به گزارش دفاعپرس از مشهد، آیتالله «سیداحمد علمالهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ویژه برنامه سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه (س) که امروز در رواق امام خمینی (ره) بارگاه منور رضوی برگزار شد، اظهار داشت: سفر حضرت معصومه (س) به ایران به دعوت امام رضا (ع) انجام شد و ایشان بعد از رسیدن به خراسان طی نامهای از خواهر خود درخواست کردند که به خراسان بیایند.
وی تصریح کرد: بنابر برخی از نقلهای تاریخی حضرت معصومه (س) بعد از سفر امام رضا (ع) به خراسان نمیتوانست دوری ایشان را تحمل کنند و به همین خاطر راهی سرزمین خراسان شدند تا در کنار برادرش زندگی کنند.
امام جمعه مشهد افزود: در برخی دیگر از نقلهای تاریخی نیز آمده است که ایشان به دعوت امام رضا (ع) راهی سرزمین خراسان شدند. حضرت رضا (ع) در هنگام سفر از مدینه به خراسان اعلام کردند که این سفر، سفرِ شهادت من است و در آن بازگشتی وجود ندارد.
علمالهدی بیان داشت: با انتقال امام رضا (ع) به مدینه در واقع فصل دیگری از مبارزات سیاسی حضرت رضا (ع) علیه خلفای مستکبر عباسی آغاز شد و ایشان احتمال وقوع یک انقلاب علیه این حکومت ظالم را پیشبینی میکردند و این انقلاب نیز برای پیروزی و تداوم نیاز به یک «زینب» داشت.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: حضرت معصومه (س) در راه سفر به خراسان بودند که خبر شهادت مظلومانه امام رضا (ع) به ایشان واصل شد. ایشان که علاقه شدیدی به امام داشتند در اثر شنیدن این خبر ناگوار در بستر بیماری افتاده و پس از مدت کوتاهی رحلت کردند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به وجود دو مزار برجسته از جمله مرقد شریف حضرت رضا (ع) در مشهد و مرقد حضرت معصومه (س) در شهر قم، بیان کرد: وجود این دو مزار در واقع تابلویی از غربت و مظلومیت خاندان پیامبر (ص) است.
امام جمعه مشهد ابراز داشت: بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) تا زمان شهادت امام حسن عسکری (ع) و آغاز دوران غیبت امام عصر (عج) 250 سال طول کشید و در این مدت حوادث سیاسی و انقلابهای بسیاری در حکومتهای مختلف به وجود آمد.
علمالهدی با بیان اینکه محور همه حوادث و انقلابها در این مدت مساله مظلومیت اهل بیت پیامبر (ص) بود اضافه کرد: حکومتهای استکباری بعد از رحلت نبی مکرم اسلام (ص) در طول ۲۵۰ سال فرزندان آن حضرت را کشتند و در هر جایی هم ذریه آن حضرت حضور داشتند یا در زندان جان دادند و یا آواره سرزمینهای دیگر شدند و هر کدام در گوشهای از غربت جان باختند.
امام جمعه مشهد گفت: حضور امام رضا (ع) در سرزمین خراسان نقش مهمی در توسعه جریان مبارزات شیعی علیه حکومتهای جور داشت به همین خاطر دستگاههای خلافت بعد از امام رضا (ع) تا زمان امام عسکری (ع) از شیعیان خراسان وحشت داشتند و همه نیرو و توان خود را به کار میبستند تا شیعیان خراسان به امام معصوم (ع) در ارتباط نباشند.
وی افزود: امروز نیز حرم مطهر حضرت رضا (ع) و حرم مطهر حضرت معصومه (س) مراکزی برای توسعه فرهنگ شیعی در جهان هستند و دشمن در طول سالهای متمادی تلاش بسیاری کرده است تا این مراکز مذهبی و فرهنگی را که محلی برای اتحاد شیعیان است، از بین ببرند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عنوان داشت: نمونه تلاش دشمن برای از بین بردن این اماکن مقدس و وحدتآفرین به توپ بستن گنبد و بارگاه حضرت رضا (ع) توسط حکومت روس تزار در سال ۲۹۱ شمسی مصادف با روز رحلت حضرت معصوم (س) در سال ۱۳۳۰ قمری بوده است.
علمالهدی ادامه داد: دولت روس تزاری در ۱۱۳ سال قبل در چنین روزی در حالی که مردم در حال عزاداری به مناسبت وفات حضرت معصومه (س) بودند گنبد و بارگاه حرم مطهر رضوی را به توپ بستند و این مکان مقدس را مورد هتک حرمت قرار دادند.
امام جمعه مشهد گفت: رسم مردم مشهد از آن روز تاکنون این است که در این روز در کنار اقامه عزای این بانوی مکرمه برای این هتک حرمت که نشانهای از مظلومیت اهل بیت (ع) است نیز عزاداری میکنند.
انتهای پیام/