نشست آسیب‌شناسی کتاب دفاع مقدس در یزد برگزار شد

نشست آسیب‌شناسی کتاب دفاع مقدس با حضور سرهنگ «زارع» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یزد در پارک علم و فناوری برگزار شد.
کد خبر: ۴۸۹۳۶۲
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۴ - 16November 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یزد، نشست آسیب‌شناسی کتاب دفاع مقدس با حضور سرهنگ «منصور زارع» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یزد در پارک علم و فناوری برگزار شد.

مدیرکل اداره حفظ آثار دفاع مقدس یزد در این نشست یکی از دغدغه‌های مجموعه حفظ آثار را تجاری‌سازی کتاب‌های دفاع مقدس بیان کرد و اظهار داشت: برای تجاری‌سازی، نیازمند همراهی و هماهنگی انتشارات مختلف حوزه دفاع مقدس هستیم.

وی با بیان اینکه عدم تخصیص اعتبارات مصوب اداره ارشاد برای تولید و نشر کتب دفاع مقدس یکی از مواردی است که دست اداره حفظ آثار را برای حمایت از کتب دفاع مقدس بسته است، افزود: یکی از مشکلات این است که انتشارات حوزه دفاع مقدس در نمایشگاه‌های کتاب استان دیده نمی‌شود و امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید از مظلومیت بخش انتشارات دفاع مقدس کاسته شود.

کنگره شهدای استان یزد فرصت خوبی برای تولید کتب متعدد در حوزه دفاع مقدس بود

«محمدرضا کلانتری سرچشمه» نویسنده و فعال حوزه دفاع مقدس در این نشست با بیان اینکه تاکنون در استان یزد حدود ۵۰۰ جلد کتاب در زمینه دفاع مقدس منتشر شده است، گفت: کنگره شهدای استان یزد فرصت خوبی برای تولید کتب متعدد در حوزه دفاع مقدس بود، با این وجود عرضه کتاب‌ها در بازه بعد از کنگره به‌خوبی صورت نگرفته است.

وی با ابراز تأسف از عدم توجه کتاب‌فروشی‌های به کتب دفاع مقدس، اذعان داشت: متاسفانه در برنامه‌های فرهنگی با محوریت کتاب نیز ضعیف عمل شده و برنامه‌هایی، چون رونمایی کتاب و جشن امضا و موارد این‌چنینی باید در دستور کار مجموعه‌های فرهنگی استان قرار گیرد.

کلانتری سرچشمه اضافه کرد: سازمان تبلیغات و حوزه‌های علمیه نیز می‌توانند با معرفی کتاب‌های دفاع مقدس کمک شایانی به این موضوع کنند.

هم‌افزایی بین ادارات و ارگان‌های متولی حوزه فرهنگ در راستای معرفی آثار مکتوب دفاع مقدس 

«عالیه مهرابی» دبیر کارگروه هنر و ادبیات دفاع مقدس پژوهشکده شهید «الله دادی» نیز در این نشست بسترسازی برای ایجاد غرفه‌های مناسب کتب دفاع مقدس در نمایشگاه‌های کتاب استان یزد و حمایت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترویج کتاب‌های منتشر شده در این حوزه را ازجمله فعالیت‌هایی دانست که می‌تواند در رونق هر چه بیشتر این نوع کتب اثربخش واقع شود.

مسئول انجمن شعر بسیج هنرمندان استان یزد افزود: یکی از موارد بسیار مهم در بحث توجه ویژه به کتب دفاع مقدس، هم‌افزایی بین ادارات و ارگان‌های متولی حوزه فرهنگ در راستای معرفی آثار مکتوب دفاع مقدس است.

بیان خاطرات یک سرباز در دفاع مقدس شاید برای مخاطب عام جذاب‌تر باشد

«محسن زارع زاده» استاد دانشگاه در این نشست با بیان اینکه در حوزه ادبیات دفاع مقدس تمرکز تاکنون برای جمع‌آوری مستندات بوده است، افزود: با توجه به گذشت قریب به ۴۰ سال از جنگ تحمیلی و فوت بسیاری از پدران و مادران گران‌قدر شهدا، این نوع سیاست بسیار مناسب بوده، زیرا گنجینه خاطرات این بزرگواران از دسترس خارج نمی‌شود و برای همیشه به یادگار باقی خواهد ماند.

وی ادامه داد: در حوزه تولید محتوا تمرکز بر خاطرات و نقش فرماندهان بوده و کمتر خاطرات سایر افراد همچون یک سرباز وظیفه مورد توجه قرار گرفته است. گاهی بیان مطالب از زاویه دید سرباز می‌تواند برای مخاطب عام جذاب‌تر باشد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نکته دیگر، ضرورت مردمی کردن جریان دفاع مقدس و مشارکت بیشتر آحاد در مرور دستاورد‌های این حوزه است.

کتب دفاع مقدس دور از دسترس کودکان و نوجوانان است

«مریم پارساییان» استاد دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه متاسفانه کودکان ما در فضای آموزشی خود با حوزه دفاع مقدس آشنا نمی‌شوند، اذعان داشت: کتب دفاع مقدس دور از دسترس کودکان و نوجوانان است و معرفی صورت نمی‌گیرد. راهکارهایی، چون جلسات کتاب‌خوانی و برنامه‌های فرهنگی مدارس در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها