به گزارش خبرنگار دفاعپرس از سمنان، سرهنگ «محمدحسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سمنان در جلسه شورای هماهنگی و هیئت امنای استانی دفاع مقدس که با حضور «سید محمدرضا هاشمی» استاندار سمنان و اعضای هئیت امنا مرکز فرهنگی دفاع مقدس در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان سمنان برگزار شد، اظهار داشت: همانگونه که مردم استان سمنان و رزمندگان فداکار آن، در سالهای دفاع مقدس افتخارات فراوانی خلق کردهاند که در تاریخ این کشور و استان ماندگار شده، امروز هم مردم و جوانان عزیزمان در همه صحنههای مجاهدت برای نشر و ترویج ارزشها انقلاب و دفاع مقدس حضور فعال، مؤثر دارند.
وی گفت: برای هر چه بهتر برگزار شدن مراسم گرامیداشت دفاع مقدس در سطح استان و استفاده از همه ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اداری، نظامی ۱۷ کارگروه و هشت ستاد شهرستانی در سطح استان تشکیل شده است. با برنامهریزیهای انجام شده در سال گذشته که چهلمین سال دفاع مقدس بود نزدیک به هفت هزار فعالیت و برنامه در سطح استان عملیاتی شد و امسال نیز پنج هزار فعالیت و برنامه فقط در هفته دفاع مقدس برنامهریزی و اجرا شدهاست.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس سمنان بابیان اینکه تلاش در مسیر نشر و ترویج ارزشهای دفاع مقدس همان مجاهدت درراه خدا است، ادامه داد: انتشار این مبانی در جامعه مصداق رزق معنوی و حیات معنوی قلمداد میشود لذا این وظیفه بر دوش تکتک ما گذاشتهشده است تا در راستای ترویج این ارزشها سخت تلاش کنیم. بر همین اساس برنامهریزی ما بهعنوان دبیر شورای هماهنگی و هیئتامنای استانی دفاع مقدس اینگونه است جلسات شورای هماهنگی و هیأتامنای استانی به ریاست استاندار به صورت فصلی برگزار خواهد شد که سیاستگذاری و برنامههای کلان دفاع مقدس در آن مطرح، بررسی و تصمیمگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: جلسات ستاد بزرگداشت مناسبتها از جمله سوم خرداد، هفته دفاع مقدس، روز جهانی مقاومت به ریاست معاون سیاسیامنیتی و اجتماعی استانداری و همچنین جلسات هیئتمدیره که مطالبات و برنامههای دستگاهها در ارتباط با مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس است به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار خواهد شد. از مهمترین مناسبتهای پیش رو روز جهانی مقاومت است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سمنان با بیان این که حاج قاسم نماد مقاومت در برابر نظام سلطه بود، افزود: مکتب سردار سلیمانی مکتب عزت امت اسلامی در مقابل زورگویان عالم خواهد بود و ما باید روز جهانی مقاومت و سالروز شهادت حاجقاسم را بهعنوان مناسبت بزرگ انقلابی مورد توجه قرار دهیم. همگان باید بدانند شهید سلیمانی تنها یک شخص نیست بلکه یک مکتب است و این فرهنگ مصداق انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل کردن است.
وی افزود: همزمان با دومین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی که مصادف با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها است، در این ایام استان سمنان میزبان پنج شهید گمنام و یک شهید شناسایی شده دوران دفاع مقدس خواهد بود و برنامههای متفاوت و مختلفی از سوی دستگاههای اجرایی، مراکز دانشگاهی و آموزشی و نیروهای مسلح استان پیش بینی شده که با حضور مردم و با رعایت شیوه نامه بهداشتی به صورت باشکوهتر برگزار خواهد شد.
سلامی در خصوص تشیع پیکر شهدا افزود: دستورالعمل ویژه از سوی استاندار در زمینه استقبال، وداعهای مردمی و تشییع پیکر پاک شهدا با برنامههای مدونی در حال تنظیم است که وظایف دستگاههای مختلف بهزودی ابلاغ خواهد شد. تشیع و تدفین پیکر شهدا در شهرستانهای شاهرود و سمنان انجام خواهد شد و مسئولیت انجام برنامه با فرمانداران و برنامههای اجرایی آن با نواحی مقاومت سپاه خواهد بود.
سلامی در ادامه درباره اقدامات حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح استان بیان داشت: تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان یکی از اقدامات ویژه فرهنگی در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و ترویج ارزشها است که در دست اقدام است و تا کنون پیشرفت چشمگیری داشته و امیدواریم شاهد تکمیل آن باشیم. تاکنون ۵۰۰ مدخل در سه گروه جغرافیا و نظامی، فرهنگی و اجتماعی، شهدا و اشخاص شناسایی شده است که تدوین دانشنامه تا کنون پیشرفت ۵۰ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات ارزشمند، جمع آوری آثار دوران دفاع مقدس میباشد اگرچه تا کنون ۱۲۰ هزار برگ اسناد مکتوب جمع آوری شده و سه هزار ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی پیشکسوتان دریافت شده و پنج کتاب اسنادی چاپ شده است، در نظر داریم این طرح را همچنان با قوت و بصورت اقدام جهادی و نهضتی با همکاری همه دستگاهها پیگیری کنیم.
سلامی افزود: نقش زنان در دوران دفاع مقدس کمتر از مردان نبوده و نیز امسال دهها برنامه برای تکریم و تجلیل و ترویج ارزشهای زنان در دفاع مقدس و سبک زندگی اسلامی و جهادی پیشبینی و در حال اجرا میباشد، که مهمترین این برنامهها جشنوارههای اسوههای صبر و مقاومت است.
وی در خصوص برگزاری جشنواره صبر ومقاومت افزود: جشنواره اسوههای صبر و مقاومت به منظور قدردانی از همسران و مادران شهدا همزمان با میلاد بانوی حماسه تاریخ اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) هر سال در سمنان برگزار میشود و امسال نیز بنا داریم همزمان در شهرستان سمنان در سراسر استان و در سه سطح این جشنواره را برگزار کنیم.
سلامی ادامه داد: درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس فرصت مناسبی برای اشاعه مجاهدتهای ایثارگران دوران دفاع مقدس بین نسل جوان و دانشجویان است و امروز ۹۰ درصد دانشگاهها و مراکز آموزشی استان در حال تدریس این درس هستند و همچنین برای مدیران و کارمندان دولت با هدف ارتقای سطح آگاهی و اطلاعات مدیران و کارمندان نسبت به علل، اهداف و شرایط دفاع مقدس این دوره به صورت مجازی و حضوری در حال ارائه میباشد که در سال ۹۸ استان سمنان رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان ادامه داد: قبل از شرایط موجود جامعه به دلیل شیوع ویروس کرونا با هدف گذاریهای صورت گرفته به طور میانگین سالانه پنج هزار دانشآموز با اولویت دانش آموزان درس آمادگی دفاعی در قالب طرح عطر بهشت، سه هزار دانشجو با اولویت دانشجویان درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس در قالب طرح طعم بهشت و سه هزار سرباز پادگانهای نیروهای مسلح در قالب طرح شوق بهشت از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان بازدید کردند.
سلامی درباره دیگر اقدامات حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح استان نیز، توضیح داد: از سال ۸۵ تاکنون ۲۶۰ عنوان کتاب مکتوب و ۷۰ کتاب صوتی با موضوعات خاطرات، داستان، شعر، تحلیل و پژوهش، تاریخ شفاهی، کتاب صوتی و … در سنین بزرگسال و کودک و نوجوان به صورت مستقل، مشارکتی و حمایتی تهیه شده است.
وی افزود: دفاع مقدس یک اثر و افتخار ماندگار برای کشور و مایه فخر و مباهات برای امت است، در این راستا تجلیل رزمندگان در قالب طرح کشوری تقدیر از یک میلیون رزمنده کشور در دفاع مقدس است که میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای استان سمنان ۳۰ هزار نفر از ابتدای سال تا دهه مبارک فجر است و امیدواریم در برگزاری این رویداد معنوی همه دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح، دانشگاهها و مراکز آموزشی و حوزههای علمیه با ما همراه باشند.
وی با بیان اینکه مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان سمنان از مصوبات سفر سال ۸۵ رهبر معظم انقلاب اسلامی به سمنان است، افزود: این موزه و مکان فرهنگی به دلیل دارای بودن سه هزار شهید در استان سمنان همچنین قرارگیری بر کریدور شرق به غرب کشور و همچنین در مسیر زائرین علی ابن موسیالرضا علیهالسلام قرار دارد، و نیز موزه آرایی به شیوه نسل پنجم موزه آرایی بهترین مکان برای ترویج ارزشهای دفاع مقدس به جوانان و نسل آینده جامعه محسوب میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان با بیان اینکه این مجموعه تا پایان سال ۱۴۰۰، پنج گالری فرهنگی و هنری احداث و تجهیز میشود، تاکید کرد: هم اکنون این مجموعه وارد فاز موزه آرایی شده و در نتیجه بیش از پیش نیازمند همکاری و مساعدت دستگاههای خدماتی، اجرایی و… است.
سلامی با بیان اینکه تکمیل مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان سمنان که مکانی مهم برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در تمام استان محسوب میشود، نیازمند همت بیشتر است، گفت: مرکز فرهنگی دفاع مقدس بهعنوان پایگاه فرهنگی انقلاب، شهدا، دفاع مقدس باید بهعنوان مطالبهگری و گفتمان رایج و اولویتدار استان مطرح شود دستگاههای اجرایی استان سمنان با جدیت تمام تعهدات خود را برای تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان اجرا کنند.
وی ضمن قدردرانی از شهرداری سمنان ادامه داد: شهرداری سمنان براساس توافقات انجامشده کار محوطهسازی را بهعنوان یک خدمت ارزشمند و انقلابی با قوت پیگیری و دنبال کند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان درباره مشکلات مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان، توضیح داد: این مرکز ۱۵ سال پیش مصوب شد و تاکنون ۴۸ میلیارد تومان در آن هزینه از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، دولت، برخی ظرفیتهای استانی و خیران و مردم هزینه شده است.
سلامی با بیان اینکه برای اتمام کامل پروژه مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان سمنان به ۴۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است، گفت: با کمک مسئولان ذیربط میتوانیم با تأمین اعتبار شاهد تکمیل تمام فازهای این مجموعه بزرگ فرهنگی باشیم که امروز بیش از هر زمانی نیاز به عزم و باور انقلابی و جهادی دارد.
انتهای پیام/