«سید حسین حسن زاده» در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در قم، با گرامیداشت ۲۶ آبان سالروز شکست حصر سوسنگرد اظهار داشت: در چنین روزی بود که رزمندگان سلحشور تیپهای ۲ و ۳ لشکر ۹۲، پاسداران، بسیجیان و نیروهای ستاد جنگهای نامنظم با حمایت هوانیروز موفق شدند با انهدام وسیع نیروها و تانکهای دشمن، فاتحانه وارد سوسنگرد شوند و محاصره این شهر را بشکنند.
وی با اشاره به این جمله رهبر معظم انقلاب که مدافعین سوسنگرد فرشته اند و به اینها بشر نمیشود گفت، عنوان کرد: شهر سوسنگرد بدلیل دفاع جانانه رزمندگان اسلام، به نام شهر «عاشقان شهادت» مشهور شد.
مدیر اسناد و مدارک اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس قم ادامه داد: در طول هشت سال دفاع مقدس، در منطقه سوسنگرد ۱۲۹ شهید از قم تقدیم شده که ۸ شهید مربوط به ۲۶ آبان سال ۵۹ و عملیات شکست حصر سوسنگرد هستند و ۹ رزمنده نیز در این عملیات به درجه جانبازی نائل شده اند.
وی افزود: از ۸ شهید عملیات سوسنگرد، یک شهید از ارتش، ۳ شهید از سپاه، ۲ شهید از بسیج و ۲ شهید نیز از ژاندارمری هستند.
حسن زاده با اشاره به اینکه در سال ۵۹ هنوز یگان لشکر ۱۷ قم شکل نگرفته بود، عنوان کرد: مردم قم بر اساس احساس تکلیف، به طور خودجوش و گاهی در استمرار فعالیت گروههای انقلابی همچون فداییان اسلام، به جبهه اعزام میشدند؛ سردار شهید زین الدین نیز مدتی مسئول اطلاعات در عملیات سوسنگرد ایفای نقش میکرد.
مدیر مرکز اسناد و مدارک اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس قم گفت: در حال حاضر اطلاعات و اسناد شهدا و جانبازان عملیات آزاد سازی سوسنگرد در این مرکز جمع آوری شده و در تلاش هستیم به زودی کتاب خاطرات رزمندگان عملیات سوسنگرد را تدوین کنیم.
انتهای پیام/