فرمانده سپاه الغدیر یزد در نشست خبری هفته بسیج:

مکتب بسیج تمام ساحت‌های حکمرانی خوب را داراست

سردار «پورشمسی» گفت: مکتب بسیج تمام ساحت‌های حکمرانی خوب از جمله ساحت‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و محیط زیستی و ... را شامل می‌شود.
کد خبر: ۴۸۹۳۰۶
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۷ - 16November 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یزد، سردار «رضا پورشمسی» فرمانده سپاه الغدیر استان یزد در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته بسیج که در «مسجد ملا اسماعیل» یزد و با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد ضمن تبریک چهل و دومین سالگرد گرامیداشت تاسیس هفته بسیج مستضعفین توسط امام راحل (ره) اظهار داشت: بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، هر انسان بزرگوار‌ای که دل در گرو انقلاب اسلامی داشته باشد از نظر حضرت آقا بسیجی است و این عبارت یک عبارت بسیار فاخر است که نشان می‌دهد قاطبه مردم ایران بسیجیان هستند، مگر عده قلیلی که از معاندین و مخالفین هستند که رودرروی نظام ایستادند و جایی در شجره طیبه بسیج ندارند.

مکتب بسیج تمام ساحت‌های حکمرانی خوب را داراست

وی افزود: بشر در طول سالیان گذشته دنیای خودش را یک دنیای جدیدی ترسیم کرد و بعد از انقلاب صنعتی فرانسه مدیریت در جهان، مکتب‌های متعدد مدیریتی را به وجود آورد تا بتواند حکمرانی خودش را ترسیم کند. آن چیزی که غربی‌ها به عنوان «حکمرانی خوب» از آن یاد می‌کنند و تلاش می‌کنند با دانش و تجارب نسل‌های گذشته بتوانند مکتبی را در جامعه جاری و ساری کنند تا تمام ساحت‌های حکمرانی را در جامعه به درستی انجام دهند، اعم از ساحت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی، دفاعی، محیط زیستی و ....

فرمانده سپاه الغدیر استان یزد ادامه داد: زمانی که بشر زندگی فردی خود را در محیط‌های کوچک کشاورزی و قبل از صنعتی شدن سیر می‌کرد، مشکلات به مراتب کمتر بود. وقتی انقلاب صنعتی اتفاق افتاد ادامه جامعه جدیدی را با یک مکتبی به عنوان مکتب «علمی» شروع کرد و حکمرانی را در جامعه بر اساس علم شروع کرد. در بازه بسیار کوتاهی آن مکتب دچار مشکلات عدیده‌ای شد، تولیدات کم، عدم مشتری، بشر به این فکر افتاد که مکتب دیگری را باید جایگزین کند و مکتب «روابط انسانی» را جایگزین کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از دانشمندان علم مدیریت و به نوعی حکمرانی به این نتیجه رسیدند که «انسان» باید در این قضیه بیشتر مد توجه قرار بگیرد و مکتب «روابط انسانی» چند سالی بیشتر مهمان زندگی بشر نبود و بشر به این نتیجه رسید که با آن مکتب هم نمی‌تواند حکمرانی خوب و درستی را تحویل جامعه داشته باشد. بعد از آن مکتب «سیستمی» به وجود آمد و به این نتیجه رسید که دنیا بسیار پیچیده‌تر از سالیان گذشته است، و این پیچیدگی باعث می‌شود یک مکتب سیستمی حکمرانی دنیای ما را بهتر کند و طولی نکشید در این مکتب هم مشکلات عدیده‌ای ایجاد شد.

سردار پورشمسی افزود: بشر به این نتیجه رسید که وارد یک مکتب جدیدی به نام مکتب «اقتضایی» شود هر آنچه که اقتضای زندگی بشر است، این مکتب هم عمر طولانی نداشت و در مباحث «استراتژیک» هنر یک مدیر، هنر یک فرمانده را وارد یک میدان کرد، مکتب استراتژیک وارد میدان شد و بعد از تجارب مکتب‌های متعدد امروز ما شاهد این هستیم و از زبان خود دانشمندان امروز است، که بشر به عنوان یک موجود تمامی خواه، به عنوان ویرانگر زندگی و حیات خود معرفی می‌شود و هیچ کدام از مکتب‌ها نتوانست سعادت انسان را به وجود بیاورد.

مکتب بسیج مکتب شاهدان و شهیدان است

وی با بیان اینکه در این وانفسای مکتب‌های مادی و مکتب‌هایی که ناشی از یک نگاه بشری، خاکی و دنیوی بود یک اندیشه بلندی حرکت کرد و پا به عرصه وجود گذاشت اذعان داشت: آن نگاه، اندیشه بلند حضرت امام راحل (ره) بود که مکتب بسیج را به وجود آورد. مکتبی که مکتب شاهدان و شهیدان است.

سردار پورشمسی با بیان اینکه مکتب بسیج در تمام ساحت‌های حکمرانی خوب، چه در حوزه اقتصادی، چه در حوزه اجتماعی، فرهنگی و امنیتی بهترین برکت‌ها را برای جامعه بشر داشته است افزود: علاوه بر اینکه برکت‌های زیادی داشت، از آن طرف هم کمترین هزینه را برای جامعه دارد.

وی تصریح کرد: نوع نگاه حکمرانی امروز در دنیا به این نتیجه رسیده است که هر چه مردمی‌تر باشد، می‌تواند بهره‌های بیشتری داشته باشد. امروز در دنیا شاهد این هستیم که هسته‌های متمرکز حکمرانی در حال ضعیف شدن هستند و در حقیقت قدرت را باید متمرکز به آحاد مردم کنند و در این دنیا ما این افق را در پیش خواهیم داشت که چیزی به نام مجلس نداشته باشیم و گروه اندیشه ورز مردمی هستند که آن‌ها تصمیم می‌گیرند برای حکمرانی خوب؛ لذا امروز اگر بشر غربی به این نتیجه می‌رسد که در آینده قرار است این کار را انجام دهد، ۴۲ سال پیش حضرت امام (ره) به این نتیجه رسید که حکومت اسلامی در تمام ساحت‌ها و مکتب‌های متعالی نقش دارد که برای زندگی بشر نفع دارند و نه ضرر.

مکتب بسیج مکتبی برگرفته از باور‌های دینی، قرآن و اندیشه‌هاست

پورشمسی اظهار داشت: مکتب بسیج مکتبی برگرفته از باور‌های دینی، برگرفته از قرآن، اندیشه‌ها و زندگی ائمه اطهار و بهترین‌ها شکل گرفته است. مکتب بسیج با باورهایش توانست حرکت‌های بسیار بزرگی را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اجرا کند.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی که می‌فرمایند: «مسئولین اگر از بسیج غفلت کنند در جامعه قدرت‌های شرق و غرب اتفاق خواهد» افزود: بسیج با آن اندیشه حکمرانی حضرت امام (ره) که یک بُعد بی‌نظیر است در دنیا به وجود آمد. امروز شخصیت‌های اروپایی در جریان کرونا اعتراف کردند که ما مثل ایران نیستیم که نیروی مردمی گسترده داشته باشیم تا بتوانیم جریان کرونا را مدیریت کنیم، این حرف شهردار لندن بود و اشاره می‌کند به بسیج، که ما چیزی به نام بسیجی و بسیج در لندن نداریم که بتواند در شبکه واکسیناسیون کشوری حرکت گسترده را آغاز کند.

وی افزود: نگاه به مکتب بسیج در حوزه حکمرانی امروز تمام ساحت‌های حکمرانی است. هفته بسیج طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی پاره تن مردم است.

وی با اشاره به اینکه در بیانیه ارزشمند گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب اسلامی بیشترین تاکید را به جوانان و علم داشتند افزود: هفته بسیج را با حضور جوانان و علمی آغاز خواهیم کرد و در مجموع ۱۵۰۰ برنامه رده برای این هفته در استان تدارک دیده شده است.

سردار پورشمسی در پایان نیز با اشاره به دیدار عوامل برگزاری دومین کنگره ملی ۴۰۰۰ شهید استان یزد در سال گذشته با مقام معظم رهبری و اذعان ایشان به قریب یک‌هزار شهید دانش‌آموز در این استان، گفت: خوشبخنانه مجوز برگزاری کنگره ملی ۱۰۰۰ شهید دانش‌آموزان استان نیز اخذ شده و در هفته بسیج امسال شاهد آغاز این فعالیت‌های ستاد این کنگره ملی نیز خواهیم بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها