به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی، جانشین معاون هماهنگ کننده ارتش در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره سرود ستاد ارتش ضمن تبریک چهل و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، سرود را از مردمیترین مصنوعات ادبی و زبان یک ملت خواند و اظهار داشت: سرود قابلیت فوقالعادهای برای بازگو کردن احساسات جمعی و ملی یک قوم و ملت دارد. در تاریخ مشاهده میکنیم که در جنگها، شعارهای جنگی بهشکل کوتاه، ساده و قابل تکرار خوانده میشده و در آیینهای مذهبی نیز سرودهای فراوانی وجود دارد. بهطور مثال در اسلام و در مراسم حج، سرود جمعی «لبیک، اللهم لبیک» را داریم که همه حجاج آن را با هدف قرب الهی و با شکوه خاصی همخوانی و تکرار میکنند.
وی با تاکید بر اینکه رجزخوانی و رزمخوانی، روح رزمی و توان جنگندگی نیروها را ارتقا میدهد، خاطرنشان کرد: از مهمترین عوامل ارتقای توان رزمی که در دوران دفاع مقدس نیز تجربه شد، خواندن شعرهای رزمی با مضامین دینی و ارزشی است؛ چراکه رزمندگان اسلام با بهرهگیری از اعتقادات مذهبی و غیرت ملی در عرصه نبرد با جبهه باطل حاضر شدند.
امیر سرتیپ شاه صفی ادامه داد: فرمانده کل ارتش نیز همواره تاکید کرده است که اشعار، مداحیها و سخنرانیهای ما نیز باید حماسی باشند.
وی با بیان اینکه سرودهای حماسی و آواهای انقلابی در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی نقش موثر و بیدارکنندهای داشتند، خاطرنشان کرد: سرود زبان هنر است لذا باید با برنامهریزی و تربیت کارکنان و هنرمندان متعهد در مجموعه ارتش از این ابزار هنری، برای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب در برابر فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی بهره گرفت.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین احمد دهدار، رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش نیز طی گزارش مبسوطی هدف از برگزاری این جشنواره را ارتقای کیفیت محتوایی سرودها و اجرای مناسبتر گروهها با توجه به شرایط و محدودیتهای کرونایی، توصیف کرد و افزود: سرود نوعی از شعر است که نتایج مثبت و اثربخش فرهنگی زیادی به همراه دارد. ما میتوانیم با انتخاب موضوع درست و همگام با اتفاقهای روز جامعه، تولیدات این حوزه را با سبک زندگی ایرانی- اسلامی پیوند دهیم.
وی با بیان اینکه افرادی که در ارتش خدمت میکنند نه تنها در حوزه تولید امنیت و رزم بلکه در حوزه نویسندگی، هنر، شعر و حتی مجریگری از توانایی بالایی برخوردارهستند، تصریح کرد: امروز ستاد ارتش در تولید آثار فاخر هنری به خودکفایی رسیده و تمامی آثار در این جشنواره به صورت کاملا بومی، بدون کپیبرداری و با استفاده از توانمندیهای داخلی هر یگان تولید شده و رویکرد ما از برونگرایی و مصرفگرایی به درونگرایی و مولدگرایی تغییر پیدا کرده است.
رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش در پایان به مسئولان و متولیان حوزه فرهنگ و هنر توصیه کرد: با استفاده از آرشیو غنی و تنوع متنی، بهرهمندی از اساتید توانمند و مجرب در کارگاههای آموزشی، بهرهگیری از المانهای تصویری و حرکتی جذاب، استفاده از لباسهای هم شکل و متحد، نورپردازی مناسب و سایر تکنیکها و فنون هنری و تبلیغی در ارتقای کیفی آثار تولیدی در حوزه شعر، سرود و موسیقی حماسی تلاش کنند.
در پایان این جشنواره با حضور امیر سرتیپ دوم تقی خانی، معاون فرهنگی و روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم فولادی، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش، امیر سرتیپ دوم عزیزی، فرمانده قرارگاه پشتیبانی ستاد ارتش، امیر سرتیپ دوم طبسی، فرمانده جنگال راهبردی ارتش، امیر سرتیپ دوم باقری، جانشین و معاون هماهنگ کننده اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش و حجت الاسلام عفتی، معاون فرهنگی و روابط عمومی ستاد ارتش از نفرات برگزیده چهارمین جشنواره سرود ستاد ارتش (نوای حماسه) تجلیل شد.
انتهای پیام/ 241