به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، عملیات روسیه در اوکراین وارد پنجمین روز خود شده و اروپا و آمریکا در واکنش به این اقدام تحریمهایی را علیه مسکو اعمال کرده و از تحریمهای بیشتر سخن به میان آوردهاند.
به گزارش «یورونیوز»، اقدام روسیه علیه اوکراین درخواستهای غرب را برای اعمال تحریم علیه مسکو افزایش داده است.
یکی از خواستههای کلیدی دولت اوکراین این است که روسیه از SWIFT (سوئیفت) سیستم ارتباطات بین بانکی جهان، منع شود.
«دیمیترو کولبا»، وزیر خارجه اوکراین پیش از این گفت «من در این مورد دیپلماتیک نخواهم بودغ روسیه را از سوئیفت ممنوع کنید.».
اما سوئیفت چیست و چرا روسیه از استفاده از آن منع نشده است؟
SWIFT مخفف (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی در سراسر جهان»، یک سیستم پیام رسانی است که پرداختهای بین مرزی سریع را تسهیل میکند.
سیستمی مستقر در بلژیک در سال ۱۹۷۰ به عنوان تعاونی متشکل از هزاران موسسه مالی که از آن استفاده میکنند، راه اندازی شد.
طبق بررسی سالانه آن، در سال ۲۰۲۰، روزانه حدود ۳۸ میلیون پیام از طریق پلتفرم سوئیفت ارسال میشد؛ هر سال تریلیونها یورو با استفاده از این سیستم منتقل میشود.
حدود ۳۰۰ بانک و موسسه مالی روسیه از سوئیفت برای نقل و انتقالات بین بانکی استفاده میکنند.
با این وجود مسدود کردن دسترسی روسیه به این سیستم، در اروپا نیز تأثیرات منفی خواهد داشت که باعث میشود برخی از سران اروپایی از حمایت خود از چنین اقدامی خودداری کنند.
«کریستین لیندنر»، وزیر دارایی آلمان، میگوید که مسدود کردن دسترسی روسیه به سوئیفت، خطر زیادی را به همراه خواهد داشت که آلمان دیگر گاز و سایر مواد خام را از روسیه دریافت نکند، نگرانی که طبق گزارشها میان کشورهای اتحادیه اروپا شامل ایتالیا، مجارستان، قبرس و لتونی مشترک است.
در آمریکا نیز نگرانیهایی در مورد اثرات بالقوه بی ثبات کننده چنین اقدامی وجود دارد.
«برایان فری»، دادستان سابق وزارت دادگستری آمریکا در دوران «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا، به آسوشیتدپرس گفته است «در حالی که سوئیفت سیستم پیام رسانی اولیه برای پرداختهای مالی است، جایگزینهایی برای این سیستم وجود دارد، اما قطع ارتباط با روسیه باعث ایجاد مشکلات فوری و سرخوردگی برای جامعه بین المللی میشود.»
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱