یادداشت/

تقویت «جبهه مقاومت اسلامی»، دستاورد سفر وزیر امور خارجه سوریه به تهران

سفر «فیصل مقداد» به تهران نشان دهنده تقویت و استحکام بیش از پیش روابط و مناسبات تهران و دمشق و تقویت بیش از پیش «جبهه مقاومت اسلامی» در تمامی حوزه‌ها ارزیابی می‌شود.
کد خبر: ۴۹۳۵۸۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۷ - 11December 2021

حضور «فیصل مقداد» در تهران نویدبخش ثبات در منطقه خاورمیانه استگروه بین‌الملل دفاع‌پرس- روزبه قمصری؛ سفر یکشنبه هفته گذشته «فیصل مقداد» وزیر امور خارجه سوریه به تهران نشان‌دهنده این موضوع است که دو کشور ایران و سوریه این دو دوست و همپیمان استراتژیک قصد دارند تا روابط و تعاملات خود مابین خود را به بالاترین سطح ممکن ارتقاء ببخشند. به خصوص این روابط برای کشور سوریه که به تازگی فتنه و بحران تجاوز تکفیری‌های داعش را پشت سر گذاشته بسیار مهم و حیاتی است.

وزیر امور خارجه سوریه که به دعوت «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران به تهران سفر کرد در راس یک هیأت بزرگ دیپلماتیک وارد کشور شد که در سفر دو روزه خود به ایران به دنبال تقویت و گسترش مناسبات و روابط استراتژیک بین دو کشور ایران و سوریه و همچنین رایزنی و گفت‌وگو با مقامات ایرانی پیرامون مسائل دو کشور و منطقه‌ای بود.

اگر در راستای سفر «فیصل مقداد» به ایران و دیدار با مقامات عالی رتبه کشور در تهران نگاهی کوتاه و گذرا به روابط دوجانبه و منطقه‎ای دو کشور ایران و سوریه داشته باشیم به این نکته برمی‌خوریم که وضعیت و شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور به گونه‌ای ایجاب می‌کند که برای آن‌ها لازم و واجب است تا تعاملات گسترده و عمیق خود را بیش از پیش وسعت بخشیده و به آن عمق بدهند.

البته با توجه به اشتراکات و منافع مشترک دو کشور بخصوص پس از تغییر و تحولات منطقه خاورمیانه در یک دهه اخیر و کمک ایران به حکومت سوریه در مبارزه و شکست دادن تروریست‌های تکفیری داعش و همچنین سابقه همکاری و کمک بی‌چشم داشت سوریه به ایران در جریان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران شاهد هستیم که دو کشور به دنبال گسترش مناسبات و تعاملات خود در تمامی زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی هستند.

روابط دو کشور ایران و سوریه از چند جهت بسیار مهم و قابل توجه و همچنین نقد و بررسی است. نخست اینکه، ایران و سوریه هر دو منافع مشترکی در عرصه سیاسی و منطقه‎ای دارند که این موضوع لزوم وجود و گسترش همکاری‌های بیشتر را بین دو کشور لازم و ضروری می‌کند. دوم اینکه، ایران و سوریه هر دو با دشمنی مشترک به نام رژیم صهیونیستی روبرو هستند که با اقدامات غیرقانونی و تجاوزکارانه خود صلح و امنیت منطقه خاورمیانه را دائما با تهدید روبرو کرده و می‌کند. از این روی اتحاد و دوستی دو کشور ایران و سوریه توان قابل ملاحظه‌ای را به این دو کشور می‌بخشد که می‌توانند با کمک و همکاری یکدیگر همانند سدی در برابر اقدامات مخرب اسرائیل بایستند.

نکته مهم دیگری که نباید از آن غافل شد و آن را به دست فراموشی سپرد باقی ماندن خطرات ناشی از فعالیت‌های جسته و گریخته عناصر باقی مانده تروریست‌های تکفیری داعش در خاک سوریه است. درست است که فتنه «داعش» در این کشور تقریبا برچیده شده است، ولی همچنان شاهد هستیم عناصر باقی مانده داعش به همراه دیگر گروهک‌های تروریستی فعال در این کشور همانند «القاعده» در گوشه و نقاط مختلف این کشور دست به اعمال تروریستی و خرابکارانه می‌زنند. از این روی این مهم که کشور سوریه باید به کشوری بزرگ و قدرتمندی، چون ایران روابط خود را مستحکم کرده و گسترش بدهد بسیار لازم و ضروری است.

جنبه دیگر افزایش سطح روابط و تعاملات بین دو کشور ایران سوریه افزایش شاخص‌های امنیت در این منطقه است. با توجه به اینکه عناصر و گروهک‌های تروریستی با حمایت و پشتیبانی آمریکا و اسرائیل در منطقه جولان می‌دهند اگر شاهد افزایش روابط امنیتی و استراتژیک بین کشور‌های ایران و سوریه و در ابعادی بزرگتر با مشارکت عراق و لبنان باشیم کمربند امنیتی وسیع و قدرتمندی خواهیم داشت که می‌تواند گروهک‌های تروریستی را در چنگال خود اسیر کند و مانع از فعالیت‌های مخرب و کشتار مردم بی‌گناه توسط آن‌ها شود.

دیگر بعد بسیار مهم افزایش سطح روابط ایران و سوریه تقویت قدرت سیاسی هیات حاکمه سوریه و مستحکم‌تر شدن پایه‌های حاکمیت آن بر اقصی نقاط کشورش است. زیرا هرچه قدر حکومت بشار اسد از قدرت سیاسی و دیپلماتیک بالاتری برخوردار باشد به همان میزان نیز توان بالاتری در چانه زنی‌های سیاسی مابین کشور‌های سیاسی موجود در سوریه برخوردار است. از این روی روابط نزدیکتر و قدرتمندتر با ایران می‌تواند به عنوان برگ برنده‌ای قابل ملاحظه برای حکومت بشار اسد و آینده روشنی برای آن محسوب می‌شود.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار