به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «محمدمهدی گویا» رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز ( ۱۰ آذر) اظهار داشت: افزایش درصد ابتلای زنان به ایدز یک مسئله جدی است و روند همه گیری این بیماری در مردان یک تفاوت چشمگیر با زنان دارد و اگر مراقبت و درمان را به دقت دنبال نکنیم و دستورات بهداشتی را رعایت نشود، عواقب جبران ناپذیری بوجود می آید.
وی هشدار داد: در ابتدای شیوع ایدز در کشور دو تا پنج درصد موارد ابتلا به این بیماری در زنان ایرانی داشتیم که امروز به ۳۲ درصد افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: اکنون در کشور ۵۴ هزار و ۸۵۰ نفر مبتلا به عفونت اچ آی وی در کشور تخمین زده می شود و ۴۲ هزار و ۹۳۳ مورد ابتلا به این عفونت را شناسایی کردیم و تاکنون ۲۰ هزار و ۲۸۴ نفر جان خود را از دست داند و ۶ هزار و ۸۸۵ نفر به مرکز مراقبت درمان مراجعه نکردند.
گویا تصریح کرد: همچنین ۲۲ هزار و ۶۸۴ مبتلا به عفونت «اچ آی وی» اکنون زنده و ۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر نیز تحت درمان هستند، ۱۴ هزار نفر از آنها نیز درمانشان موفقیت آمیز بوده و تعداد سلول های دفاعی بدن آنها به اندازه کافی است و این اطمینان خاطر را به ما می دهد که درمان مناسب دریافت کردند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت اظهار داشت: ظرف یک ماه گذشته ۴۰ هزار مورد آزمایش رفتارهای پرخطر با آموزش و اطلاع رسانی به مردم انجام دادیم تا کسانی که در معرض ابتلا به این عفونت «اچ آی وی» و ایدز هستند، زودتر شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند.
به گفته گویا، همه گیری کووید ۱۹ باعث شده شناسایی این بیماران و درمان آنها دستخوش آسیب شود سال گذشته سال خوبی برای کنترل ایدز در دنیا و ایران نبود، نتوانستیم «اچ آی وی» را کنترل کنیم و شناسایی این بیماران کاهش یافت.
وی افزود: برنامه های مراقبت و درمان ایدز به دلیل سیاست هایی که در رابطه با کووید ۱۹ بود در مراکز بهداشتی و درمانی در دنیا برقرار نشد در حالی که با شناسایی و درمان به موقع بیماران مبتلا به «اچ آی وی» و ایدز این افراد می توانند عمر طولانی تر توام با سلامتی داشته باشند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: باید برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی را شدت بخشیم و ذخیره دارویی و تشخیصی را برای این بیماری فراهم کنیم. همچنین آزمایشهای لازم برای مبتلایان به ایدز و عفونت «اچ ای وی» انجام شود.
گویا تصریح کرد: برنامه پنجم استراتژی ایدز در کشور تدوین شده و مراحل پایانی تصویب آن در حال طی شدن است، همه سازمان هایی که این برنامه را تهیه کردند باید با حمایت های همه جانبه اقدام به اجرای این برنامه کنند تا خلاها را در این زمینه جبران کنیم و به دستاوردهای خوبی دست یابیم.
وی با بیان اینکه هنوز با بیماریابی ایدز فاصله داریم، اظهار داشت: برای مبارزه با ایدز برنامه یک ماهه تدارک دیدهایم، آموزش و اطلاع رسانی را به حداکثر ممکن رسانده و سعی داریم افراد مبتلا را شناسایی و اقدامات اساسی را زودتر انجام دهیم.
گویا افزود: هنوز هیچ دارویی که ویروسهای ایدز را از بدن دفع کند در دنیا وجود ندارد و داروهای تولید شده وظیفه افزایش سیستم ایمنی بدن را در برابر ایدز دارند.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان در کشور تولید داروهای ایدز را بر عهده دارند، اظهار داشت: در سالهای گذشته به دلیل تحریم کمبود داروهای ایدز در کشور وجود داشت که با مذاکرات انجام شده با سازمان جهانی بهداشت و ملل متحد، اکنون این داروها بطور مرتب وارد شده و کمبودی نداریم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت تاکید کرد: تاثیر داروهای کرونا روی ایدز هنوز تایید نشده و موارد منفی در این زمینه مشاهده نشده است، افرادی که ایدز دارند اگر داروهای خود را دریافت نکرده و به کرونا مبتلا شوند شدت هر دو بیماری در آنها زیاد خواهد بود.
گویا در مورد ارتباط قانون افزایش جمعیت با بیماری ایدز گفت: این قانون در کشور در حال انجام است و ارتباط منفی با ایدز ندارد، هر چه جامعه به سمت ازدواج پیش رود موارد ابتلا به این بیماری کمتر خواهد شد و ارتباط جنسی افراد بهداشتیتر میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در مورد اومیکرون سویه جدید کرونایی گفت: تحقیقات در مورد این سویه هنوز کامل نشده و اگر در کشور شیوع یابد محدودیتها دوباره اعمال و مدارس تعطیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: اکنون سخت گیریهای لازم در جهت جلوگیری از ورود اومیکرون در رابطه با ورود افراد به کشور انجام میشود.
گویا با بیان اینکه مردم برای تزریق دز سوم اقدام کنند، گفت: برای تزریق این دز بیشترین هدفمان بر روی واکسنهای ایرانی است و کمبود واکسن وجود ندارد.
وی اظهار داشت: تمامی گروههای سنی واجد شرایط بر اساس تقسیم بندی اعلام شده دز سوم واکسن را دریافت میکنند.
انتهای پیام/341