حضرت خدیجه کبری(س)؛ اول بانوی اسلام

"خدیجه‌ کبرى(س) در آغاز اسلام ایمان آورد؛ بزرگترین حرکت را به عنوان یک بانوى کامله و عاقله و بزرگوار انجام داد، اول مؤمن به اسلام او بود، بعد هم همه‌ى ثروت خود را در راه دعوت اسلام و ترویج اسلام خرج کرد."
کد خبر: ۴۸۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹ - 27June 2015

حضرت خدیجه کبری(س)؛ اول بانوی اسلام

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، دهمین روز از ماه رمضان سال دهم بعثت (3 سال قبل از هجرت) میگذشت که واقعهای رخ داد؛ در هنگامهای که مسلمانان در شعب ابی طالب در محاصره بودند و وجود حضرت خدیجه کبری تسلای خاطری برای رسول گرامی اسلام در آن وضعیت سخت و طاقت فرسا بود. پیامبر اکرم(ص) یار دیرینه خود را از دست داد.

حضرت خدیجه بانوى فداکار و همسر بى نهایت مهربان حضرت رسول (صلى الله علیه و آله) در سن شصت و پنج سالگى از دنیا رفت. پیامبر (ص) او را با دست مبارک خویش در حجون مکه (قبرستان ابوطالب) به خاک سپردند. حزن در گذشت او، پیامبر(ص) را بسیار محزون ساخت به همین دلیل آن حضرت سال درگذشت حضرت خدیجه را عام الحزن - سال اندوه - نام نهاد. از ثروت بسیار حضرت خدیجه همسر بىهمتاى پیامبر(ص) اسلام رونق یافت.

حضرت خدیجه (س) در حالی به همسری محمد ابن عبدالله درآمد که از ثروت و شهرت خاصی در عربستان برخوردار بود و خواهان زیادی از میان ثروتمندان قریش داشت. در این دوره زمانی حضرت محمد(ص) هنوز به رسالت برانگیخته نشده بود و از ثروت و مکنت نیز برخوردار نبود. ایشان در این زمان تحت سرپرستی جد بزرگوارشان حضرت عبدالمطلب زندگی میکردند و شهرتی مگر در راستکاری و امانت داری نداشت اما حضرت خدیجه(س) او را برگزید و پس از رسالت آن حضرت نه تنها تمام سختیها را به جان خرید و سرمایه خویش را برای هدف شگفت رسول الله(ص) خرج کرد بلکه اولین زنی است که به پیامبر اسلام ایمان آورد.

حضرت خدیجه کبری (سلاماللهعلیها) نخستین بانوی مسلمان

رهبر معظم انقلاب در خطبه نماز جمعه (2 خرداد 65) حضرت خدیجه کبری(س) نخستین بانوی مسلمان را اینگونه توصیف میکنند: خدیجه کبرى(س) در آغاز اسلام ایمان آورد؛ بزرگترین حرکت را به عنوان یک بانوى کامله و عاقله و بزرگوار انجام داد، اول مؤمن به اسلام او بود، بعد هم همهى ثروت خود را در راه دعوت اسلام و ترویج اسلام خرج کرد، و تأثیر این کار را کسانى مىدانند که در مبارزات و دوران اختناق نقش کمکهاى مالى را به مبارزین تجربه کردند. که اگر کمکهاى خدیجه(س) نبود شاید در حرکت اسلام و پیشرفت اسلام یک اختلال و وقفهى عمدهاى به وجود مىآمد. بعد هم با رسول خدا و همهى مسلمین به شعب ابىطالب تبعید شدند و چند سال، دو- سه سال زندگى دشوار و طاقتفرسا را در آنجا تحمل کرد و در همان شعب ابىطالب هم دعوت حق را لبیک گفت و در حال تبعید از دنیا رفت.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها