به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، در مراسمی با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، مرکز مطالعات فنی مهندسی این سازمان بهصورت رسمی افتتاح شد.
در ابتدای مراسم رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: مرکز مطالعات فنی مهندسی در واقع در نقطه شروع مطالعات در زمینه زیرساخت می باشد،اگر چه اقداماتی در زمینه های مختلف در این حوزه انجام شده لیکن به عنوان یک مجموعه رسمی به عنوان شروع کارمحسوب می شود.
وی با تأکید بر اینکه باید ملاحظات تخصصی و فنی را در حوزه پدافند غیرعامل از طریق مقررات، آئیننامه و ضوابط فنی به مخاطب ابلاغ کرد؛ به لزوم تهیه و تدوین ضوابط و مقررات پدافند غیرعامل کشور در چهارچوب تأکیدات و منویات فرماندهی معظم کل قوا اشاره کرد و از مدعوین خواست که برای رشد و شکوفایی این مرکز اهتمام خود را به کار گیرند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: در اساسنامه سازمان که مصوب مقام معظم رهبری است، تدوین و تولید آئیننامههای تخصصی موضوع پدافند غیرعامل سطحی از آن به این مرکز و قسمتی دیگر هم به کمیته دائمی واگذار شده است.
سردار جلالی با اشاره به سیاستهای کلی نظام گفت: در بند 13 سیاستهای کلی نظام در حوزه پدافند غیر عامل تعیین مرکزی برای تولید استانداردها و آئیننامههای موضوع پدافند غیر عامل که در سیاستهای کلی ابلاغ شده و مقام معظم رهبری نیز برای کلیه دستگاهها ابلاغ فرمودند مشخص شده است.
وی در خصوص ضرورت تشکیل این مرکز گفت: چون موضوعات مهندسی علاوه بر حجم زیاد وادبیات خاص، مخاطبین و مجریان خاص دارد، به این نتیجه رسیدیم مرکزی مستقل جهت تولید و تدوین آییننامهها و نظامات فنی مهندسی پدافند غیر عامل قرار گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: چون مراجع تصویب متفاوت و برخی را قانون مشخص کرده است، لذا موارد خاص پدافندغیر عامل به سازمان واگذار شده است، برابر اساسنامه سازمان و سیاستهای کلی ابلاغ شده ، چون موضوع جدید است ممکن است مواردی تولید شود که مراجع تصویبش نیز متفاوت باشد.
سردار جلالی از بخشهای سازمان خواست طرحها، پژوهشها و پروژههای تحقیقاتی خود را از طریق مرکز پیگیری کنند و مرکز نیز با استفاده از برونسپاری و بهره گیری از توان علمی افراد و با مشارکت دانشگاهها و موسسات علمی کشور نسبت به انجام پروژهها اقدام و در نهایت نسبت به تهیه و تدوین ضوابط و آئیننامهها و مقررات حوزه فنی و مهندسی پدافند غیرعامل اقدام کند.
وی در پایان گفت: لازم است سندی در قالب نقشه راه و یا سند راهبردی که سیاستها، روشها و چشمانداز را مشخص میکند، آماده و ارائه شده، الزامات اولیه مورد نیاز در زمانبندی فشرده بهعنوان کار موقت را شروع کنیم.
رئیس مرکز مطالعات فنی و مهندسی پدافند غیرعامل نیز در ادامه این مراسم با بیان برخی ویژگیهای فنی و مهندسی پدافند غیرعامل، به اهمیت این موضوع برای کشور اشاره و تصریح کرد: باید به جنبههای عمومی و تخصصی پدافند غیرعامل توجه و با استفاده از مشارکت دانشگاهیان و افراد خبره، مقررات و آئین نامههای این بخش تدوین شود.
وی با اشاره به توان علمی موجود در کشور ابراز امیدواری کرد در آیندهای نزدیک ایران عزیز بهعنوان پایلوت منطقهای ضوابط و آئیننامههای پدافند غیرعامل، خدمات لازم را به کشورهای هدف ارائه دهد.
مرکز مطالعات فنی و مهندسی پدافند غیرعامل با هدف استفاده از ظرفیتهای فنی و مهندسی کشور و بهرهگیری از توان علمی افراد متخصص در دانشگاههای کشور و تهیه و تدوین مقررات، آییننامهها و ضوابط فنی و مهندسی پدافند غیرعامل و آموزش و هدفدهی آنان در این زمینه و بهعنوان بازوی تخصصی سازمان تاسیس شده است، و دکتر «هوایی» ریاست آن را بر عهده دارد.
انتهای پیام/