براساس آخرین گزارش‌ها؛

اسلام آباد به توافق آتش‌بس کامل با طالبان پاکستان دست یافت

وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان از دستیابی به توافق آتش بس سراسری با طالبان پاکستان خبر داد.
کد خبر: ۴۸۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۹ - 09November 2021

اسلام آباد به توافق آتش بس کامل با طالبان پاکستان دست یافتبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس به نقل از رویترز، «فواد چادهری»، وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان اعلام کرد که این کشور توانسته است با طالبان پاکستان بر سر آتش‌بس کامل به توافق دست پیدا کند.

فواد چادهری با اعلام خبر «آتش‌بس کامل» با طالبان پاکستان همچنین افزود که نقش مقامات طالبان افغانستان در این گفت‌وگو‌ها بسیار مهم بوده است و در حال حاضر آتش‌بس با پیشرفت مذاکرات، تمدید خواهد شد.

آن گونه که روزنامه داون گزارش داده است، تفاهم اسلام آباد با تحریک طالبان پاکستان شامل اعلام آتش‌بس سراسری و آزادی برخی از اعضای این گروه براساس شرایطی خاص به عنوان بخشی از اقدامات اعتماد سازی می‌باشد، هرچند تعداد اعضای طالبان پاکستان که قرار است به زودی آزاد شوند، هنوز مشخص نشده و گفته شده افرادی که قرار است آزاد شوند، صرفاً سربازان پیاده خواهند بود نه فرماندهان ارشد یا میانی.

با وجود اعلام این خبر، تحریک طالبان پاکستان هنوز واکنشی نشان نداده است.

پیش از این، «میرزا علی مومند»، یک فرمانده محلی طالبان پاکستان گفته بود که گفت‌وگو‌های صلح طالبان پاکستان با اسلام آباد با میانجی‌گری «سراج‌الدین حقانی»، رهبر شبکه حقانی و معاون طالبان افغانستان انجام شده است. او گفته بود که نمایندگان «مفتی نور، ولی محسود» که فعلاً در رأس تحریک طالبان پاکستان قرار دارد، در یک سری جلسات شرط‌هایی از جمله رهایی زندانیان و برپایی احکام شریعت اسلامی را از حکومت پاکستان درخواست کرده‌اند.

در دسامبر سال ۲۰۰۷ سیزده گروه همفکر متحد شدند و تأسیس «تحریک طالبان پاکستان» را اعلام کردند.

«بیت‌الله محسود» به عنوان اولین رهبر تحریک طالبان پاکستان انتخاب شد و در سال ۲۰۰۹ در یک حمله هوایی ارتش پاکستان کشته شد.

«حکیم الله محسود» که پس از بیت‌الله به قدرت رسید نیز در جریان حمله هواپیما‌های بدون سرنشین آمریکایی به وزیرستان شمالی در نوامبر ۲۰۱۳ کشته شد.

طالبان پاکستان در سال‌های اولیه فعالیت شأن در مناطق قبایلی سوات، وزیرستان و باجور پیشرفت‌های چشمگیری داشتند و دولت این کشور را به چالش کشیدند، اما ارتش پاکستان عملیات‌های شدیدی را در مناطق باجور، دره خیبر و وزیرستان انجام داد و برخی از روستا‌ها از جمله میرانشاه، مرکز وزیرستان شمالی را به طور کامل تخریب کرد.

با این کار، طالبان پاکستان به مناطق قبیله‌ای و کوهستانی در امتداد خط دیورند نقل مکان کردند و حملات آن‌ها نه تنها در ایالت خیبر پشتونخوا محدود نماند و به شهر‌های مرکزی ایالات پنجاب و سند هم رسید. این گروه همچنین مسئولیت ترور بی‌نظیر بوتو، نخست وزیر پاکستان را بر عهده گرفته است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار