سردار جلالی خبر داد:

عملیات ناکام آمریکا برای انهدام سازمان هسته‌ای ایران

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند در گذشته بر تهدیدات نظامی متمرکز بود اما امروزه تهدیدات زیستی، پرتویی، سایبری، اقتصادی، هسته‌ای و ... با منشاء‌ انسان به وجود آمده و بنابراین نیازمند نوسازی مفاهیم بر حسب تغییر تهدیدات هستیم.
کد خبر: ۴۹۰۵
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۵ - 22October 2013

عملیات ناکام آمریکا برای انهدام سازمان هسته‌ای ایران

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، با بیان اینکه پدافند غیرعامل به دستور مقام معظم رهبری ابتدا در قالب کمیته دائمی تشکیل شد، اظهار داشت: اکنون دو سال است که پدافند غیرعامل به صورت سازمان مشغول فعالیت است.

سردار جلالی با اشاره به نامگذاری روزی پدافند غیرعامل، بیان کرد: به مناسبت سالروز صدور فرمان تشکیل کمیته سازمان پدافند غیرعامل، "هشتم آبان ماه" به عنوان روز پدافند غیرعامل نامگذاری گردید.

وی در ادامه فرهنگ سازی مفاهیم، توسعه ادبیات علمی، ایجاد تحرک و ارتقای زندگی در بدنه پدافند غیرعامل و ... را از برنامههای هفته پدافند غیرعامل برشمرد و ادامه داد: بین پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در منشاء و چگونگی مقابله با آن تفاوت وجود دارد. منشاء تهدید طبیعی، طبیعت است و انگیزه و دشمنی و اراده در آن نقشی ندارد؛ اما منشاء تهدیدات غیر طبیعی دشمن است که همین موضوع محور کار پدافند غیر عامل است.

امروزه با تهدیدات دینامیک و پویا مواجه هستیم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه منشاء تهدیداتی که پدافند غیرعامل باید با آن مبارزه کند، انسان است، خاطرنشان کرد: به این نوع تهدید، انسان ساخت میگویند که محور آن نیز فناوری و تکنولوژی است و چون پایه فناوری، علم است بنابراین با مفهوم تهدیدات پویا و دینامیک روبه رو هستیم.

وی افزود: پدافند غیر عامل تهدیدات پویا و دینامیکی دارد که متناسب با تهدیدات آن حوزه عوض خواهد شد. پدافند در گذشته بر تهدیدات نظامی متمرکز بود اما امروزه تهدیدات زیستی، پرتویی، سایبری، اقتصادی، هستهای و ... با منشاء انسان به وجود آمده و بنابراین نیازمند نوسازی مفاهیم بر حسب تغییر تهدیدات هستیم.

سردار جلالی، معرفی دستاوردهای ملی در این عرصه و نمایش تاثیر اقدامات پدافند بر مردم را از دیگر برنامههای این هفته دانست و گفت: برگزاری همایش درونیسازی مولفههای اصلی اقتدار ملی در سالن اجلاس صداو سیما در روز هشتم آبان ماه، انتشار نشریات علمی تخصصی، همایشها، کارگاههای آموزشی و تخصصی، فضاسازی تبلیغاتی و فرهنگی، دیدار با مقامات کشوری از دیگر برنامهها است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به برگزاری رزمایشهای مختلف در این هفته گفت: رزمایش آمادگی مولدهای برق اضطراری، رزمایش تخصصی آمادگی سایبری، رزمایش پدافند زیستی واقعی در برخی زیر ساخت ها، رزمایشهای استانی، رزمایش در بنادر و سواحل، رزمایش علمی و تخصصی در دبیرستان علامه حلی، رزمایش در حوزههای عمده انرژی و رزمایش تهدیدات نوین در ایستگاه مترو قیطریه، 8 رزمایشی هستند که در این هفته برگزار خواهند شد.

جلالی افزود: در رزمایش تهدیدات نوین در ایستگاه مترو قیطریه، تجهیزات NBC ارزیابی خواهد شد.
 
وی اسامی روزهای هفته پدافند غیرعامل را بدین شرح عنوان کرد: روز اول، آموزش و پژوهش و فرهنگسازی، روز دوم، اقتصاد مقاومتی و پیشرفت، روز سوم، پدافند زیستی، مصونیت و سلامت، روز چهارم، پدافند سایبری پایداری در فضای سایبری، روز پنجم، بسیج مردمی، آمادگی و مقاومت، روز ششم، تولید ملی، صنعت و انرژی و روز هفتم پایداری زیرساختها و پدافند مهندسی.
 
اقدامات 4 قرارگاه پدافند سایبری، زیستی، پرتوی، اقتصادی
 
جلالی در ادامه به فعالیت سه قرارگاه پدافند سایبری، قرارگاه پرتوی، قرارگاه زیستی و شیمیایی اشاره کرد و گفت: قرارگاه پدافند اقتصادی نیز به عنوان چهارمین قرارگاه و بر حسب نیازهای روز در حال تشکیل است.
 
وی با بیان اینکه فعالیت قرارگاه پدافند سایبری، موضوع جدیدی است، اظهار داشت: در دنیا 5 یا 6 کشور در این حوزه اقداماتی را انجام دادهاند؛ هفته گذشته قرارگاه پدافند سایبری روسیه تشکیل شد و آمریکا، آلمان و انگلیس نیز در یک سال گذشته این قرارگاه را راهاندازی کردند و ما نیز حدود یک سال و نیم است که این قرارگاه را برای مبارزه با تهدیدات فضای سایبر تشکیل دادهایم زیرا آسیب پذیری های فضای سایبری باید مشخص و اصلاح شده و زیرساخت های کشور از لحاظ وابستگی به فضای سایبر و مصون سازی طبقه بندی شود.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه فرهنگسازی و آموزشها و پیشبینی سند بومی سایبری از دیگر اقدامات ماست، بیان کرد: فرماندهی واحد در حوزه پدافند سایبری و راهاندازی مرکز عمل کلی پدافند سایبری به عنوان بازوی عملیاتی و احتیاط راهبردی قرارگاه پدافند سایبری که در وزارت دفاع مستقر است، از دیگر اقدامات به شمار میرود.
 
جلالی در ادامه با اشاره اقدامات این سازمان در تهیه سند راهبردی پدافند سایبری و بومی کشور و تعیین وظایف اساسی دستگاههای اجرایی در حوزه پدافند سایبری، بیان کرد: معماری ساختار قرارگاه پدافند سایبری، تدوین سیاستهای اجرایی پدافند سایبری، تدوین و ابلاغ سیاستهای اطلاع رسانی حوادث سایبری و تهیه و ابلاغ پیوست الزامات پدافند غیرعامل در اپراتورهای مخابراتی بخشی از اقدامات سازمان پدافند غیرعامل است. دستورالعمل آمادگی دستگاهها و استانها در برابر تهدیدات سایبری نیز ابلاغ شده است.
 
وی ادامه داد: تشکیل کارگروه تولید سامانههای بومی جامع بانکداری الکترونیک، حمایت از تولید سامانههای نرمافزاری مانند سیستم عاملها و تدوین ابلاغ آییننامههای اجرایی پدافند سایبری بخش دیگری از اقدامات سازمان پدافند غیرعامل بوده است.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نقش ابزارهای دفاعی برای مقابله با تهدیدات سایبری را مهم دانست و بیان کرد: ما با تولید اسکادای بومی آن را در طرحهای اجرایی به کار گرفتیم. آمریکا موضوع اسکادا را جدی گرفته و حتی سهام کارخانه اسکادای زیمنس را خریده و بر آن متمرکز شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: اجرای رزمایش های تخصصی در دستگاهها و استانها، طراحی دوره کارشناسی ارشد پدافند سایبری در دو دانشگاه معین قرارگاه، طراحی و آماده سازی دوره دکتری پدافند سایبری، فرهنگ سازی و طراحی نظام آموزش کوتاه مدت پدافند سایبری در 5 سطح از اقدامات این سازمان است.
 
جلالی همچنین بازرسی، کنترل و پایش زیرساختهای دارای اهمیت کشور در برابر تهدیدات سایبری و طراحی و تولید نظریه پدافند سایبری بومی متکی بر راهبرد دفاعی کشور به صورت خوداتکا و بومی را بخش دیگری از اقدامات این سازمان در حوزه مقابله با تهدیدات سایبری عنوان کرد.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه با اشاره به فعالیت های در دست اقدام پدافند سایبری این سازمان بیان کرد: طراحی نظام دفاع حقوقی سایبری فضای بینالمللی، تهیه دکترین پدافند سایبری کشور، تهیه برآورد راهبردی تهدیدات دشمن و ... از جمله اقداماتی است که در حوزه پدافند سایبری غیرعامل انجام میشود.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به حوزه پدافند زیستی سازمان پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: مصون سازی جامعه، ارزیابی مداوم، رصد و پایش تهدیدات زیستی در فضای جامعه زیستی، شناخت آسیبپذیری های زیستی، مدیریت بحرانهای زیستی و ... از ماموریت های قرارگاه پدافند زیستی است.
 
جلالی با اشاره به اقدامات عمده قرارگاه پدافند زیستی و شیمیایی در 6 حوزه، خاطرنشان کرد: در حوزه های انسان، دام، نباتات، آب آشامیدنی، غذا و صنایع آن و حوزه محیطزیست اقدامات لازم انجام می شود. در این حوزه تهدیداتی درباره انسان ها وجود دارد؛ مرگ مشکوک یاسر عرفات توسط کلاه شیمیایی و مرگ هوگو چاوز در اثر سرطان از جمله این تهدیدات است.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با برشمردن اقدامات عمده قرارگاه پدافند زیستی و شیمیایی گفت: تجزیه و تحلیل راهبردی تهدیدات زیستی دشمن، طراحی استراتژی جامع برای موضوعات زیستی، طراحی و راهاندازی مرکز پدافند زیستی، ایمنسازی و استحکام بخشی نسبی و ... از جمله اقدامات عمده قرارگاه زیستی و شیمیایی است. در این زمینه وظایف تمام دستگاهها را مشخص کردیم و یا مشخص شده است که روابط نیروهای مسلح برای رفع این مشکلات چگونه بوده و پیادهسازی هم شده است.
 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل، راهاندازی آزمایشگاه مرجع تخصصی، سازماندهی شبکه تشخیص آزمایشگاههای حوزه تخصصی پدافند زیستی کشور را از اقدامات عمده قرار گاه پدافند زیستی دانست و گفت: تیمهای واکنش سریع برای عملکرد به موقع و سازماندهی بومی جامع پدافند زیستی کشور نیز از دیگر فعالیت های این حوزه است.

جلالی، قرارگاه پدافند پرتویی را از دیگر ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل دانست و گفت: قرارگاه پدافند پرتویی مربوط به حوزه هستهای است و بایستی حوادث نشتهای هستهای را برای مردم آموزش دهیم که ریاست این قرارگاه نیز بر عهده عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی است که موضوعات را دنبال میکند.
 
اراک، قم و اصفهان؛ اولویت های هسته ای ایران

جلالی خاطرنشان کرد: 12 استان هستهای در کشور وجود دارد که 3 استان اراک، قم و اصفهان در اولویتند. با سازمان صداوسیما نیز برای اولویت آموزش این 3 استان هماهنگ شده است تا مردم آموزش لازم را در موضوع هستهای فرا بگیرند. همچنین اورژانسهای رفع آلودگی هستهای نیز برای مواقع خطر در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر فرهنگ سازی آمادگی در برابر تهدیدها ظهار داشت: آقای جلیلی در مورد ملاقاتی که با مقامات نروژی داشت، گفت که در حین جلسه آژیر کشیده شد و گفتند: ما امروز دفاع قرمز داریم و همه باید به پناهگاه برویم و آنها جلسه رسمی را ترک کردند و البته بعد از جلسه از مقامات ایران معذرتخواهی کردند. در حالی که نروژ سالها درگیر جنگ نبوده است.

جلالی با بیان اینکه در 10 سال گذشته مفهومی بهنام پدافند زنده شد، خاطرنشان کرد: ما امروز جایگاه یکم تا پنجم را در حوزههای مختلف پدافندی در دنیا داریم که شاید به این دلیل باشد که کشورهای دیگر تهدیدات ما را نداشته و یا اینکه از الگوی سایر کشورها استفاده میکنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه و در پاسخ به سؤالی مبنی بر برگزاری جلسهای با مسئولان دولت جدید در خصوص مسائل پدافندی، گفت: دولت جدید در حال استقرار است و فقط با چند تن از وزرا صحبت کردهایم. البته خود رئیسجمهور زمانی که رئیس کمیته دفاعی مجلس بود سیاستهای پدافند را ابلاغ کرده و خوب با این مسائل آشنا است.
 
مصونسازی بدن در برابر تهدیدات و مصونسازی کشور در برابر تهدیدات
 
وی در پاسخ به سؤالی که آیا وضعیت موجود در مسائل پدافندی مناسب است یا خیر، تصریح کرد: سال گذشته که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم، ایشان دو مسئله مصونسازی بدن در برابر تهدیدات و مصونسازی کشور در برابر تهدیدات را اعلام کردند. یعنی اگر دشمن تلاش کرد تا ضربه و زوری به ما بزند بدن آسیبناپذیر باشد و همچنین کشور در برابر انواع تهدید مصون باشد. البته برای رسیدن به هدف دوم کار خیلی زیادی داریم اما امیدوار هستیم که همه وارد شوند و اگر دشمن در حوزهای ضربه زد ضربه نخوریم.
 
سردار جلالی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا پدافند غیرعامل بهصورت مستقل هکر آموزش میدهد یا خیر، اظهار داشت: خیر، ما پدافند هستیم و فقط دفاع میکنیم، آفند نیستیم و هکر تربیت نمیکنیم، البته ما از هکرها برای برگزاری رزمایشهای مختلف استفاده میکنیم.
 
تهدیدات زیستی نیازمند بررسی است
 
وی در خصوص آمادگی پدافند در برابر تهدیدات زیستی نیز اظهار داشت: تهدیدات زیستی را باید با مطالعه بررسی کرد. البته آمریکاییها در حوزه زیستی اطلاعات جامعی دارند که در قالب پروتکلهای بین المللی آن را توسعه دادند و حتی سازمان بهداشت جهانی نیز برای تأیید کردن یا نکردن موضوعی تحت تأثیر این پروتکلها قرار میگیرند و مستقل عمل نمیکنند بنابراین ما میتوانیم از ظرفیتهایی که دیگران تولید کردهاند استفاده کنیم.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار