به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، نمایشگاه محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان و خلاق منتخب در حوزههای فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق، فناوریهای فضایی، حمل و نقل پیشرفته، اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، لیزر و فوتونیک، فناوریهای حوزه علوم شناختی، آب و محیط زیست، گیاهان دارویی، زیست فناوری، نانوفناوری و سلولهای بنیادی در خانه نوآوری و فناوری ایران مستقر در نمایشگاه بین المللی تهران به مناسبت دهه فجر به مدت دو روز برگزار شد.
این نمایشگاه میزبان مقامات و مسئولان کشوری طی دیروز و امروز بود. در این نمایشگاه توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان و آخرین دستاوردهای این شرکتها ارائه شده در معرض نمایش قرار گرفت. پیش از ظهر امروز سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان بازدید به عمل آورد.
حجتالاسلام سعیدرضا عاملی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران عنوان کرد: این نمایشگاه نشان میدهد که موضوع «ما می توانیم» را در عرصههای مختلف پیاده سازی کرده ایم اما برخی از فناوریهای پیچیده نیاز به همکاریهای چند رشتهای دارد. به عنوان مثال در صنعت هواپیمایهای برقی حدوداً ۳۰ حوزه دانشی باید با هم گره بخورد تا یک محصول به تولید برسد؛ اکنون این پیوند توانسته نه تنها در حوزه هواپیمای برقی، بلکه در حوزه داروهای گیاهی، سلامت، خودروسازی، ریلی، ماهوارهای و …به وجود بیاید.
عاملی گفت: اکنون در عرصه ملی، تمام قلمرو فناوریهای نو و جدید خصوصاً در حوزه هوش مصنوعی و دیجیتال پیشرفت جدی داشته ایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اینها نشان میدهد که معاونت علمی و شرکتهای دانش بنیان در مسیر حرکت لبه دانش و فناوری موفق بوده است؛ از همین رو میتوان گفت ما یک فاصله چند ساله و در برخی زمینهها فاصله دو الی سه ساله با فناوری کشورهای پیشرفته داریم.
وی تصریح کرد: شرایط تحریم باعث اعتماد به تولیدات و منابع داخلی شده و اکنون باید همه دیدگاهها به سمت داخل باشد.
عاملی گفت: امیدواریم که در صورت پایان تحریمها هم چشممان به سمت تولیدات خارجی نرود که در این صورت باید مقررات گذاری صحیح باشد؛ باید با وجود محصول مشابه، واردات محصول انجام نگیرد.
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در واقع لازم است سیاستگذاری طوری تعیین شود که واردات از خارج صورت نگیرد.
عاملی با تاکید بر ضرورت جریمه سازمانهای دولتی برای خریدهای خارجی گفت: خرید خارجی چنین سازمانهایی نشان میدهد که هنوز رانت وجود دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: حوزههایی مانند هوش مصنوعی باید اولویت گذاری شود که زودتر حرکت کنند و در مسیر قرار بگیرند. به نظر من در نظام دیوان سالاری ما، آزار مردم و فساد وجود دارد. اگر بخواهیم هر دو را کاهش دهیم باید اولویتها را در حوزه هوش مصنوعی مشخص کنیم و به جای کاربرد هوش مصنوعی در صنعت هوش مصنوعی را در نظام دیوان سالاری ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: ضروری است به واسطه هوش مصنوعی استبداد خیر به وجود آید تا جلوی خطای انسانی را بگیرد؛ اگر در اینجا کار کنیم توفیقات بیشتری داریم.
وی تاکید کرد: درواقع باید اولویت گذاری این حوزهها و نقشه راهشان مشخص شود که این مسئولیت معاونت علمی را بیشتر میکند و باید در این راستا از پتانسیل شرکتهای دانش بنیان استفاده شود.
انتهای پیام/ 241