گروه بینالملل دفاعپرس- روزبه قمصری؛ یکی از حوزههای جدیدی که در سالهای اخیر در عرصه نظامی به خصوص در هوا ظهور کرده پهپادها و یا همان پرندههای هدایتپذیر بدون سرنشین هستند. با آمدن این پرندهها شاهد ورق خوردن فصلی نوین در به کارگیری و استفاده از تجهیزات نظامی پرنده در عرصههای تسلیحاتی هستیم.
در این راستا شاهد هستیم که کشورهای مختلف دنیا در چند سال اخیر سرمایه گذاری فراوانی را در این عرصه انجام داده و به دستاوردها و پیشرفتهای بسیار چشمگیری نیز دست پیدا کردند. یکی از این کشورها جمهوری اسلامی ایران است که در سالهای اخیر رشد بسیار شگرف و چشمگیری را در این عرصه تجربه کرده به صورتی که میزان این پیشرفت و ترقی تحسین کشورهای مختلف دوست را به همراه داشته و مایه ترس دشمنان اسلام و انقلاب شده است.
اگر بخواهیم نگاهی آماری به کشورهایی که فناوری ساخت و استفاده از پهپادها را در اختیار خود دارند داشته باشیم باید به این نکته اشاره کنیم که در حال حاضر ۳۲ کشور در جهان هستند که از این تکنولوژی برخوردار هستند که از آنها در مصارفی، چون مخابرات، ناوبری، تحقیق و پژوهشهای هواشناسی، بررسیهای جغرافیایی و بخصوص جاسوسی استفاده میکنند.
اما مهمترین و تاثیرگذارترین حوزهای که میتوان از پهپادها در آن استفاده کرد عرصههای نظامی در صحنههای نبرد و در میادین جنگ است. زیرا استفاده از این تجهیزات و امکانات در این عرصهها ضمن اینکه تلفات نیروی انسانی را به صفر میرساند، دست کشورها را برای اقدامات مختلفی، چون شناسایی، رصد و زیرنظر گرفتن تحرکات دشمن در میدانهای جنگ و همچنین انجام اقدامات جاسوسی و کشف و شناسایی را بسیار باز میکند.
در واقع این آزادی عملی که کشورها به واسطه استفاده از پهپادها به جای هواپیماهای نظامی به دست آوردند موجب شده است که تا امروز تعداد کشورهای مشتری این تکنولوژی نسبتا نوظهور به شدت در حال افزایش باشد. بر این اساس از جمله کشورهایی که به تازگی وارد باشگاه صاحبان تکنولوژی پهپاد شدهاند میتوان به ترکیه اشاره کرد که این کشور نیز محصولات پهپادی خود را به کشورهایی نظیر آذربایجان، گرجستان، لیبی، اکراین و قطر صادر کرده است.
حال با توجه به تمامی موارد گفته شده اهمیت و جایگاه استفاده از پهپاد در نیروی هوایی ارتشهای دنیا آنقدر زیاد شده است که آمریکا با درک چنین موقعیت و جایگاهی و در دشمنی دیرینه خود با نظام جمهوری اسلامی ایران در اقداماتی تازه شروع به تحریم و سنگ اندازی در مسیر رشد و پیشرفت ایران در عرصه ساخت و استفاده از پهپاد درآمده است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه و سابقه علمی بیش از ۳۰ ساله در عرصه تولید و بکارگیری پهپاد یا همان پرندههای بدون سرنشین به خودکفایی علمی و تکنولوژی دست یافته و دیگر آمریکا زمانی برای رشد و پیشرفت ایران در این عرصه نسبتا تازه و جدید نداشته و در آینده هم نخواهد داشت.
اما پیشرفتهای روزافزون جمهوری اسلامی ایران در عرصه ساخت و تولید انواع پهپادهای آموزشی، شناسایی و تهاجمی نویدبخش آیندهای بسیار روشن و امیدوارکننده را در این عرصه برای کشورمان در انتظار میکشد به صورتی که نه تنها فناوری تولید و استفاده از آن را برای همیشه در اختیار گرفتهایم بلکه میتوانیم و این امکان را داریم تا در صورت نیاز و درخواست سایر کشورهای دوست و همسایه این پهپادها و فناوریهای ساخت و تولید آن را در اختیار آنها قرار بدهیم.
انتهای پیام/ ۱۳۴