نماینده مردم در مجلس:

دیپلماسی اقتصادی با همسایگان نیازمند تحول اساسی است

گلرو گفت: روابط اقتصادی ایران با همسایگان نیازمند تحول جدی است، البته روابط خارجی مشمول برقراری روابط با کشور‌های مختلف دور و نزدیک است.
کد خبر: ۴۹۴۴۱۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۸ - 13December 2021

دیپلماسی اقتصادی با همسایگان نیازمند تحول اساسی است

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «عباس گلرو» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در خصوص سیاست حُسن همسایگی و اولویت توسعه روابط پایدار اقتصادی با همسایگان، اظهار داشت: اتفاقاتی مانند شانگهای را در این مدت شاهد بودیم که باید عضویت ما در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی و سیاسی تحقق پیدا کند. روابط اقتصادی ما با همسایگان نیازمند تحول جدی است و در حوزه دیپلماسی اقتصادی باید فعال و مؤثر عمل کنیم.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما در بخش دیپلماسی اقتصادی برنامه مدون و نگاه استراتژیک باید داشته باشیم و جزیره‌ای کار نکنیم، افزود: وقتی از دیپلماسی اقتصادی حرف زده می‌شود، همه نگاه‌ها به وزارت خارجه معطوف می‌شود در حالی که وزارت خارجه یک بازیگر در این منظومه است.

وی گفت: وزارت امور اقتصاد، صمت، اتاق بازرگانی و بخش خصوصی همه در توسعه و تقویت دیپلماسی اقتصادی تأثیرگذار و نقش آفرینند، اما مدیریت و مهندسی عمومی برای اینکه همه در یک مسیر حرکت کنند، وجود ندارد.

گلرو با اشاره به جلسات کمیسیون امنیت ملی و کمیته روابط خارجی در این زمینه، گفت: از جمله نشست‌های اخیر بررسی ظرفیت‌های کشور‌های آفریقایی بود، حجم تمام صادرات ما به آفریقا ۵۰۰ میلیون دلار است در حالی که حجم تجارت خارجی آفریقا هزار میلیارد دلار است. هزار میلیارد دلار حجم واردات آفریقا است و ما تنها ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داریم و این نشان می‌دهد که نیاز به کار جدی داریم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است: در حوزه دیپلماسی اقتصادی باید به نتیجه مشخصی رسید و نتیجه هم این است که رقم تبادلات تجاری افزایش یابد و اسناد بالادستی که وزارت خارجه و سایرین را به توسعه دیپلماسی اقتصادی توصیه می‏کند، اجرا شوند.

وی با تأکید بر افزایش هماهنگی بین دستگاه‌ها، افزود: نیرو‌های توانمند در کشور‌های هدف باید مستقر شوند و نکته مهمتر اینکه سطح توانمندی در کیفیت تولید باید ارتقاء یابد.

گلرو تصریح کرد: سیاست‌های وزارت خارجه علاوه بر تمرکز بر حوزه همسایگان، باید مشمول برقراری روابط با کشور‌های مختلف دور و نزدیک شود. کشور‌های آمریکای لاتین، آفریقا، چین و روسیه با ظرفیت‌های بالا، بازار‌های هدف خوبی برای ما هستند.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هر کشوری از فرصت‌های بی‌شماری برای توسعه روابط برخوردار است، مهم شناسایی بازار هدف و فعالیت تخصصی در همان حوزه است.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار