نماینده مردم در مجلس:

راستی‌آزمایی شرط جدی مذاکرات است

جلال‌زاده با بیان اینکه راستی‌آزمایی شرط جدی مذاکرات است، گفت: مجلس به‌عنوان ناظر بر اقدامات دولت در مذاکرات در راستای اجرای قانون راهبردی لغو تحریم‌هاست و در تمامی مراحل مذاکرات نظارت خود را اعمال خواهد کرد.
کد خبر: ۴۸۷۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۹ - 08November 2021

راستی‌آزمایی شرط جدی مذاکرات است

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «وحید جلال‌زاده» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در خصوص تأکید ایران بر اخذ تضمین از اروپا برای ادامه مذاکرات برجامی، اظهار داشت: جمهوری خواهان در دوره ترامپ نشان دادند علیرغم سیاست‌های راهبردی آمریکا که دموکرات‌ها نیز در اجرای آن مشارکت داشتند، پایبند به تعهدات بین‌المللی خود نیستند. برجام یکی از تعهدات بین‌المللی بود که ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود از آن خارج شد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضع جمهوری خواهان در قبال برجام مبنی بر اینکه در صورت پیروزی در انتخابات پارلمانی آمریکا اجازه ادامه اجرای برجام را نخواهند داد، موضع جدیدی نیست، جمهوری اسلامی با تجربه‌ای که از اینگونه مواضع آمریکایی‌ها دارد، بر لزوم راستی آزمایی و اخذ تضمین از اروپایی‌ها تأکید دارد، اروپایی‌ها و دولت بایدن باید دغدغه‌های جمهوری اسلامی را مدنظر قرار دهند.

وی افزود: جمهوری اسلامی راستی آزمایی را یکی از شروط جدی خود برای ادامه مذاکرات برجامی قرار داده است، اما اروپا و دولت بایدن با این شرط مخالف هستند. موضع‌گیری اخیر جمهوری خواهان علت اصرار ایران بر راستی آزمایی را آشکار کرد.

جلال‌زاده تصریح کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، ایران برای بازگشت آمریکا به برجام مراحلی را از جمله لغو تحریم‌ها تعیین کرده است. راستی‌آزمایی از تضمین‌ها شرط اساسی و جدی ایران است.  

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: منظور از راستی آزمایی این است که ایران پس از بازگشت آمریکا به برجام، بتواند نفت خود را بفروشد و منابع حاصل از فروش نفت به بانک‌های ایران منتقل شود تا بتوانیم از منافع این درآمد ارزی در اقتصاد کشور استفاده کنیم. برجامی که برای ایران منافع اقتصادی در بر نداشته باشد، به درد نمی‌خورد.

وی با تأکید بر اینکه به جاده یک طرفه برجام خاتمه می‌دهیم، اظهار داشت: جمهوری خواهان در دوره ترامپ میدان مینی را برای دولت بعدی آمریکا تعبیه کرده‌اند. ترامپ در دوره خودش برخی از تحریم‌ها را در یک کلاهبرداری سیاسی از ذیل تحریم‌های هسته‌ای خارج کرد و وارد جداول تحریم‌های حقوق بشری و تروریسم کرد.

جلال‌زاده تأکید کرد: این میدان مینی بود که ترامپ برای دولت بایدن کارگذاشت که راه بازگشت دولت دموکرات آمریکا به برجام را سخت می‌کند. ۱۵۰۰ تحریمی که در لیست قرمز آمریکا در مذاکرات وین باقی ماند، بخشی از میدان مینی است که ترامپ ایجاد کرد. هرچقدر به آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در آن دور مذاکرات گوشزد کردیم که این تحریم‌ها، تحریم هسته‌ای است نه تحریم حقوق بشر و تروریسم، آن‌ها زیر بار نرفتند و آن جدول قرمز همچنان سر جای خود باقی ماند. مذاکره‌کنندگان جدید کشورمان بر روی این جدول مذاکرات جدی با طرف اروپایی در دور جدید مذاکرات خواهند داشت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بیشتر از ما به برجام نیاز دارند. جمهوری اسلامی بعد از پشت سر گذاشتن فشار حداکثری ترامپ که به‌قصد سقوط اقتصاد ایران در پیش گرفته بود، امروز توانسته است بر اساس توانمندی‌های داخلی خود بسیاری از نیاز‌های خود را برطرف کند. اسکلت تحریم شکسته است و نفت در حال گران شدن است.

وی تصریح کرد: علت علاقه‌مندی بایدن برای بازگشت به برجام، شکست سیاست فشار حداکثری به جمهوری اسلامی بوده است. آمریکایی‌ها پیغام می‌فرستند که ایران هرچه زودتر به مذاکرات برجامی بازگردد. عجله بیش از حد دولت بایدن برای بازگشت ایران به میز مذاکره، عجله بی‌جایی است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت بایدن در ابتدای شکل‌گیری سه ماه فرصت خواست تا بررسی‌های همه جانبه‌ای را در خصوص بازگشت به برجام انجام دهد. همین دولت به دولت تازه مستقر ایران فشار می‌آورد که سریع‌تر زمان مذاکرات را اعلام کند. باید این حق را برای دولت ایران قائل باشند که بتواند پلتفرم جدید خود را برای مذاکرات جدید تدوین کند.

جلال‌زاده اظهار خاطرنشان کرد: راستی آزمایی شرط جدی مذاکرات است. مجلس نیز به‌عنوان ناظر بر اقدامات دولت در مذاکرات در راستای اجرای قانون راهبردی لغو تحریم‌ها است و در تمامی مراحل مذاکرات نظارت خود را اعمال خواهد کرد.

منبع: مهر  

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار