«هاشم جلیلی» رئیس موسسه آموزش عالی آزاد فردوس و عضو ستاد اجرایی جشنواره ملی فانوس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در مشهد با بیان اینکه خراسان مهد فرهنگ و هنر است، اظهار داشت: به سبب جایگاه رفیعی که خطه خراسان از دیرباز در عرصه فرهنگ و هنر داشته است، انتظارات بالایی از برپایی یک جشنواره هنری در این خطه وجود خواهد داشت ولذا ضروری است که همه نهادهای متولی فرهنگ در استان به میدان بیایند تا میزبانی مشهدالرضا از جشنواره پنجم، شایسته دیار خراسان باشد.
وی افزود: یکی از ویژگیهای مهم جشنواره فانوس این است که از سال ۱۳۹۶ تاکنون پیشرفتهای چشمگیری داشته است و بهطور مثال، اگر آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره پنجم را موردبررسی و ارزیابی قرار دهید، هرگز گمان نمیکنید که این آثار مربوط به پنجمین دوره برگزاری یک جشنواره هنری سینمایی است که همین امر نشان از رویکرد تخصصی داوریها دارد.
عضو ستاد اجرایی جشنواره ملی فانوس خاطرنشان کرد: هنرمندان سفیران اصلی هر آوردگاه فرهنگی هستند و اگر مشاهده میکنید که جشنوارههای خارجی از نظر فرم و ظاهر، جذابیتهای بصری دوچندان دارند، به این خاطر است که عمده هنرمندان سرشناس جهان به آن اقبال دارند و بر همین مبنا، میتوان از این قاعده در جشنوارههای ملی هم استفاده کرد و با اتخاذ سیاستهای گوناگون هنرمندان داخلی را به حضور در جشنوارههای هنر انقلاب اسلامی ترغیب نمود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر باید تبلیغات جشنوارههای هنری بهطور ویژه در دانشگاهها صورت بگیرد زیرا ما هنرمندان بااستعداد و فرهیختهای در بین جمعیت دانشجویان استان داریم و همانطور که امروزه شاهد شکوفاشدن استعداد مستندسازان جوان در جشنوارههای مربوطه آن هستیم، به همان میزان میتوان ظرفیت لازم برای بروز و ظهور استعداد هنرمندان جوان را در سایر عرصههای نمایشی و هنری هم به وجود آورد.
رئیس موسسه آموزش عالی آزاد فردوس تصریح کرد: بدون تعارف جشنواره فانوس این ظرفیت را دارد که آوردگاه کشف استعدادهای نوظهور هنری باشد و به سکوی پرش هنرمندان جوان بدل شود. اگر ارتباط دبیرخانه و ستاد اجرایی این جشنواره با دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و حتی آموزش و پرورش تقویت شود، میتوان «فانوس» را به چراغ راه هنرمندان نوظهور و بااستعداد تبدیل کرد که آثار خود را در دبیرخانه آن محک بزنند، نواقص آن را رفع کنند و آماده حضور در عرصههای بینالمللی شوند.
وی در انتها ابراز امیدواری کرد: حمایتی که از ضرورت آن صحبت میکنیم، بهطور ویژه به پشتیبانیهای اقتصادی سازمانهای متولی فرهنگ نیز باز میگردد تا با تخصیص بودجههای در اختیار خود، جشنوارههای مبتنی بر هنر انقلاب اسلامی را به گونهای حمایت کنند تا هم در عرصه برگزاری شاهد پیشرفتهایی در فرم و ظاهر باشیم و هم در حوزه جوایز با ترغیب شرکتکنندگان به غنای جشنواره کمک کنیم.
انتهای پیام/