یادداشت/ هوشنگ نوبخت

جشنواره فانوس؛ نور امید مکتب جهانی مقاومت و دفاع مقدس در عرصه هنر

فانوس باید به یک جشنواره بزرگ بین المللی در عرصه هنر تبدیل شود و کشور‌های مظلوم دنیا و ملت‌های ستمدیده آثار و تولیدات هنری شان را در آن عرضه کنند و مکتب جهانی مقاومت و دفاع مقدس را به دنیا نشان دهند.
کد خبر: ۴۹۴۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱ - 15December 2021

فانوس، نور امید مکتب جهانی مقاومت و دفاع مقدس در عرصه هنرگروه استان‌ها دفاع‌پرس‌ - هوشنگ نوبخت؛ این روزها در جوار مرقد امام هشتم شاهد برگزاری یک رخداد فرهنگی و هنری در حوزه دفاع مقدس هستیم. آری، جشنواره فانوس بستر و زمینه‌ای را فراهم آورده تا هنرمندان ارزشی و متعهد کشورمان نسبت به دغدغه‌های شان در حوزه‌های مختلف دفاع مقدس بتوانند خالق آثاری ماندگار در این عرصه شوند.

فانوس عنوان زیبا و خاطره انگیزی برای این حوزه است. فانوس‌های منور هنرمندان نسل‌های مختلف باید دست به دست به سنگرها و خاکریزهای خطوط مقدم کارزار فرهنگ و هنر بچرخد و به فضای تاریک و ترسناک جنگ ها و جبهه های نوین، کور سوی امید و زندگی ببخشد.

رسالت فانوس، نور دادن به فضاهایی است که نمی شود چلچراغ های نورانی آویزان کرد. ذات فانوس بر تجمل گرایی و اسراف نیست. فانوس نماد سوختن و ساختن و نور دادن به فضاهایی است که تشنه دیدن و خواندن و عبور از مرزهای تاریک اند.

هنرمندان جوان ما باید با مراجعه به هویت اصیل و غنی کشورشان و پیوند هنرمندانه ایرانی و اسلامی شان که در 8 سال جنگ تحمیلی به بلوغ رسید و زمینه ساز رویش یک مکتب جهانی شد رجوع کنند و کورسوی امید را در دل خودشان و ملت شان زنده کنند و هنر جهاد، ایثار و شهادت را به سراسر کشور بتابانند و اجازه ندهند که هنرهای سست عنصر، رنگارنگ، پوشالی و بی هویت وارد شده بر مغزها و جغرافیای کشورمان جایگزین این همه خوبی شوند.

هنر جشنواره هایی مثل فانوس باید ایجاد انگیزه و رویش هنری نسلی باشد که گنج درون جنگ را کشف نکردند و نتوانستند حماسه های مردان و زنان ایل و تبار و شهر و کشورشان را با تمام وجود لمس کنند.

اگر اعتقاد داریم که زبان فاخر هنر بهترین زبان مشترک ملت های دنیاست که هست، فانوس باید به یک جشنواره بزرگ بین المللی تبدیل شود و کشورهای مظلوم دنیا و ملت های ستمدیده آثار و تولیدات هنری شان را در آن عرضه کنند و مکتب جهانی مقاومت و دفاع مقدس را در عرصه هنر به دنیا نشان دهند.

جشنواره فانوس باید دبیرخانه اش را در بحرین و لبنان و بوسنی و بسیاری کشورهای دیگر دائر کند و به هنرمندان جوان آن کشورها تلنگر بزند که برای هویت شان، برای مظلومیت شان و برای حقوق بشرشان که توسط مدعیان دروغین حقوق بشر پایمال می شود، اثر هنری خلق کرده و این آثار را با زبان های مختلف به سراسر گیتی منتشر کنند.

آری، فانوس در حال رشد و تکامل است. فانوس به یک بستر ملی برای هنرمندان متعهد و ارزشی این کشور تبدیل شده است و باید چنان در عرصه های مختلف هنری رشد کند و نور بتاباند که این فانوس به یک نماد و اسکار هنری در دل جوانان اهل فرهنگ و هنر و ملت های مظلوم دنیا تبدیل شود. 

جشنواره های مبتذل و سیاسی دنیا که به اسم هنر در حال انتشار اهداف پلیدشان هستند به شدت رو به افول اند و دست های آلوده پنهان شده بر پشت پرده های این جشنواره های هالیوودی نما برای خیلی ها رو شده اند و اینک زمان پاتک فرهنگی و هنری جوانان رسانه ای و هنرمند ایران زمین است که هر وقت اراده کرده اند، سنگرهای محتلف را به تسخیر خود درآورده اند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها