در دیدار با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛

سفیر اتریش: علاقه‌مند به گسترش تعامل با اندیشمندان ایران هستیم

دیتریش هایم با تاکید بر توسعه بستر‌های همکاری مشترک فرهنگی بین ایران و اتریش گفت: علاقه‌مند به گسترش تعامل با اندیشمندان، اساتید و فرهیختگان دانشگاهی ایران هستیم.
کد خبر: ۵۰۲۴۶۹
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴ - 25January 2022

سفیر اتریش: علاقه‌مند به گسترش تعامل با اندیشمندان ایران هستیمبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «ولف دیتریش هایم» سفیر اتریش در تهران ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدمهدی ایمانی‌پور» رئیس این سازمان دیدار و در خصوص راه‌های همکاری مشترک فرهنگی بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

وجود اهمیت تاریخی و منطقه‌ای ایران و اتریش

سفیر اتریش در تهران درخصوص بستر‌های همکاری مشترک فرهنگی بین دو کشور، اظهار داشت: علاقه‌مند به گسترش تعامل با اندیشمندان، اساتید و فرهیختگان دانشگاهی ایران هستیم.

وی خواستار توسعه گفت‌وگو‌های دینی بین ایران و اتریش شد و گفت: امیدواریم بتوانیم دور بعدی گفتگو‌های دینی بین ایران و اتریش را در سال جاری میلادی به میزبانی اتریش برگزار کنیم. با برگزاری گفت‌وگو‌های دینی، اهمیت تاریخی و منطقه‌ای ایران و اتریش را بازتاب دهیم. دولت اتریش از همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، هنری و علمی استقبال می‌کند.

در ادامه این نشست، قهرمان سلیمانی، سرپرست مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های این سازمان با اشاره به فعالیت‎‌های این مرکز در عرصه گفت‌وگو‌های بین‌دینی، گفت: بر این باوریم گفت‌وگوی دینی میان ادیان الهی پیرامون چالش‌ها و گرفتاری‌های بشر می‌تواند به بسیاری از رنج‏‌های جامعه انسانی پایان دهد.

وی برگزاری هفت دور گفت‌وگوی دینی بین دو کشور را بسیار سازنده و مؤثر ارزیابی و بر لزوم تداوم این گفت‌وگو‌ها تأکید کرد.

هم‌اندیشی و گفت‌وگو‌ عامل ایجاد صلح در جهان

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور نیز گفت: آمادگی داریم فرصت و زمینه‌های لازم را برای معرفی تصویر شایسته‌ای از اتریش در ایران فراهم کنیم. فعالیت‌های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اتریش می‌تواند عامل مهمی در توسعه فعالیت‌های فرهنگی دو کشور باشد. اتریش در اذهان مردم ایران تصویر خوبی دارد و تعامل، تسامح و مدارا در فرهنگ از ویژگی‌های مردم کشور اتریش است.

وی با تأکید بر اینکه هم‌اندیشی و گفت‌وگو‌ عامل ایجاد صلح در جهان است، اظهار داشت: برای توسعه گفت‌وگوهای دینی، فرهنگی و شناخت دو ملت از یکدیگر علاقه‌مندیم، چراکه به توسعه همکاری بیشتر بین ایران و اتریش کمک می‌کند. وجود غنای تاریخی و تمدنی مشترک، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های بین دو کشور خواهد بود. آنچه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عنوان گفتگو‌های دینی و فرهنگی آغاز کردیم، توسعه یافته است؛ به طوری که در حال حاضر با اندیشمندان بسیاری از کشورها، گفت‌وگوهای سودمندی را دنبال می‌کنیم.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر لزوم تعامل نخبگان دانشگاهی و فرهیختگان ایران و اتریش تاکید کرد و افزود: از اساتید دانشگاه، اندیشمندان و مراکز مطالعاتی و پژوهشی دو کشور، انتظار می‌رود نقش مهم و تاریخی خود را در این زمینه ایفا کنند تا دو ملت با بیشترین تعامل و همکاری در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اقتصادی، تأثیرگذار باشند. آن چیزی که در رسانه‌های غربی از ایران مطرح می‌شود با واقعیت‌های ایران واقعی فاصله دارد، بنابراین لازم است فیلم مستندی از واقعیت‌های ایران توسط رسانه‌های اتریش تهیه شود تا مخاطبان این کشور با بخش‌های مختلف فرهنگی، هنری، پژوهشی و علمی ایران آشنا شوند. در تعاملی متقابل، ظرفیت‌های فرهنگی اتریش را معرفی می‌کنیم و نیاز است شما هم زمینه‌ای را برای معرفی ایران واقعی مهیا سازید.

ایران از غنی‌ترین کشور‌ها در زمینه اماکن تاریخی و میراث فرهنگی

خانم گو دوسه، مسئول بخش فرهنگی سفارت اتریش در ایران نیز گفت: گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش به طور متناوب در تهران و وین صرت می‌گیرد. این گفتگو‌ها از ۲۵ سال پیش آغاز شد و در سال جاری با دور هشتم گفتگو‌ها که در وین برگزار خواهد شد، را به فال نیک می‌گیریم. برای نزدیک‌تر کردن روابط ایرانیان و اروپایی‌ها، گسترش همکاری‌های فرهنگی، دینی و علمی باید بیش از گذشته توسعه یابد.

مسوول بخش فرهنگی سفارت اتریش در ایران اظهار داشت: برای برگزاری هشتمین دور گفتگو‌های دینی بین ایران و اتریش آمادگی کامل داریم. ایران یکی از غنی‌ترین کشور‌ها در زمینه اماکن تاریخی و میراث فرهنگی است.

پس از آن، جمال کامیاب مدیرکل توسعه همکاری‌های فرهنگی اروپا ـ آمریکا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خاطرنشان کرد: پیشینیه تاریخی و فرهنگی بین ایران و اتریش از دیر باز وجود دارد و مایلیم از فرصت پیش آمده، بهترین بهره برداری را از منافع فرهنگی دو کشور داشته باشیم. ایرانیان نخبه و تحصیل کرده فراوانی در کشور اتریش اقامت دارند و همین ایرانیان توانستند فرهنگ جامعه ایرانی را به خوبی در شهر وین ارائه دهند. برای توسعه تعاملات فرهنگی همکاری‌های فرهنگی طرفین باید در دو بخش توسعه یابد. در بخش اول همکاری‌های دوجانبه بین ایران و اتریش است که سفارت اتریش می‌تواند فعالیت‌های فرهنگی ایران را در اتحادیه اروپا معرفی کند.

وی گفت: در بخش دوم علاقه‌مند هستیم سفارت اتریش زمینه برقراری همایش‌ها، نشست‌ها و برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی ایران را در وین فراهم کند و موانع برگزاری فعالیت‌ها را در اتریش بردارد. فعالیت‌های ایران به ویژه در زمینه فیلم، موسیقی و سینما نیز در کشور اتریش مورد توجه است.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار