به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از کرمان، نشست نقد و بررسی سومین کتاب تاریخنامه دفاع مقدس استان کرمان با عنوان «نبردهای پیروز» با حضور جمعی از منتقدان، پژوهشگران و محققان حوزه ادبیات و تاریخ به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان، دانشگاه شهید باهنر کرمان و انجمن ادبی دفاع مقدس برگزار شد.
در این نشست که حسین طلایی دکترای تاریخ گروه تاریخ دانشگاه شهید باهنر کرمان، جمشید روستا عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه باهنر و دیگر پژوهشگران و محققان حوزه دفاع مقدس حضور داشتند، به نقد و بررسی کتاب «نبردهای پیروز» نوشته عباس میرزایی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس پرداخته شد.
جمشید روستا عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه باهنر در این نشست اظهار داشت: کتاب «نبردهای پیروز» تاریخ شفاهی است که براساس مصاحبه با افرادی پیش میرود که خود منشا اثر بوده و یا دارای مطالعات و مشاهداتی در رابطه با موضوع هستند.
وی با اشاره به تفاوت میان تاریخ شفاهی و خاطرهنویسی بیان داشت: تاریخ شفاهی، پرسش و پاسخ هدفمند میان مصاحبهگر و افراد مرتبط با موضوع است که اطلاعات مفیدی در اختیار دارند.
روستا ادامه داد: در اختیار داشتن افرادی که خود این وقایع را درک کرده و منشا اثر بودند، به نویسنده کمک میکند تا تاریخنگاری شفاهی طبق حوادث باشد.
وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه باید برای ارزشهای ملی و بومی خودمان اهمیت قائل باشیم، میتوان از الگوهای تاریخ شفاهی جنگ دیگر کشورها نیز بهره برد.
روستا خاطرنشان کرد: باید مخزن اسناد جامع تاریخ شفاهی دفاع مقدس داشته باشیم. عینیت و جامع بودن نظرات از معیارهای برجسته و ارزشمند یک مصاحبه شفاهی است.
وی ابراز داشت: منبعشناسی این کتاب یک نقطه قوت است که علاوه بر مصاحبه از نوارهای بیسیم موجود در عملیاتها نیز استفاده کرده است.
وی ادامه داد: این کتاب از عواطف و احساسات رزمندهها استفاده کرده و این مسئله در بخش بیان واقعیتها خللی وارد نکرده و سعی کرده واقعگرا باشد.
عباس میرزایی گفت: این کتاب تنها به نقش رزمندگان کرمانی در دو عملیات ثامنالائمه و طریقالقدس پرداخته و با بیش از 300 نفر از رزمندگان کرمانی حاضر در این دو عملیات مصاحبه گرفته شده است.
میرزایی تصریح کرد: امکان معرفی تمام مصاحبه شوندهها در کتاب وجود نداشت، ضمن اینکه برخی از این افراد هم تمایلی به ذکر نامشان در کتاب نداشتند.
نویسنده کتاب «نبردهای پیروز» عنوان کرد: اصولا گردآوری کتابهایی که پروژههای دولت محسوب میشوند با محدودیتهایی مواجه هستیم و در مورد این کتاب انتخاب اسم و طراحی جلدش به عهده من نبوده است.
وی ابراز داشت: اعتقاد من بر این بوده که با رزمندگان حاضر در این دو عملیات مصاحبه گرفته شود و کاری به شرایط کنونی آنها نداشتم، در این کتاب تلاش کردم تا شخصیت فرد خاصی را بزرگ نکنم و در مورد عملیات و نقش کرمانیها صحبت کنم.
میرزایی افزود: در این کتاب با تعداد زیادی از رزمندگان مصاحبه شده و در کتاب نیز به نقل قول از آنها پرداختهام، میتوانستیم از منابع بیشتری استفاده کنیم، اما در حد زمان و گنجایش کتاب نبود.
نویسنده کتاب «نبردهای پیروز» ابراز داشت: در این کتاب آنچه را از 300 رزمنده شنیده بودم، نوشتم و چیزی را بر آن اضافه نکردم و فکر نمیکنم که تاکنون در کتابهای حوزه دفاع مقدس به این اندازه مصاحبه داشته باشیم.
این کتاب کارنامه عملیاتی رزمندگان لشکر 41 ثارالله کرمان از شهریور ماه 1360 تا بهمن ماه 1360 است.
/انتهای پیام