به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، عملیات والفجر مقدماتی در ۱۷ بهمن ۱۳۶۱ با رمز یا الله یا الله یا الله در جبهه میانی فکه و از پنج محور شمال و جنوب رشیده، صفریه و ارتفاعات چرمر و خاک آغاز شد. عملیات والفجر مقدماتی عملیاتی بود که قبل از آغاز برای عراق لو رفته بود، اما رزمندگان اسلام در جبهه خودی این را نمیدانستند به همین دلیل خیلی زود گردانهای حاضر در عملیات در محاصره قرار گرفتند.
تیپ ۳۵ امام حسن (ع) و لشکر ۸ نجف از نیروهای عمل کننده این عملیات بودند که پشت جادهی شنی در حد فاصل پاسگاه رشیده تا پاسگاه صفریه قرار داشتند.
راوی لشکر ۸ نجف در گزارش عملیات این یگان، ماجرا را چنین شرح داده است: هنگامی [حدود ساعت ۵:۳۰ تا ۶ صبح] که نیروها به جادهی آسفالت مرزی رسیدند، برادر محمدی فرمانده تیپ و برادر قدیری مسئول محور از احمد کاظمی فرمانده سپاه هفتم و فرمانده لشکر ۸ نجف در مورد وضعیت یگانهای چپ و راست خود سؤال کردند، ولی برادر احمد جواب مشخصی نداد و در بررسیها مشخص شد که یگانهای چپ و راست این تیپ موفق عمل نکردهاند و جناحین تأمین نیست. این نیروها تا ساعت هفت صبح در کنار جادهی آسفالت [مرزی] مستقر بودند و فرمانده تیپ برای دفع پاتکهای احتمالی دشمن درخواست کمک نیرو کرد، ولی علیرغم جواب مساعد احمد کاظمی، ارسال کمک مقدور نشد.
در این شرایط مهندسی لشکر حدود ۲۰۰ متر جلوتر از کانال دوم غرب مرز، یک خاکریز به طول ۲۰۰ متر احداث نمود و نیروها خود را به پشت خاکریز رسانده و در آنجا به دفاع پرداختند و یک تانک، ۲ دستگاه تفنگ ۱۰۶ و چند نفربر و چند قبضه خمپاره به خط برده شد و این نیروها تا ساعت ۱۲ ظهر در آنجا مقاومت سلحشورانهیی کردند.
ساعت ۱۲، همزمان با پخش غذا بین نیروها، عراق با بهرهبرداری از تعداد قابل توجهی تانک و اجرای آتش پرحجم، پاتک بسیار سنگینی را علیه این نیروها آغاز کرد که به دلیل محدود بودن طول خاکریز و تراکم بالای آتش توپخانه، ادوات و تانکهای دشمن، در همان لحظات اولیه تانک و یکی از قبضههای [تفنگ] ۱۰۶ در خط منهدم شد و نیروهای پشت خاکریز نیز مقاومت سرسختانهیی انجام دادند و تعداد کمی از آنها موفق شدند تا پشت جادهی شنی مرز عقب بیایند، ولی تعدادی از شهدا و مجروحین در منطقه باقی ماندند.
در فیلم پیش رو که بهمن ۶۱ در حوالی تنگه ذلیجان و رقابیه و طی عملیات والفجرمقدماتی توسط مرحوم محمود اصفهانی ضبط شده، بخشی از نیروها و توان لشکر ۸ نجفاشرف و جهادسازندگی نجفآباد به تصویر کشیده شده است.
اورژانس، تعدادی از قبضههای توپ، چند تانک غنیمتی، جابهجایی نیروهای پیاده، تردد تانکها و خودروهای نظامی و تدارکاتی و بازگشت رزمندگان از عملیات شب گذشته به منظور تجدید قوا، از جمله تصاویر نمایش داده شده در بخش عمدهای از این فیلم هستند.
در لحظات پایانی نیز شهید عبدالرضا بیریایی از نیروهای شاخص جهادسازندگی نجفآباد دیده میشود که چند سوال و جواب با مرحوم اصفهانی دارد.
شهید بیریایی، اسفند ۶۴ در ۲۵ سالگی طی عملیات والفجر ۸ در شبهجزیره فاو به شهادت رسید.
انتهای پیام/ ۱۴۱