پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس:

نشست‌های تخصصی تاریخ شفاهی از تحریف دفاع مقدس جلوگیری می‌کنند

«عباس‌نژاد» گفت: از آن‌جایی که دفاع مقدس کاملا مردمی است، ممکن است که خاطرات مختلفی از آن دوران نگارش و منتشر شوند؛ بنابراین برگزاری نشست‌های تخصصی نویسندگان تاریخ شفاهی، باعث می‌شود تا از تحریف دفاع مقدس جلوگیری شود.
کد خبر: ۴۹۵۵۴۲
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۳ - 24December 2021

نشست‌های تخصصی تاریخ شفاهی از تحریف دفاع مقدس جلوگیری می‌کنند«امیرمحمد عباس‌نژاد» جامعه‌شناس و پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس، در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در اراک، با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی نویسندگان تاریخ شفاهی دفاع مقدس، اظهار داشت: این نشست‌ها باید به خروجی مناسب منجر شوند که البته بزرگترین خروجی آن‌ها، شناسایی نویسندگان فعال خواهد بود و باید مباحث مطرح‌شده آن‌ها در چارچوب اصول تاریخ شفاهی باشد.

وی با اشاره به ابلاغ شیوه‌نامه تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس توسط ستادکل نیروهای مسلح به همه نهادها، تصریح کرد: این شیوه‌نامه منسجم کمک می‌کند تا در جمع‌آوری و تألیف کتب مربوط به تاریخ شفاهی دفاع مقدس یک‌دستی ایجاد شود و این یک‌دستی باعث می‌شود تا دیگر شاهد تألیف و انتشار کتاب‌های آسیب‌زا، تحریف‌کننده و کلی‌گو در زمینه تاریخ دفاع مقدس نباشیم.

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس ادامه داد: از آن‌جایی که دفاع مقدس صرفاً متعلق به نیروهای مسلح و حکومتی نیست و کاملا مردمی است، ممکن است که خاطرات مختلفی از آن دوران نگارش و منتشر شوند؛ بنابراین برگزاری نشست‌های تخصصی نویسندگان تاریخ شفاهی، باعث می‌شود تا از تحریف دفاع مقدس جلوگیری شود.

وی با بیان این‌که برگزاری نشست‌های تخصصی نویسندگان تاریخ شفاهی دفاع مقدس موجب جلوگیری از یک‌دست شدن خاطرات دفاع مقدس خواهد شد، گفت: این امر از موازی‌کاری در ادبیات دفاع مقدس، در بین نهادهای انقلابی جلوگیری می‌کند و به جهت جلوگیری از صرف وقت و انرژی نویسندگان و هزینه چندباره بیت‌المال نیز بسیار اهمیت دارد.

«عباس‌نژاد» با تأکید بر ضرورت اهمیت به تاریخ شفاهی دفاع مقدس و تاثیرات آن بر فرهنگ نسل‌های آینده، بیان کرد: اگر ما حقیقت را ننویسیم، دشمنان علیه ما، دروغ می‌نویسند؛ بنابراین تاریخ ثبت شفاهی کمک می‌کند که نویسندگان پای کار بیایند و بنویسند و نشان دهند که ملت ما چه بوده‌اند، چه کرده‌اند و از کجا به کجا رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: اگر روند صعودی ملت‌مان را از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون رصد کنیم، می‌بینیم که چقدر شکوفا شده‌ایم؛ البته نباید از این نکته غافل شویم که ضعف‌هایی نیز داشته‌ایم و باید به جایی برسیم که آن ضعف‌ها برطرف شود. ما یک انقلاب نوپا داشتیم که درگیر مسئله سخت دفاع از آب و خاک‌مان در مقابل هجوم ارتش بعث عراق شدیم. این در حالی بود که ما دفاع نظامی را کاملاً بلد نبودیم، ضمناً فرمانده نظامی کارکشته نیز نداشتیم و اکثر فرماندهان نظامی ما از جمله شهیدان «حسن باقری»، «مهدی باکری»، «حسین خرازی» و دیگران، در بازه سنی 20 تا 25 سال سن داشتند؛ لذا اگر ما به این موضوعات بپردازیم، قطعاً دولت‌مردان امروز ایران اسلامی نیز به جوانان اعتماد می‌کنند.

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس ادامه داد: متأسفانه به جای آن‌که تخصص‌گرایی را در به‌کارگیری جوانان در دستور کار قرار دهیم، در برخی مواقع شعاری و احساسی عمل می‌کنیم و از جوانان در مناسبی استفاده می‌کنیم که در آن تخصص ندارند؛ بنابراین تاریخ شفاهی دفاع مقدس می‌تواند به این موضوع کمک کند؛ چراکه از لابه لای تاریخ شفاهی می‌توانیم بدون تحریف به تخصص‌ها برسیم.

«عباس‌نژاد» در ارزیابی سطح نویسندگان دفاع مقدس استان مرکزی، گفت: کم و بیش به جهت ارزیابی‌هایی که از کتب منتشر شده توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و نویسندگان مناطق مختلف ایران انجام می‌دهم، با نویسندگان استان مرکزی هم آشنایی دارم. سطح این نویسندگان در حد قابل قبول است که البته چند نویسنده خوب در این استان مشغول به فعالیت هستند و باید بیش از پیش روی آن‌ها سرمایه‌گذاری صورت گیرد، تا بتوانند آثاری در سطح ملی تولید و تألیف کنند.

انتهای پبام/

نظر شما
پربیننده ها