توسط انتشارات «راه یار»؛

«امواج اراده‌ها» به چاپ چهارم رسید/ نمایندۀ عربستان گفت شما افتخار جهان اسلام هستید

چاپ چهارم کتاب «امواج اراده‌ها»؛ خاطراتی از توان و اراده ایرانی به سمت خودکفایی و پیشرفت، به همت انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
کد خبر: ۴۸۷۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۸ - 07November 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، چاپ چهارم کتاب «امواج اراده‌ها»؛ خاطراتی از توان و اراده ایرانی به سمت خودکفایی و پیشرفت، به همت انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.

بنابر این گزارش، در مقدمه این کتاب که گردآوری و تحقیق آن برعهده میلاد حبیبی و پژمان عرب و نگارش آن هم توسط راضیه عزیزی صورت گرفته است، می‌خوانیم: «امواجِ اراده‌ها» دست‌چینی از خاطرات است که به روایت گوش‌های از دستاورد‌ها و پیشرفت‌های درخشان انقلاب اسلامی می‌پردازد و می‌خواهد به ما بگوید از چه راهی آمده‌ایم و کجا ایستاده‌ایم و به کدام سو باید برویم.

تمام خاطرات مستندی که پیشرفت‌ها و دستاورد‌ها را اثبات می‌کردند، لابه‌لای خبر‌ها و تحلیل‌های روزمره و کلیش‌های گم شده بودند و پیداکردن و بیرونکشیدن آن‌ها کار سخت و البته مهمی به‌نظر میرسید. خاطرات فراوان و متنوع بودند. گاهی جنسشان نظامی بود و گاهی هسته‌ای، گاهی پزشکی و گاهی صنعتی، گاهی حرف از فناوری‌های دانش‌بنیان به میان می‌آمد و گاهی هم مدیریت و دیپلماسی. هرچند خاطرات گردآوری شده تمام آنچه باید نیست؛ اما به‌قدر وسع، تلاش کردیم تا مجموعۀ متنوعی از خاطرات را جمع‌آوری و بازنویسی کنیم تا با مرور آنها، اندک حسی به اراده و توانمندی مردان و زنان این سرزمین پیدا کنیم و راه رسیدن به حقایق برایمان هموارتر شود.

خاطرات بر اساس موضوع، در پنج فصل شامل «صنایع نظامی»، «صنعت هسته‌ای»، «علوم پزشکی»، «دیپلماسی و مدیریت» و «فناوری و صنعت» گردآوری شده است. در این میان موضوعاتی وجود دارد که پیشرفت‌های حاصل شده در آن بخش، به‌صورت ویژه با شخصیت‌های دانشمند و با ارادۀ فعال در آن حوزه گره خورده است. بنابراین، بعضی از خاطرات به بررسی ابعاد شخصیتی آن‌ها اختصاص یافته است. با وجود این، محور بخشی از خاطرات اشخاص هستند؛ اما برای حفظ وحدت و نظم ساختاری کتاب، ترجیح دادیم چینش خاطرات بر اساس موضوع باشد.»

در ابتدای فصل سوم کتاب که به بخشی از سخنان رهبر انقلاب درباره عدم خودباوری در خصوص پیشرفت‌های کشور در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۶ اختصاص دارد، آمده است: «بنده چندبار پیشرفت‌های سلول‌های بنیادی را در چند سخنرانی بر زبان آورده بودم. از دانشمندان کشور و از بعضی از دانشگاه‌ها به من نامه نوشتند: «آقا، این قضیه را شما اینقدر نگویید، این واقعیت ندارد. اینجور نیست. اینی که می‌گویید در سلول‌های بنیادی پیشرفت کرده‌اند و در شبیه‌سازی، کلونینگ، دارند تمرین و کار می‌کنند، باور نکنید. چنین چیزی اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد.» بعد که گوسفند شبیه‌سازی شده را جلو چشم همه قرار دادند، بعد که در سمیناری که تشکیل دادند، دانشمندان معروف دنیا، زیست‌شناس‌های درجۀ یک دنیا آمدند مصاحبه کردند و تصدیق کردند که پیشرفت‌ها، پیشرفت‌های محیرالعقولی است، آن وقت یک عده از دیرباورها، باور کردند.»

بنابر این گزارش، کتاب «امواج اراده‌ها» به دلیل آنکه سعی در تقویت خودباوری و بیان خاطراتی مستند از دستاورد‌ها و پیشرفت‌های درخشان ایران اسلامی دارد، محور شانزدهمین دوره پویش مطالعاتی روشنا هم قرار گرفته است و علاقمندان با تهیه آن می‌توانند در این پویش کتابخوانی شرکت کنند.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «قدرت‌های جهانی مدعی بودند هر پرتابگر و پرند‌های بالای جو بیاید، ما رصد می‌کنیم. قرار بود ماهوارۀ امید را پرتاب کنیم؛ اما قبل از آن پرتابی آزمایشی را برنامه‌ریزی کردیم. پرتابی برای شناسایی مسیر و امتحان. پرتابی ارزان که قرار بود بعد از مدتی خودکشی کند. ضمناً قرار بود آن‌ها را هم محک بزنیم. می‌خواستیم ببینیم کسی در دنیا ادعا می‌کند ما چنین چیزی دیدیم؟ بعد از چند روز امید پرتاب شد و به عمد تا دو روز صدایش را در نیاوردیم. بعد از اعلام خبر پرتاب امید، صدایشان در آمد که پرتاب ایران ناموفق بود. کنترل ماهواره امید کامل نشده بود و آن‌ها می‌گفتند: «ماهوارۀ ایران گم شده است.»

امید در مدار قرار گرفت و ارتباط کاملی با ایستگاه زمینی برقرار کرد. بعد از آن صحبت‌های مقابل ما هم کاملاً عوض شد و گفتند: «دیگر موشک‌های ایران به اسرائیل می‌رسد.»

سازمان ملل چند روز بعد، در وین نشستی با عنوان استفاده صلح‌آمیز از فناوری فضایی به نام کوپس برگزار کرد. در آن نشست برخورد کشور‌ها با ما دیدنی بود؛ حتی نمایندۀ عربستان آمد و به شانه من زد که شما افتخار جهان اسلام هستید...»

بر اساس این گزارش، چاپ چهارم این کتاب ۲۷۸ صفحه‌ای در شمارگان ۲۵۰۰ نسخه و قیمت ۴۰ هزار تومان از طرف انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقمندان علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها