به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، یمن اکنون در هفتمین سال از درگیریهای سطح بالای خود قرار دارد؛ در نوامبر ۲۰۲۱، برنامه توسعه سازمان ملل تخمین زد که تا ۳۷۷ هزار نفر از طریق عوامل مستقیم و غیر مستقیم این جنگ جان باختند.
به گزارش پایگاه «کامونز لایبرری»، حدود ۲۰.۷ میلیون نفر در یمن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و ۴ میلیون نفر به دلیل این درگیریها آواره شدهاند.
برنامه جهانی غذا وضعیت یمن را به عنوان «بدترین بحران انسانی جهان» توصیف کرده است.
منشأ این مناقشه در سال ۲۰۱۱ است، زمانی که «علی عبدالله صالح»، رئیس جمهور این کشور در پی اعتراضات مردمی مجبور به استعفا شد؛ پس از استعفای وی، «عبده ربه منصور هادی»، در سال ۲۰۱۲ قدرت را به دست گرفت.
درگیریها در یمن در سال ۲۰۱۴ آغاز شد و سال بعد، یک ائتلاف به سرکردگی عربستان در حمایت از دولت فراری «هادی» در یمن مداخله کرد.
اکنون نیروهای انصارالله شمال یمن را تحت کنترل دارند که شامل صنعا، پایتخت یمن است و دولت مستعفی و فراری «هادی» کنترل بخشهایی از جنوب و شرق کشور را در اختیار دارد.
البته قدرت در جنوب بین دولت فراری «هادی» و شورای انتقالی جنوب، یک گروه جدایی طلب مورد حمایت امارات تقسیم شده است.
در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، نبردها در شهر مارب، که آخرین پایگاه شمالی نیروهای حامی «هادی» است، متمرکز شد.
نیروهای یمنی همچنین مسئولیت چندین عملیات موشکی و پهپادی به مناطقی در عربستان و امارات را برعهده گرفتند.
در همین حال فروش تسلیحات انگلیس به عربستان بحث برانگیز بوده است، چرا که سعودیها به ارتکاب نقض قوانین بین المللی بشردوستانه در جریان عملیات نظامی در یمن متهم شدهاند.
دولت انگلیس ادعا کرده است خطر واضحی وجود ندارد که صادرات نظامی انگلیس به عربستان برای نقض حقوق بینالملل استفاده شود.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱