استاد حوزه و دانشگاه

مقتل فاطمیه از بزرگترین یادمان‌های شهدا محسوب می شود

حجت الاسلام «پناهیان» گفت: مقاتل شهدا دارای اهمیت معنوی بسیاری است و مقتل فاطمیه در قم می‌تواند به بزرگترین یادمان شهدای استان تبدیل شود.
کد خبر: ۴۹۶۴۰۹
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۲ - 24December 2021

مقتل فاطمیه از بزرگترین یادمان‌های شهداستبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قم، حجت الاسلام «علیرضا پناهیان» در مراسم بزرگداشت ۱۸ شهید بمباران روضه فاطمیه سال ۶۵ قم که امشب در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، اظهار داشت: شهادت شهدای روضه فاطمیه در قم اتفاق عجیبی است، زیرا روز شهادت حضرت زهرا (س) ۱۸ خانم و سه جنین در بمباران مراسم روضه به شهادت می‌رسند.

وی افزود: در تاریخ انقلاب اسلامی ترور‌هایی در مجلس عزاداری صورت گرفته، ولی هدف گیری مجلس روضه را نداشتیم و از ویژگی‌های دیگر این اتفاق، وقوع آن در جوار حرم حضرت معصومه (س) در خیابان انقلاب و آن هم هدف قرار گرفتن خانم‌ها است، با توجه به این مورد که خانم‌ها در جنگ و دفاع سخت حضور مستقیم نداشتند.

پناهیان ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که در مورد خانم‌ها هست، اخبار کمی از زندگی این شهدا در دسترس است، ولی همین اخبار کم نیز باید مورد توجه قرار گیرد و الهام بخش است و ما با بررسی زندگی این شهدا متوجه می‌شویم که از شهادت خود خبر داشتند.

وی عنوان کرد: طبق روایات، خداوند برای مکان هایی، ارزش‌های والایی قائل شده و مقاتل شهدا دارای اهمیت معنوی بسیاری است و مقتل شهدای فاطمیه در قم می‌تواند به بزرگترین یادمان شهدای استان تبدیل شود.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت روضه های خانگی تصریح کرد: هنوز هم بعد از چهل سال از انقلاب، روضه‌های خانگی یکی از راه‌های تعالی مردم، تزکیه نفوس و تربیت فرزندان است و فرزندان با دیدن شعائر احساس هویت شیعی و ایمانی پیدا می‌کنند.

وی عنوان کرد: مراسم‌های بزرگ شهری هرچه باشکوه‌تر باشد به پای روضه‌های خانگی نمی‌رسد، زیرا روضه‌های خانگی حتی در بیوت علما بسیار اهمیت دارد و از دلایل زنده بودن این روضه ها، فرهنگ و ایمان مردم قم، حضور علما در استان و وجود همین مقتل شهدای فاطمیه است.

وی با تاکید بر اینکه باید در ترویج روضه‌های خانگی تلاش کرد و توجه داشت که برگزاری یک روضه در یک کوچه کافی نیست، خاطرنشان کرد: محوریت برگزاری روضه‌های خانگی با بانوان است و فرهنگ اهل بیت (ع) با احساسات مادرانه به فرزندان منتقل می‌شود.

پناهیان ادامه داد: پایه گذار روضه‌های خانگی حضرت زهرا (س)، امام سجاد (ع) و امام باقر (ع) بوده اند و کسانی که میتوانند، ماهی یک بار یا سالی یک بار محفل روضه خانگی برپا کنند، زیرا روز قیامت یوم الحسرت است.

وی خاطرنشان کرد: تصور نکنید روضه‌های خانگی برای قبل از انقلاب بوده است و بعد از انقلاب با حضور موسسات و دولت این تکلیف از مردم سلب می‌شود، بلکه امروز با وجود جامعه الزهرا، خانم‌ها روضه‌ها را سخنرانی می‌کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به محتوای روضه‌های خانگی ابراز کرد: در این روضه‌ها حرف‌هایی می‌توان گفت که در فضای مجازی گفته نمی‌شود.

وی افزود: در روضه‌های خانگی می‌توان دغدغه‌های مقام معظم رهبری در مورد تهدید نسلی را برای مردم تبیین کرد.

پناهیان ادامه داد: برای تربیت کودکان، حضور آن‌ها در مسجد محل یا پایگاه بسیج کافی نیست و روضه خانگی به مراتب اثر بهتری دارد؛ صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای که در کنار روضه‌ها توسط بانوان اداره می‌شود، اثرش حتی از صندوق قرض الحسنه آقایان نیز بیشتر است.

وی در پایان عنوان کرد: با نفس مادران در روضه‌های خانگی است که امثال شهید سلیمانی تربیت می‌شوند و پرورش پیدا می‌کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار