مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران:

صهیونیست‌ها برای تخریب فضای مذاکرات تلاش می‌کنند

باقری با بیان اینکه صهیونیست‌ها برای تخریب فضای مذاکرات تلاش می‌کنند، گفت: پیشرفت خوبی در روند این مذاکرات صورت گرفته است.
کد خبر: ۴۹۴۲۸۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۵ - 12December 2021

صهیونیست‌ها برای تخریب فضای مذاکرات تلاش می‌کنندبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «علی باقری» مذاکره کننده ارشد و معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با گروه ۱+۴ امروز یکشنبه از موفقیت آمیز بودن مسیر مذاکرات خبر داد.

باقری به شبکه خبری المیادین گفت که در زمینه مذاکرات، پیشرفت خوبی صورت گرفته است و به همین دلیل امکان این وجود دارد که زمینه سریعی برای مذاکرات جدی به وجود آید.

وی تصریح کرد، مذاکرات روزهای گذشته، بیشتر بر محور چارچوب رایزنی درباره موارد اختلافی برای تسریع در حصول توافق بوده است.

این دیپلمات ایرانی خاطرنشان کرد، همنوایی مواضع روسیه و چین با مواضع ایران، مشهود است و این مسئله درباره اختلاف با طرف غربی نیز وجود دارد.

باقری خبر داد که صهیونیستها برای تخریب فضای مذاکرات در خارج از سالن مذاکرات تلاش می‌کنند تا بر فضای داخلی مذاکرات تأثیر بگذارند.

وی با اشاره به اختلاف مواضع انگلیس و سایر طرفهای اروپایی، تصریح کرد، در پیش‌نویسهای پیشین [مذاکرات]، موارد اختلافی با دولت پیشین [جمهوری اسلامی ایران] وجود داشته است.

مذاکره کننده ارشد ایران خاطر نشان کرد، ایران با اراده خود به پای میز مذاکره آمده و مجبور نبوده است و از طرف مقابل انتظار می‌رود که با مذاکرات به صورت منطقی برخورد کند و برای رفع مشکلات نیز، ابتکار عمل داشته باشد.

این در حالی است که باقری شامگاه گذشته گفته بود، در پیش نویسی که حاصل گفت‌وگوهای وین ۶ و بعد از ۶ دور گفت‌وگو است، چند موضوع اختلافی بین طرفین باقی ماند که نیازمند تصمیم گیری در سطح عالی داشت و اینها الان هم حل نشده روی میز است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه اضافه کرد: ما در این دور از گفت‌وگوها درباره رفتار آمریکایی‌ها پیش قضاوت نخواهیم کرد. منتظر هستیم که رویکرد جدید آنها را در این دور از گفت‌وگوها ببینیم و براساس آن رویکرد جدید قضاوت کنیم.

وی در پایان درباره خط قرمزهای تیم مذاکره کننده ایرانی بیان کرد: ما یک خط قرمز مبنایی داریم که منطق هم از آن حمایت می‌کند و آن خط قرمز این است که ما مبنای مشترکی بین دو طرف داریم. ما یک توافقی (برجام) داریم که در ۱۳۹۴ بین ایران و ۱+۵ نهایی شده و آمریکا چند سال بعد از آن خارج شده است و الان آمریکا می‌خواهد به آن توافق برگردد.

دور هفتم مذاکرات در دولت جدید ایران (دولت سیزدهم) دوشنبه هشتم آذر ماه آغاز و پس از وقفه، دوباره روز (پنجشنبه) ۱۸ آذر ماه با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام این مذاکرات از سر گرفته شد که هنوز هم در وین در جریان است

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار