به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم رونمایی و نشست خبری مستند «شبی که طوفان شد» در محل مکتب شهیدسلیمانی برگزار شد.
این مستند ۵۰ دقیقهای به کارگردانی امیر عسگری در مکتب حاجقاسم تولید شده است.
در ابتدای این نشست، کارگردان مستند «شبی که طوفان شد» به ارائه تاریخچهای از حضور حاج قاسم سلیمانی، فرمانده وقت لشکر ۴۱ثارالله و رزمندگان استان کرمان در عملیاتهای دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: مستند «شبی که طوفان شد» بخشی از مصاحبههای آرشیوی است که بنده در زمان حیات حاجقاسم با او مصاحبه کردم. بخشی از مصاحبهها در سال۸۷ انجام شد که شهیدسلیمانی و چند فرمانده دفاع مقدس به مناطق عملیاتی دفاع مقدس سفر کردند. در آن سفر حاج قاسم درباره عملیات والفجر توضیحاتی را ارائه کرد که بسیار جذاب و جالب بود.
امیر عسگری با بیان اینکه حاج قاسم بسیار در مصاحبهها و انتشار آنها سختگیری بهخرج میداد، اظهار کرد: کرمان غیر از غائله کردستان در سال ۱۳۵۸، در بیش از ۲۵ عملیات دفاعمقدس شرکت داشته است. از این تعداد، در سه عملیات، شهید سلیمانی فرمانده نبود، اما حضور داشت و در ۲۲ عملیات دیگر ایشان فرماندهی را به عهده داشت. در لشگر ۴۱ ثارالله نیروهای بسیاری زیر نظر ایشان تربیت شدند که در سایر عملیاتهای دفاع مقدس، جبهه حق از حضور آنها بهرهمند شد.
وی با بیان اینکه چنین فیلم مستندی را میتوانستم در زمان حیات حاج قاسم تولید کنم، اما ایشان اجازه نداد، گفت: ایشان میفرمود که «فقط نقش لشکر ۴۱ثارالله را نشان بده، نه فرماندهی من». اگر چنین کاری میکردم، در حق ایشان ظلم کرده بودم و به همین دلیل این مستند ساخته نشد. در سال ۱۳۹۲ مصاحبه یکساعتهای با ایشان داشتم که به من فرمودند: «این مصاحبه را تا زمانی که زنده هستم منتشر نکنید.»
این مستندساز با اشاره به اینکه در این فیلم از حضور یک پژوهشگر بسیار خوب یعنی آقای عباس میرزایی استفاده کردیم، اظهار داشت: روند تحقیق و پژوهش فیلم نزدیک به ۶ ماه زمان برد و آقای میرزایی چندین کتاب مناسب درباره دفاع مقدس و لشکر ۴۱ ثارالله داشت که از آن جمله میتوان به «جادههای ناهموار امامزاده» اشاره کرد. او کمک کرد تا بدانیم باید سراغ چه کسانی برویم. حدود ۴۰۰ صفحه پژوهش برای این مستند انجام شد که بعدا آن را کاهش دادیم.
عسگری همچنین درباره دیگر شهدای مورد اشاره در فیلم «شبی که طوفان شد»، گفت: در این مستند، به شهید احمد امینی اشاره میشود که فرمانده خطشکن و از غواصان بود و شهید سلیمانی او را علمدار لشکر ۴۱ ثارالله معرفی کرد. اشارهای هم به شهید یزدانی طلبه ۱۶ ساله داریم که مسئول شناسایی در عملیات والفجر ۸ بود.
وی با تاکید بر اینکه در این مستند به موارد مهم و کلیدی لشکر ۴۱ ثارالله در عملیات والفجر ۸ پرداختهایم، بیان کرد: همانطور که میدانید در عملیات کربلای ۴ فقط دو لشکر توانستند خطشکنی کنند؛ یکی لشکر ولیعصر دزفول و دیگری لشکر ۴۱ ثارالله است. شهید سلیمانی روی شناسایی تاکید داشت و حتی گزارشهای شناسایی را بلافاصله پس از بیرون آمدن غواصان از داخل اروند میگرفت. در این مستند، فقط شب عملیات والفجر ۸ را روایت کردهایم و به دیگر رشادتها و هوشمندی این لشکر پرافتخار در حین عملیات هم نپرداختیم.
کارگردان مستند «شبی که طوفان شد» درباره نام این فیلم توضیح داد و بیان کرد: وقتی رزمندگان برای شناسایی میرفتند، اروند ساکت و آرام بود، اما دقیقا در شب عملیات والفجر ۸ رودخانه طوفانی شد؛ البته این موضوع باعث شد غواصان به سمت ساحل دشمن هدایت شوند. رد شدن از اروند کار بسیار سختی است. سرعت آب در داخل اروند بین ۷۰ تا ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت است که بسیار سرعت بالایی است.
در ادامه عسکری با قدردانی از پوریا نجفی، تدوینگر و نویسنده این مستند، گفت: خوشبختانه بهواسطه آشنایی قبلی آقای نجفی از سردار سلیمانی، کار بسیار خوبی انجام داد و تدوین شد و وی با تمام وجود برای این مستند کار کرد. بسیار خوشحالم که در کنار این هنرمند خوشذوق حضور داشتم.
این کارگردان ضمن امیدواری از پخش مستند در زمانی که در شکل گستردهتری پیش روی مخاطبان قرار گیرد، گفت: این فیلم مستند، همزمان با سالروز آغاز عملیات والفجر ۸ یعنی ۲۰ بهمنماه از تلویزیون پخش خواهد شد و اطلاعات تکمیلی پخش آن متعاقبا اعلام میشود.
انتهای پیام/ 221