به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، مصطفی رضایی رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اظهار داشت: با توجه به وضعیت کنونی از پوشش واکسیناسیون و کاهش مراجعات مراکز تجمیعی واکسیناسیون باید لکه گیری واکسیناسیون بصورت محله به محله و خانه به خانه برای اقشار آسیب پذیر ادامه یابد تا به پوشش حداکثری از افراد واکسینه شده دست یابیم.
وی افزود: رهگیری افراد در معرض تماس با مبتلایان در شرایط کنونی بسیار مهم است و بیماریابی نقش موثری را در پیشگیری از شکل گیری موج ششم دارد.
رضایی تصریح کرد: همچنین سایر راهبردهای طرح سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نظیر مراقبت در منزل مبتلایان، نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی و آموزش جامعه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت ادامه قرنطینه معکوس خاص گروههای آسیب پذیر همچون بیماران قلبی، ریوی، فشار خون بالا و دیابت گفت: باید شرایطی فراهم شود که با رفع نیازهای این بیماران، این افراد کمتر بیرون از منزل بیایند تا مبتلا نشوند.
رضایی افزود: پس از اینکه بخش قابل توجهی از مردم واکسن دریافت کردند باید استمرار واکسیناسیون کووید را در قالب واحدهای ارائه خدمات شبکه پیگیری کنیم تا هم دسترسی به واکسیناسیون بیشتر گردد و هم فرصت پرداختن به خدمات غیرکووید فراهم آید.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: با توجه به پوشش قابل توجه واکسیناسیون و کاهش چشمگیر مراجعه به مراکز تجمیعی واکسیناسیون میتوان در برخی تصمیمات گذشته همچون افزایش نیروها و شیفت ها، شیفتهای شبانه، مراکز تجمیعی تجدید نظر کرد که تصمیمات در این خصوص متعاقبا ابلاغ خواهد شد.
طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر سال گذشته و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.
در این طرح بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری میدهند.
اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریتها میتواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.
در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.
این مشارکت محله محور باید بگونهای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی نیز به تحقق برسد. در این راه اطلاعات مرتبط با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان ارائه شود.
موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور میشوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد کرد.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.
انتهای پیام/341