به گزارش خبرنگار دفاعپرس از همدان، «حمزه عبدکوند» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: مواد مخدر از سویی به عنوان بحث اقتصادی برای قاچاقچیان است و از طرفی دیگر برای مصرف دارویی است؛ ولی بخش عمده مصرف در دست سوداگری اقتصادی است.
وی افزود: در جمهوری اسلامی نگاه به معتاد فرق کرده و به چشم کسی که بیمار است به آن نگاه میکنند؛ نگاه جمهوری اسلامی به فرد معتاد، نگاه حقوق بشر انسانی است.
عبدکوند با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) که نجات یک معتاد، نجات یک جامعه است، گفت: رهبر معظم انقلاب هم اعتیاد به مواد مخدر را اولویتدارترین آسیب کشور برشمردند و همچنین فرمودند که اگر امروز مسئولین نظام با مواد مخدر به سختی مبارزه میکنند، یک حرکت بسیار عمیق در راه پیشرفت ملت ایران است و کار خداپسندانه است.
وی اضافه کرد: متأسفانه هنوز مواد مخدر به عنوان یک آسیب اولویتدار برای مسئولین تعریف نشده است و در ردههای پایینتر قرار گرفته است در صورتی که ممکن است مشکل اعتیاد، طلاق و بسیاری از اختلافات خانوادگی از اعتیاد منشأ بگیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اینکه بعد از انقلاب و دفاع مقدس بیشترین شهدا در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران شدهاند، گفت: چهار هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام جمهوری اسلامی شده است.
وی افزود: دارا بودن حدود ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان یکی از دلایل اعتیاد در کشور است و در طول دورههای مختلف به ویژه زمانی که آمریکا در آنجا حضور داشت سطح زیر کشت مواد مخدر در این کشور افزایش یافته و ۶۰ درصد درآمد این کشور از مواد مخدر است.
عبدکوند اظهار داشت: دشمن علاوه بر بهرهروی اقتصادی از مواد مخدر، چون به این نتیجه رسیده که جمهوری اسلامی تنها کشوری است که در برابر استکبار ایستاده و حرف برای گفتن دارد، برنامهریزی کرده است که جوانان آن را از طریق اعتیاد به نابودی بکشاند.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار معتادین به مواد مخدر در رده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال هستند، گفت: کمکاری و همکاری مردم میتواند اثرگذار باشد تا بحث مواد مخدر به یک گفتمان غالب ر سطح جامعه دربیاید و تا زمانی که مردم مشارکت نکنند در بحث مبارزه با مواد مخدر نمیتوانیم موفق باشیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اینکه در جهت توانمند کردن جامعه به ویژه جوانان و قدرت نه گفتن باید اقدامات مؤثری صورت گیرد، افزود: در یک طرح تحقیقاتی در یک جامعه آماری ۲۰ هزار نفر، حدود ۸۴ درصد گفتهاند که شغل داشتند و بعد از اعتیاد بیکار شدهاند، ولی، چون قدرت نه گفتن را نداشتند معتاد شدهاند.
وی با تأکید مجدد بر نقش مردم در مبارزه با مواد مخدر، گفت: اگر خانوادهها هنگامی که فرزندشان از مسئلهای ناراحت میشود یا با خانواده دچار مشکل میشود به جای حمایت، زمینه بیرون رفتن و رفت و آمد با دوستان ناباب را برایش فراهم کنند، شاهد افزایش اعتیاد خواهیم بود.
عبدکوند شعار امسال را «طرح یاریگران زندگی، مشارکت اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد» عنوان کرد که شاخصههای این شعار بحث کارزار رسانهای و کمپین «هر ایرانی یک سفیر پیشگیری از اعتیاد» است و افزود: در این بحث ظرفیت رسانهها خیلی مهم است.
وی با اشاره به اینکه خبرنگاران رسالت مهمی دارند و باید به وظیفه خود عمل کنند، گفت: خبرنگاران در راستای اطلاعرسانی بحث اعتیاد و مواد مخدر باید همکاری داشته باشند و خطرات آن را به خانوادهها، جامعه و قشرهای مختلف انتقال دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با بیان اینکه پیشگیری در بحث اعتیاد مهمترین رکن است، افزود: اولین رکن در خصوص پیشگیری خانواده، و سپس بحث آموزش است که آموزش یعنی سرمایهگذاری، ما اگر در بحث آموزش تلاش کنیم، از سویی دیگر هزینههای نگهداری معتادین و برگشت به جامعه را کاهش میدهیم.
وی ادامه داد: بحث آموزش در محیطهای آموزشی و دانشگاهی در قالب اعزام سفیران پیشگیری به این محیطها بسیار مؤثر است؛ همچنین بحث پیشگیری در محیط کارگری و ادارات و در نهایت پیشگیری با کمک محلات، که شهرداری با تقویت شورای محلات و فرهنگسراها نقش مؤثری در این زمینه دارد.
عبدکوند تأکید کرد: در راستای حساس سازی جامعه و احساس اجتماعی در مورد فرد معتاد باید اقدام مؤثری صورت بگیرد و مردم نباید نسبت به یک معتاد در اطراف خود بیتفاوت باشند.
وی با بیان اینکه ۱۵۵ مرکز برای درمان اعتیاد در سطح استان وجود دارد، گفت: از این تعداد ۵۵ مرکز خصوصی هستند و همچنین ۳ مرکز درمان اعتیاد برای بانوان وجود دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان از اعطای ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تسهیلات خوداشتغالی و ایجاد اشتغال برای ۳۶۴ معتاد بهبود یافته در سال گذشته خبر داد و گفت: در راستای مانایی معتادان ترک کرده، وام صد میلیونی با سود چهار درصد به آنان اعطا میشود و همچنین سازمان فنی و حرفهای با داشتن گاهی بهبودی مهارت به آنان رایگان آموزش میدهد.
وی به آغاز طرح ساماندهی و صیانت از معتادان مهاجر از یکم دی اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح هرآنچه معتاد در سطح جامعه حضور داشته باشد جمعآوری میشود
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان اظهار داشت: نیروی انتظامی وظیفه جمع آوری، شهرداری وظیفه تأمین سرپناه و بهزیستی وظیفه صیانت از معتادین را به عهده دارد و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان جایگاه هماهنگی و نظارت بر اقدامات این دستگاهها را بر عهده دارد.
مشارکت مردم در مبارزه با مواد مخدر بسیار موثر است
وی بیان کرد: نرخ بروز و شیوع اعتیاد در استان نسبت به کشور ۵/۹ است، در همدان ۲/۴ دهم درصد است و بیشترین تنوع مواد مخدر در استان همدان مربوط به تریاک با ۶۶/۳۵ درصد هروئین با ۲۸ درصد از بقیه در ردههای بعدی است.
عبدکوند تأکید کرد: تا مادامی که افراد جامعه به یک گفتمان غالب در مبارزه با مواد مخدر نرسند، کار بسیار سخت است. برای هر دستگاهی وظایفی گذاشتند، ولی جامعه هم باید همکاری کند.
وی خاطرنشان کرد: همیشه مردم در همه مراحل انقلاب پای کار بودند و اگر الآن هم مشارکت مردم باشد، میتوانیم این مشکل را حل کنیم.
انتهای پیام/