به گزارش دفاعپرس از اهواز، حجتالاسلام والمسلمین «سعید سعدی»، رئیس حوزه معاونت منابع انسانی قوه قضائیه و پیشکسوت خوزستانی دوران دفاع مقدس امروز در جمع دانشجویان اهوازی درباره لازمه و شروط جهاد تبیین اظهار داشت: مقصود از جهاد تبیین، روشنگری است، یعنی مطلبی برای فرد تبیینکننده یا روشنگر، روشن است و برای دیگران روشن نیست. جهاد تبیین یعنی روشن کردن زوایای پنهانی که برای دیگران آشکار نیست؛ لذا این جهاد، ابزار و مقدماتی لازم دارد.
وی افزود: مقدمه و ابزار اول آگاهی است، یعنی کسی که میخواهد جهاد تبیین انجام دهد، حتماً باید از آگاهی برخوردار و از زوایای مسائل به خوبی مطلع باشد و بتواند مسائل را روشن کند. مقدمه بعدی این است که بدانیم شیوههای روشنگری چگونه باید باشد. آگاهی نسبت به موضوع یک مسئله است و اینکه با چه روشی آن را به مخاطب منتقل کنیم مطلب دیگری است.
سعدی ادامه داد: مقدمه دیگر این است که فرد تبیینکننده باید جامعه هدف را بشناسد، یعنی جمعیت مخاطب را بشناسد، بداند با چه مخاطبی صحبت میکند. این مخاطب آیا در سطح فکری بالایی قرار دارد؟ ادبیات خاصی دارد؟ شرایط اقلیمی خاصی دارد؟ شرایط سیاسی خاصی دارد؟ برای همین است که قرآن پیشاپیش یک نکته جالب را بیان کرده و آن این است که برای اینکه تنوع فرهنگی و زبانی مانع از این نباشد که پیامهای روشن به مردم برسد، از همان ابتدا افرادی که قرار است تبیینگر ارزشها باشند، پس از مقدماتی که ذکر شد، باید از میان مردم مناطق، فرهنگ و زیستبومها انتخاب شوند تا بتوانند جهاد تبیین را انجام دهند.
رئیس حوزه معاونت منابع انسانی قوه قضائیه گفت: با توجه به آیه شریفه «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ» اگر افراد و سازمانی بخواهند جهاد تبیین را ساماندهی کنند، باید دقت کنند از مخاطبان، نمایندگانی را انتخاب کنند تا هم مسائل را به خوبی برای آنها روشن کنند، هم شیوه بیان مسائل را به آنها گویند و هم از آنها بخواهند طبق زیست بوم و مسائل فرهنگی مخاطبان خود، جهاد تبیین را شروع کنند که در نتیجه بتوانند آن را ادامه دهند.
وی خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است، افرادی که اطلاعات جامعی از توطئههای دشمن دارند، این اطلاعات را در اختیار افراد تبیینگر و تحلیلگر بگذارند تا آنها بتوانند با تحلیلی که ارائه میدهند، مانع حرکات آینده دشمن شود تا پیشاپیش از بسیاری از توطئهها و تنشها را بگیرند.
سعدی تصریح کرد: مسئله بعدی این است که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم اسلام و انقلاب اسلامی با هم دیگر عجین شدهاند و برای دفاع از اسلام باید از انقلاب دفاع کرد. پس هم آشنایی با احکام اسلام و دین به شدت برای یک تبیینگر مهم است و هم آشنایی با انقلاب اسلامی که بتواند به حیات پرافتخار و رو به رشد خود ادامه دهد.
انتهای پیام/