به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «منوچهر متکی» تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگویی در آستانه مذاکرات ۱+۴، قدرت دفاعی را یکی از مؤلفههای مهم برشمرد و اظهار داشت: قدرت یک کشور که سیاست خارجه، آن را در محیط بینالملل به نمایش میگذارد، برآیند همه قدرتهای موجود در جامعه است.
تحلیلگر مسائل سیاسی اعتقادات ملی و مکتب ملت ایران را اولین منبع قدرت جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالملل دانست و تصریح کرد: منطق جمهوری اسلامی ایران، که بهحق است، یکی از منابع قدرت نظام در سطح جهان است.
وی تأکید کرد: توان سیاسی، موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کشور، مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران در محیط بینالملل است.
قدرت نرم و سخت، مهمترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران
متکی افزود: قدرت نرم و سخت (دفاعی و نظامی)، مهمترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران در محیط بینالملل است.
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: یکی از پروژههایی که رهبری شخصاً طی ۳۰ سال گذشته در جایگاه فرماندهی کل قوا، مدیریت کردند، بحث دفاع است.
وی تأکید کرد: فرمانده معظم کل قوا، با استفاده از کارشناسان، متخصصان، صاحبنظران، تحلیلگران و بررسی تجربه هشت ساله دفاع مقدس که حتی به ما سیمخاردار هم نمیدادند، مدبرانه برای اینکه قدرت دفاعی کشور در بالاترین درجات قرار بگیرد، مدبرانه عمل کردند، این مسائل هیچوقت تبلیغ نمیشد و مصاحبه در مورد آن انجام نمیشد، اما در عوض کار میشد.
متکی تصریح کرد: مقام معظم رهبری نشان دادند، چگونه با استفاده از نیروهای نظامی ما «تهرانی مقدمها و...»، میتوان یک پیشرفت علم بنیان را در حوزه دفاعی کشور به وجود آورد.
تحلیلگر مسائل سیاسی تحقق یافتن مسئله رسیدن به جایگاهی که دشمنان از قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران وحشت داشته باشند را یکی از اهداف بلند فرمانده معظم کل قوا دانست و افزود: این مهم با حمله به عینالاسد (پایگاه نظامی تصرفشده توسط ارتش تروریست آمریکا) و سرنگونی پهپادهای متجاوز ارتش تروریست آمریکا، تحققیافته است.
وی با اشاره به اینکه قدرت دفاعی ایران، یک مؤلفه بازدارنده مهم برای جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات است، تصریح کرد: قدرت دفاعی ایران، تهاجمی دفاعی است نه تهاجمی و جنگی، این مهم مورد توجه دشمنان است.
دشمنان عادت دارند در مذاکرات از زبان تهدید استفاده کنند
متکی با بیان اینکه دشمنان عادت دارند در مذاکرات از زبان تهدید استفاده کنند، اضافه کرد: دشمن متوجه است که دیگر نمیتواند در جریان مذاکرات تهدید را راهبرد خود قرار دهند، زیرا در این رابطه همه کار انجام دادند.
تحلیلگر مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه یک روز بوش پسر تهدید نظامی را سوژه اصلی مصاحبههای خود علیه ایران قرار داده بود و دائم تکرار میکرد که گزینه نظامی روی میز است، تصریح کرد: بخش مهمی از این موضوع که الآن سردمداران آمریکایی با وحشت از قدرت دفاعی ایران، حرفی از گزینه نظامی روی میز نمیزنند، به توانمندی قدرت دفاعی ایران بر میگردد.
وی با اشاره به اینکه قدرت دفاعی ایران، پشتوانه قوی در هر مذاکره در سطح بینالملل بهویژه نشست وین است، اضافه کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران از چنین جایگاهی برخوردار است.
متکی در آستانه مذاکرات وین، تصریح کرد: انشاءالله تیم مذاکرهکننده، بر مبانی اصول و محورهای اساسی کار اشراف و باور دارند و با جدیت آن را دنبال میکنند.
هدایت حجتالاسلام رئیسی در برجام، هوشمندانه و مدبرانه است
تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به مواضع دولت سیزدهم مخصوصاً شخص رئیسجمهور نسبت برجام، اظهار داشت: هدایت حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی در موضوع برجام و مذاکرات، هدایتی کاملاً هوشمندانه و مدبرانه است و برای این عزیزان در مسیر مذاکره آرزوی توفیق داریم.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱