به گزارش خبرنگار دفاعپرس از سمنان، زنان در دورههای مختلف از تاریخ پرحماسه ایران اسلامی نقش با شکوه و بیبدیلی در جامعه ایفا کردهاند. از جمله مقاطع تاریخی که زنان دوشادوش مردان در جامعه ما حضور داشتند انقلاب اسلامی و پس از آن هشت سال دفاع مقدس بود که با همصدایی و همراهی مردان حماسه جاودان را آفریدند، از این رو به گفتوگو با کوکب فیض یکی از زنان پشتیان جنگ استان سمنان مینشینیم.
دفاع پرس: لطفا خود را معرفی بفرمایید؟
کوکب فیض هستم. در سال ۱۳۳۸ در خانوادهای مذهبی و متوسط متولد شدم. دو تن از برادرانم به نامهای «عباسعلی و محمدتقی» در دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. در سن ۱۵ سالگی ازدواج کردم و اکنون دارای چهار فرزند هستم. پدرم شغل آزاد داشت و به دست فروشی میپرداخت. مادرم نیز سیّده و متدین و برای اهالی سرخه قابل احترام بود و در منزل خیاطی میکرد و شاگردان بسیاری داشت و دارای کارگاه قالی بافی نیز بود و در انجام این کارها فعالیت داشت.
دفاع پرس: از فعالیتهای دوران جوانی خود بفرمایید؟
دوران نوجوانی و جوانیام مقارن با ایام پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. با توجه به این که همسر و برادرانم فعالیتهای مختلفی در راه مبارزه با رژیم پهلوی داشتند من نیز در این راه با آنان همراه بودم و نسبت به جابه جایی پیغامهای انقلابیون، پخش اعلامیههای امام، کتب دینی و... اقدام میکردم. همچنین با انجام عملیاتهای انقلابی از قبیل پرتاب سنگ از پشت بامها و ریختن نفت و بنزین بر روی مامورین رژیم شاهنشاهی در پیشبرد انقلاب فعالیت میکردم. تقریبا در اکثر تظاهراتها و راهپیماییها حضور فعال داشتم. با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل بسیج بیست میلیونی جزو اولین نفراتی بودم که به عضویت در این سازمان درآمدم. با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به گروههای پشتیبانی زنان از جبههها پیوستم.
دفاع پرس: در حوزه انقلاب و دفاع مقدس چه مسئوولیتهایی داشتید؟
همان طور که عرض شد از ابتدای انقلاب و تشکیل سازمان بسیج مستضعفین به عضویت در این نهاد مقدس درآمدم. در زمان دفاع مقدس در بخشهای پشتیبانی بانوان از دفاع مقدس مشغول فعالیت بودم. پس از پایان جنگ به عضویت در شورای پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) در سرخه درآمدم که مسئوولیت پشتیبانی را عهده دار بودم. پس از جابه جایی و نقل مکان به شهر سمنان در سال ۷۲ در سمت فرمانده پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) قرار گرفتم. در ضمن موسسه خیریه فاطمه الزهرا (س) را راه اندازی کردم که در حال خدمت رسانی به اقشار مستضعف و آبرومند میباشد.
دفاع پرس: هدف از تاسیس پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) چه بود؟
پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) پایگاه نمونه و برجسته کشوری است. از مهمترین اهداف و سیاستهای پایگاه حفظ ارزشهای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و تلاش جهت حفظ آرمانهای امام راحل (ره) و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ادامه راه شهدای عظیم الشان میباشد.
دفاع پرس: اهم اقدامات و فعالیتهای پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) را از بدو تاسیس تاکنون بفرمایید؟
پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) دارای فعالیتهای مختلف و متنوعی است که از سالیان قبل آغاز شده و به لطف خداوند هر سال توسعه پیدا میکند. در حال حاضر پایگاه در عرصههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، دینی، کارآفرینی و برای ردههای مختلف سنی اعم از خردسالان تا پیشکسوتان فعالیت میکند. تشکیل حلقههای صالحین، برگزاری همایش به مناسبت سوم خرداد و هفته دفاع مقدس، سالروز شهادت شهیدان شاخص، دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی و صدها موضوع دیگر از دیگر برنامههای پایگاه میباشد.
دفاع پرس: نحوه تعامل پایگاه با اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان به چه صورت است؟
اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان همواره پشتیبان و حامی برنامههای پایگاه بوده است که جا دارد از مسئولین اداره کل نهایت تقدیر و تشکر را به عمل آورد. اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان در بخشهای مختلف از قبیل: جمع آوری آثار شهدا، برگزاری نمایشگاه عکس، تبلیغات محیطی، هماهنگی با صدا و سیما جهت اعلام برنامههای پایگاه، دعوت از سخنرانان مطرح و برجسته کشوری، حمایتهای مالی و اعتباری، تهیه اقلام و تجهیزات مورد نیاز، برگزاری مسابقات کتابخوانی و... با پایگاه مقاومت حضرت سکینه (س) همکاری و تعامل دارد.
دفاع پرس: تاکنون در خصوص آشنایی زنان با مباحث سبک زندگی اسلامی، جنگ نرم، ایثار و شهادت برنامهای داشته اید؟
پایگاه به طور منظم و مستمر جلساتی را در این خصوص با بهره گیری از اساتید مجرب و پیشکسوت برگزار میکند. علاوه بر برنامههای شاخص و محوری، برنامههای متعددی در طول سال توسط حلقههای صالحین در مقیاس محدودتر ویژه خواهران در پایگاه اجرا میشود.
دفاع پرس: کارآفرینی فعالیتهای پایگاه در چه مورد است؟
در پایگاه فعالیتهای کارآفرینی مختلفی انجام میشود که اهم آنان عبارتند از: کیف دوزی، خیاطی، عروسک سازی، گلیم بافی، تهیه ترشیجات و آشپزی و... هدف از این فعالیت ها، کمک به تامین معیشت اعضا و نیازمندان و ارتقای سطح اقتصادی آنان میباشد.
دفاع پرس: سخن و توصیه شما به نسل امروز چیست؟
سخن من همان توصیه شهداست که مکرر به پیروی و دفاع از حریم ولایت و حفظ حجاب توصیه داشتند. نسل امروز دارای امکانات بیشتری در همه زمینهها هستند که ضرورت دارد از این امکانات در مسیر ارزشها و اخلاق استفاده کنند.
دفاع پرس: جنگ را چطور دیدید؟ آیا زنان در مبارزه با دشمن میتوانند نقش آفرینی کنند؟
طبیعتا جنگ به ذات خود جذاب و جالب نیست، ولی اگر برای دفاع از دین، میهن و ارزشهای اسلامی باشد مقدس و شیرین خواهد بود. بانوان در روحیه دهی به رزمندگان و تشویق و ترغیب آنان برای اعزام به جبههها و دفاع از حریم اسلام و پشتیبانی همه جانبه از دفاع مقدس نقش ارزشمند خود را ایفا نمودند.
دفاع پرس: تکلیف زنان در جهاد چیست؟
تکلیف زن در جهاد، هماهنگی، همراهی و هم فکری است. اگر زنان هم پا و همراه با مردان باشند، مردان با آسودگی و فراق بال میتوانند به جهاد بپردازند. در هنگام جهاد، زن علاوه بر این که مسئوولیت ترغیب و تشویق مرد را به عهده دارد وظیفه خطیر منزل، تربیت فرزندان و... را نیز عهده دار است.
دفاع پرس: از شیرینترین خاطره خود در دوران دفاع مقدس بفرمایید؟
یکی از زیباترین و شیرینترین خاطرات من مربوط به آزادسازی خرمشهر است. وقتی که خبر آزادسازی خرمشهر را از رادیو شنیدم خدارا شکر کردم. به حدی خوشحال بودم که حلقه ازدواج خود را برای پیشبرد دفاع از کشورم به جبههها اهدا کردم.
دفاع پرس: سخن آخر؟
همگان را به دفاع و پیروی از ولایت و ادامه دادن راه شهدای عظیم الاشان و حفظ آرمانهای انقلاب اسلامی دعوت میکنم. چنان چه در این مسیر کوتاهی کنیم مدیون خون شهدا و خانوادهای آن خواهیم شد.
انتهای پیام/