به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، یادمان زیارتی شهدای هویزه ویژگیهایی دارد که شاید در هیچ جای دیگری پیدا نمونه و نظیر آن پیدا نشود. گذشته از گنبد فیروزهای و گلدستههای کاشیکاری شدهاش که از کیلومترها آنطرفتر جلوه گری میکنـد، نحوۀ شهادت و تدفین برخی از شهدای حماسه هویزه در محل شهادتشان، حال و هوای زائرین منطقه را به روضههای کربلا پیوند میزند.
معماری زیبا و هنرمندانۀ این یادمان که در همان دوران جنگ توسط نیروهای جهاد سازندگی طراحی و اجرا شده است جاذبههای بصری این بنای مطهر را بیشتر میکنـد. در کنار حرم شهدا نمایشگاه، آشپزخانه، سالن غذاخوری و بازارچه فروش صنایعدستی منطقه برای رفاه بیشتر بازدیدکنندگان راهاندازی شده است.
این یادمان به دلیل قرار گرفتن در برنامۀ کاروانهای دانش آموزی و دانشجویی بازدیدکنندۀ بیشتری نسبت به سایر یادمانهای دشت آزادگان دارد. در این زیارتگاه شهیـد گمنام هم دفن گردیده است.
اغلب شهدای مدفون در این یادمان، در عملیات نصر به شهادت رسیده و بعد از آزادسازی این منطقه در عملیات بیت المقدس، شناسایی و با از خودگذشتگی خانوادههای آنها در محل شهادتشان دفن شدند.
عملیات نصر
- نام عملیات: نصر (هویزه)
- زمان اجرا: ۱۵/۱۰/۱۳۵۹
- مدت اجرا: ۳ روز
- محور عملیات: جاده حمیدیه- سوسنگرد
- تلفات انسانی دشمن (کشته، زخمی، اسیر): ۱۸۰۰ نفر
- یگانهای عمل کننده: نیروی زمینی ارتش، گردانهای سپاه پاسداران و تعدادی از نیروهای ستاد جنگهای نامنظم به فرماندهی شهید دکتر مصطفی چمران
نصر به اهدافش نرسید و در ۲۷ دیماه ۵۹ شهر هویزه به اشغال ارتش دشمن درآمد. عراق پس از اشغال هویزه شهر را بهکلی ویران کرد. ستاد تبلیغات جنگ صدام با اعزام خبرنگاران و تصویربرداران متعدد به منطقه فتوحات نبرد هویزه را به رخ جهان میکشیـد.
در این عملیات جمعی از نیروهای لشکر ۱۶ زرهی قزوین و عدهای از دانشجویان پیرو خط امام و پاسداران به فرماندهی حسین علم الهدی تا آخرین نفس پایداری کردند و سرانجام د نهایت مظلومیت به شهادت رسیدند.
برخی معتقدند که مقاومت عاشورایی و ایستادگی شجاعانۀ شهید علم الهدی و یارانش اولین جرقههای لزوم تغییر استراتژی جنگ را زد و لذا بعد از آن استراتژی جنگ از تجهیزات محوری بهسوی جنگِ مردمی و شهادتطلبی عاشورایی تغییر کرد.
شهیـد شاخص
سید حسین علم الهدی
حسین فرزند آیتالله حاج سید مرتضی علم الهدی یکی از شهدای شاخص و بزرگ دوران دفاع مقدس است که پس از گذر سالها هنوز هم سیرۀ زندگی انقلابیاش برای ما درسآموز و اثربخش است. این جوان پرشور و شورآفرین اقدامات مؤثر و ماندگاری را در منطقۀ خوزستان انجام داد که نشان از عمق بصیرت وی دارد.
علاوه بر اقدامات مبارزاتی علیه حکومت پهلوی دوم مواردی نظیر برگزاری نمایشگاه پیشبینی جنگ در اهواز و تشرف خدمت حضرت امام (ره) به همراه عشایر خوزستان در کارنامۀ ایشان به چشم میخورد. علم الهدی در هنگام شهادت فرمانده سپاه هویزه بود.
نصرت اله محمودزاده در کتابی بنام «سفر سرخ» شهید سید حسین علم الهدی را معرفی کرده است. در بخشی از این کتاب میخوانیم:
کیف چرمی را روی میز قرار داد و دفتر یادداشت را بیرون آورد. بحث ولایت فقیه را برای این کلاس انتخاب کرده بود. از دو ماه قبل که شروع کرد، هر روز برای آنها جذابیت بیشتری پیدا میکرد. در ابتدای کلاس یکی از او پرسید:
- ما هنوز ارتباط بین امام و ولایت فقیه را روشن نکردهایم. عشق به امام بیش از اینهاست.
- مشکل ما هم همین است. اگر امام را به اعتبار ولایت فقیه دنبال نکنید، تنها شخصیتی را دوست میدارید که نمیدانید ریشهاش از کجاست. اگر این شخصیت را از دست بدهیم، همه آن ارزشها هم در نظرتان از بین خواهد رفت. ما در تاریخ و مبارزه جوامع مختلف، شخصیتهای زیادی را میبینیم که رهبر خوبی برای مردمشان بودند، اما این جریان تداوم پیدا نکرد. امام به اعتبار ولایت فقیه دوست داشتنیتر و ماندنیتر است. ولایت فقیه ما را به ائمه وصل خواهد کرد. اگر به قرآن و عترت وصل نباشیم، تئوریهای جهان علم ما را خواهند بلعید. چرا مارکسیستها در باتلاق دست و پا میزنند؟ حتی آنها که مسلمان هستند، اما مبانی خود را از ایدئولوژی اینها گرفتهاند و در تبیین خود سرگردان شدهاند. آرامش امام در این است که وصل به خاندان عصمت و طهارت است.
منبع: مشرق
انتهای پیام/ ۹۱۱