به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، تفاهم نامه همکاری مابین ستاد مرکزی راهیان نور کشور، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به امضای سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حسام الدین آشنا نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور رسید.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بیان داشت: همه یادمانهای دفاع مقدس و آثار جنگ تحمیلی چه در داخل مناطق عملیاتی و چه در خارج از آن باید در میراث فرهنگی ثبت شود و سازمان میراث فرهنگی باید متولی این کار باشد.
وی با اظهار تاسف از نابودی برخی از آثار دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: آثار ملموس و ناملموس دفاع مقدس باید حفظ شود.
سردار کارگر گفت: در مدتی که در بنیاد حفظ آثار و ستاد راهیان نور مسئولیت دارم از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی توجه جدی به مساله دفاع مقدس و راهیان نور صورت گرفته است. این تفاهم نامه نیز در روزی به امضا میرسد که دو سال قبل در چنین روزهایی روز ملی راهیان نور به ثبت رسید که این تقارن اتفاقی است.
وی ادامه داد: یکی از گران بهاترین میراثهایی که در قرن کنونی میتوان برآن تاکید کرد دفاع مقدس است. پیروزیهای کنونی ملت ایران در همه ابعاد نشات گرفته از مقاومت و ایثار رزمندگان در دوران دفاع مقدس است و باید یاد امام، شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان را گرامی بداریم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تاکید بر این موضوع که پیروز واقعی دفاع مقدس مردم بودند، گفت: امیدواریم این همکاریها زمینهی موفقیتهای بیشتری در راهیان نور که مورد عنایت رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور است، شود.
سردار کارگر گفت: راهیان نور یکی از بزرگترین نمایشهای دنیا است. در سال 84، 400 هزار نفر از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بازدید داشتند و اکنون این آمار به 5 میلیون نفر افزایش یافته است که حدود 50 درصد مردم با ماشینهای شخصی به این مناطق سفر کردهاند. امید است در سال 1404 مردم با امکانات خودشان به این سفر معنوی بروند. همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که این سفرها کاروانی و مردمی باشد.
وی بیان کرد: اکنون 43 یادمان در استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی وجود دارد. همچنین 7 یادمان دریایی در استانهای هرمزگان و بوشهر است. حضور خانمها و آقایان در راهیان نور نیز برابر بوده است.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور تصریح کرد: جوانان در این حرکت عظیم فرهنگی حضور چشم گیری دارند به طوری که حدود 80 درصد بازدیدکنندگان جوان و نوجوان که دفاع مقدس را ندیدهاند، هستند.
وی ادامه داد: فعالیتهای انجام شده ستاد مرکزی راهیان نور با همت و پشتیبانی دولت بوده است. دولت یازدهم به ریاست حجت الاسلام روحانی عنایت خاصی به این مساله داشته است. در دیداری که در اسفندماه سال گذشته با رئیس جمهور داشتیم ایشان دولت را موظف به همکاری داشتند. از اعضای دولت، وزرا، استانداران و معاونان رئیس جمهور در جهت همکاریهایشان تشکر میکنیم.
سردار کارگر خاطرنشان کرد: با سرعت و دقت باید تمام آثار دفاع مقدس ثبت شود تا شاهد از بین رفتن دیگر آثار نباشیم.
وی در پایان صحبتهایش به فرمان امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: امام فرمودند که یکی از شهرهای مورد هجوم دشمن بعثی به عنوان موزه نگه داشته شود اما این کار صورت نگرفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم در رابطه با این تفاهم نامه گفت: محورهای کاری که در این تفاهم نامه بیان شده است در رابطه با میراث ملموس و ناملموس دفاع مقدس است و در تکمیل اقدامات گذشته در جهت حفظ آثار دفاع مقدس صورت میگیرد. وظیفه شرعی و دینی ماست تا میراث دفاع مقدس و این حادثه تاریخی را حفظ کنیم.
سلطانی فر خاطرنشان کرد: پس از بحثها و تبادل نظرهای کارشناسی بین سازمان میراث فرهنگی و بنیاد حفظ آثار امروز تفاهم نامهای که در زمینهی حرکت ارزشمند راهیان نور، همکاری فراهم میکند به امضا رسید. تلاش داریم در این مسیر کمک لازم به حرکت عظیم فرهنگی راهیان نور را انجام بدهیم.
وی در ادامه با اشاره به موضوع گردشگری جنگ در دنیا تصریح کرد: گردشگری در دنیا شاخههای مختلفی دارد. گردشگری جنگ یکی از آنهاست که در بیشتر کشورهایی که نزاع و درگیری و جنگ داشتهاند آثار ملموس و ناملموس جنگ را در موزهها ساماندهی کردهاند و این نوع گردشگری از مهم ترین جاذبههای گردشگری است. در کشور ما نیز دفاع مقدس زمینه بسیار مناسبی برای این موضوع به وجود آورده است چرا که برخلاف جنگهایی که در طی دو قرن اخیر در ایران صورت گرفته است یک وجب از خاک کشور در دست دشمن باقی نماند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به دو جنگ ایران با روسها خاطرنشان کرد: گستره ایران کنونی 60 درصد نسبت به ایران 200 سال پیش است.
وی ادامه داد: ما در خلال ماههای اول جنگ حدود 15 هزار کیلومتر مربع و 70 شهر کشورمان به اشغال دشمن درآمد و در کمتر از دو سال نیروهای مسلح و مردمی توانستند دشمن را از کشورمان بیرون و درگیری را به داخل کشور عراق ببرند و در پایان جنگ برای اولین بار در دو سه قرن اخیر حتی یک وجب از خاک کشورمان در دست دشمن باقی نماند.
معاون رئیس جمهور بیان داشت: در مذاکرات بعد از جنگ نیز به موفقیتهای بسیاری دست یافتیم و دشمن به عنوان شروع کننده جنگ معرفی شد.
سلطانی فر ادامه داد: راجع به هشت سال دفاع مقدس باید گفت و نوشت و آثار آن تبیین و به نسلهای آینده منتقل بشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ما در رابطه با یادمانها، موزههای منطقهای، استانی و ملی که ایجاد شده و ایجاد میشود، راهیان نور، اسکان بازدیدکنندگان و استفاده از امکانات جهت اطلاع رسانی به گردشگران همکاری خواهیم داشت.
وی افزود: همچنین در خصوص توسعه صنایع دستی مربوط به دفاع مقدس که در استانها است باتوجه به وظایفمان اقداماتی انجام خواهیم داد. در چارچوب این تفاهم نامه همکاریها گستردهتر میشود و از دکتر آشنا که پیگیر موارد تدوین این تفاهم نامه بودند، تشکر میکنیم.
"حسام الدین آشنا" نماینده تام الاختیار رئیس جمهور نیز اظهار داشت: امضای تفاهم نامه همکاری میان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، ستاد مرکزی راهیان نور و سازمان میراث فرهنگی یک واقعه یا حادثه نیست بلکه روندی است که ادامه پیدا خواهد کرد.
وی بیان داشت: دستگاههای دولتی بنابر وظایف ذاتی خود تفاهم نامهای را با ستاد راهیان نور امضا میکنند. اگر میخواهیم بزرگترین حرکت فرهنگی را سامان و ارتقا بدهیم باید این همکاریها صورت بگیرد.
آشنا با بیان این که مردم در رابطه با راهیان نور وظیفه خود را انجام دادهاند، خاطرنشان کرد: راهیان نور که ترکیبی از گردشگری انبوه، فرهنگی و طبیعی است باید در جهت مقابله با تهاجم فرهنگی مورد حمایت قرار گیرد. وظیفه نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در ستاد راهیان نور نیز ایجاد همکاری میان دستگاههای دولتی و ستاد مرکزی راهیان نور است.
وی تاکید کرد: مجموعه گردشگری و میراث فرهنگی آموختنیهای بسیاری از راهیان نور خواهند داشت. راهیان نوری که با کمترین امکانات و با بیشترین استقبال صورت میگیرد البته ستاد نیز از آموختههای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استفاده خواهد کرد.
آشنا در پایان اظهار داشت: این تفاهم نامه زمینه بین المللی شدن و بین المللی اندیشیدن در راهیان نور را به وجود میآورد.
انتهای پیام/