هادی محمدی در گفت‌و گو با دفاع پرس:

چرایی بازگشت مجدد داعش به "عین‌ العرب"/نگرانی ترکیه از پیشروی کردها در شمال سوریه

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفت: بازگشت مجدد داعش به «عین‌العرب» و «حسکه» یک طرح توافق شده بین این گروه و ترکیه بود که هر دو منافع مشترکی را در این عملیات دنبال می‌کردند.
کد خبر: ۴۹۰۱۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸ - 30June 2015

چرایی بازگشت مجدد داعش به

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، با توجه به اینکه گروه تروریستی داعش چند ماه پیش در شهر حساس و راهبردی عینالعرب (کوبانی) شکست بسیار سنگینی را از سوی ارتش سوریه و مردم کُرد متحمل شده بود اعضای این گروه مجددا چند روز پیش با منفجر کردن 3 دستگاه خودروی بمبگذاری شده، وارد بخشهایی از این شهر مرزی در شمال سوریه شدند، که بلافاصله نیروهای مردمی کرد توانستند آنها را دوباره از این شهر بیرون کنند.

در این خصوص "هادی محمدی" کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا، با اشاره به بازگشت مجدد داعش به عینالعرب در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاع پرس گفت: تحولات سوریه از تنوع خاصی برخوردار است. جریانهای وابسته به القاعده از یک طرف با ترکیه و از طرف دیگر با عربستان و رژیم صهیونیستی کار میکنند و برنامهریزیهای بزرگی را برای بهدست آوردن امتیازهای اساسی در نظر دارند؛ تا جایی که این جریانهای تکفیری قصد داشتند دمشق را نیز به خطر بیندازند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در ادامه افزود: عملیاتهای استان ادلب به نحوی پیش رفت که بیشتر مناطق این استان به اشغال تکفیریها در آمد. در استانهای جنوبی نیز تحرکات جدید و وسیعی توسط گروههای تروریستی صورت گرفت؛ همین باعث شد که گروههای تروریستی خودشان را برای حمله به سمت دمشق آماده کنند. در ضمن همین فعالیتها در مناطق میانی و قلمون هم از طرف جریانهای وابسته به القاعده و تروریستهای داعش به شکل فعالی دنبال میشد.

** ناتوانی داعش در مقابل پایداری نیروهای عراقی

محمدی گفت: با توجه به اینکه داعش در عراق وارد شرایط  ناپایدار و فاقد چشمانداز و امیدی شده است، لذا دیر یا زود خود را در مقابل پایداری نیروهای مردمی، ارتش و پلیس عراق ناتوان خواهد یافت. پس با توجه به موقعیت داعش در عراق، این گروه به دنبال این است که موقعیت خود را در داخل سوریه تثبیت کند. به همین دلیل به موازات تحرکات جریانهای النصره، جیشالفتح و القاعده، داعش هم در صدد حمله به مناطق مهمی از سوریه بر آمد و عملیاتهای خود را در شهر تِدمِر یا پالمیرا در شمال دمشق و در شرق حمص به اجرا گذاشت.

** حمله مجدد داعش به عینالعرب معادله آمریکاییها را بر هم زد

وی با بیان اینکه حومه حلب دومین محوری است که داعش مورد توجه قرار داده است، گفت: این منطقه از ابتدای شروع بحران سوریه در اختیار گروههای تروریستی جریانهای "اخوانی"، "ترکمن" و جریانهای "قفقازی" وابسته به القاعده که در معبر مرزی "الباب" حضور داشتند، بود. داعش طی حملهای این منطقه را به تصرف خود در آورد و گروههای تکفیری را از آنجا بیرون راند. با حمله داعش به این منطقه جریان النصرة و جیشالفتح که در استان ادلب به سمت استان حماه و لاذقیه در حال حرکت بودند و به پیشرویهای نسبی خود ادامه میدادند، ناچار شدند به سمت داعش برگردند تا با این گروه به مبارزه بپردازند. از سوی دیگر چون این حرکت معادله و برنامهریزیهای آمریکاییها را نیز بر هم میزد، آنها نیز به داعش حمله کردند تا نیروهای وابسته به ترکیه - جبهه النصره- در مقابل داعش پایداری کنند.

                               حمله مجدد داعش به عین العرب(کوبانی)

محمدی خاطرنشان کرد: تحولات اخیر سوریه با انتخابات پارلمانی ترکیه همزمان شد؛ که در پی این انتخابات عملا حزب "پ.ک.ک" بهعنوان رقیب حزب عدالت و توسعه از جایگاه قابل اعتباری برخوردار شد. این حزب انرژی عملیاتی خود را در کنار نیروهای کرد سوری قرار داد تا اینکه ما شاهد پیشروی زیادی از سوی کردها بودیم. کردها تا فاصله 56 کیلومتری شهر رقه (پایتخت خلافت خودخوانده داعش) پیشروی کردند.

** بهانه ترکیه برای مداخله در اوضاع داخلی سوریه

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به درهم ریختگی معادلات نظامی - امنیتی در مناطق شمالی سوریه تصریح کرد: درهم ریختگی معادلات نظامی - امنیتی موجب شد که از یک طرف ترکیه از پیشروی کردها در شمال سوریه احساس خطر کرده، و به بهانه مقابله با تشکیل هرگونه دولت کردی مستقل خودش را آماده دخالت در اوضاع داخلی سوریه کند. از طرف دیگر چون داعش خودش را در شرایط انفعالی، و پشت خود را از سوی کردها خالی دید، و برای اینکه عقبه خود را مستحکمتر کرده و شرایط را به نفع خود تغییر دهد، مجددا به عینالعرب حمله کرد.

** مذاکره ترکها با داعش


وی گفت: وقتی جنگندههای ائتلاف آمریکایی در راستای پشتیبانی نیروهای کرد در مبارزه با داعش به شمال حلب حمله کردند، ترکها با داعشیها وارد مذاکره شدند تا از داعش سوال کنند که چرا داعش به گروههای وابسته به ترکیه در این منطقه حمله کردند؟! در حالی که داعش بیشترین خدمات لجستیک، تسلیحات، خدمات پزشکی مالی و فروش نفت را از طریق ترکیه انجام میدهد. ترکها چون انتظار چنین عملکردی از سوی داعش را نداشتند لذا با داعش وارد گفتوگو شدند و در خلال این گفتوگوها این توافق صورت گرفت که داعش عملیاتی را در مناطق کردنشین آغاز کند که هم منافع مشترک داعش و ترکیه بر آورده شود و هم بقیه تحولات پیشبینی شده ترکیه، اسرائیل و عربستان در مناطق مختلف سوریه توسط جبهه النصرة و جیشالاسلام محقق شود.

** حمله مجدد به عینالعرب یک طرح توافقی بین داعش و ترکیه است


محمدی حمله مجدد به عینالعرب و حسکه را یک طرح توافق شده بین داعش و ترکیه دانست و اظهار داشت: حمله مجدد به عینالعرب و حسکه یک طرح توافق شده بین داعش و ترکیه بود که هر دو منافع مشترکی را در این عملیات دنبال میکردند. خوشبختانه این عملیات تقربیا بینتیجه مانده و بجز نفوذ به یک مدرسهای درعینالعرب که بر اساس منابع نظامی داعشیها در محاصره نیروهای کرد قرار گرفتهاند و در حسکه نیز فقط توانستند چند محله کوچک را در جنوب حسکه بگیرند، هیچ دستاوردی نداشت. لذا نیروهای مردمی کرد و ارتش سوریه در حسکه در آستانه اخراج و فراری دادن آنها هستند.

** کمبود منابع انسانی داعش

وی با اشاره به ضعیف بودن داعش در این عملیات گفت: دلیل ضعیف بودن داعش در این عملیات درگیر بودن این گروهک در محورهای مختلف است، لذا همین موضوع باعث شده که با کمبود نیروی انسانی مواجه شود. عملیات عینالعرب به عینه نشان داد که نیروی بسیار محدودی از عناصر داعش برای حمله به عینالعرب در نظر گرفته شده بود، که به هر حال این شکست در عینالعرب برای داعش ثبت شد.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که آیا حضور کردها در مرزهای شمالی سوریه برای ترکیه خطرناکتر از حضور داعش در طول مرزهای این کشور است؟ بیان کرد: همه طرفهای منطقهای و فرا منطقهای تلاش میکنند که در محیط بحرانی سوریه و عراق به گروههای تروریستی از زاویه ابزاری نگاه کنند، و آنها را از این لحاظ که میتوانند برای آنها منافعی داشته باشند، مورد ارزیابی قرار دهند. ترکیه برای اینکه بتواند با گروههای کردی در حاشیه مرزی خود مقابله کند، به جای وارد کردن ارتش به معرکه نبرد و متحمل شدن هزینهها و تلفات جنگی، تلاش میکند از طریق همکاری و خدماترسانی به گروههای تروریستی اهداف مورد نظر خود را محقق سازد.


عین العرب
 

** نگرانی ترکیه از پیشروی کردها در شمال سوریه

ترکیه برای اینکه به جریانهای کردی در شمال سوریه فشار بیاورد از داعش و دیگر گروههای تکفیری - تروریستی حمایت و آنها را به جریانهای کردی ترجیح میدهد. در حالی که داعش مناطق وسیعی از مرز ترکیه در برگرفته است، هیچگاه مقامات ترک ابراز نگرانی نکردند، ولی اکنون که گروههای کردی تلاش میکنند تروریستها را از مناطق خود بیرون کنند و به پیشرویهای خود ادامه دهند، بالاترین مقامات ترکیه نگران این مسئله هستند، و بر همین اساس داعش برای ترکیه بسیار مفیدتر و موثرتر از گروههای کرد است.

انتهای پیام/ف

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
احمد
|
-
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۰
0
0
منظورتون از عین العرب همان خلیج عربیه؟
خبرگزاری دفاع مقدس: عین العرب نام دیگر شهر کوبانی سوریه است.
نظر شما
پربیننده ها