خطوط اصلی زندگی حضرت امام صادق(ع) در بیانات مقام معظم رهبری

نمودارهای مهم و برجسته در زندگی امام صادق علیه‌السلام بدین شرح است: 1. تبیین وتبلیغ مسأله‌ی امامت. 2. تبلیغ و بیان احکام دین به شیوه‌ی فقه شیعی و نیز تفسیر قرآن به روال بینش شیعی. 3. وجود تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک سیاسی.
کد خبر: ۵۰۹۹۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۲ - 10August 2015

خطوط اصلی زندگی حضرت امام صادق(ع) در بیانات مقام معظم رهبری

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام، بخشهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حیات نورانی امام صادق (ع) که ۳۳ سال پیش در 21/3/58 بیان شده است، را میخوانید.

وقتى امام باقر علیهالسلام از دنیا میرود بر اثر فعالیتهای بسیارى که در طول این مدت خود امام باقر علیهالسلام و امام سجاد علیهالسلام انجام داده بودند اوضاع و احوال به سود خاندان پیغمبر صلیاللهعلیهوآله بسیار تغییر کرد؛ نقشهى امام صادق علیهالسلام این بود، که بعد از رحلت امام باقر علیهالسلام کارها را جمع و جور کند، یک قیام علنى به راه بیندازد و حکومت بنیامیه را -که هر روزى یک دولتى عوض میشد و حاکى از نهایت ضعف دستگاه بنیامیه بود- واژگون کند و از خراسان، رى، اصفهان، عراق، حجاز، مصر و مراکش و همهى مناطق مسلماننشین که در همهى این مناطق شبکهى حزبى امام صادق علیهالسلام -یعنى شیعه، شیعه یعنى شبکهى حزبى امام صادق علیهالسلام- شبکهى امام صادق علیهالسلام همه جا گسترده بود، از همهى آنها نیرو بیاید مدینه و امام لشکرکشى کند به شام، حکومت شام را ساقط کند و خودش پرچم خلافت را بلند کند و بیاید مدینه و حکومت پیغمبر صلیاللهعلیهوآله را به راه بیندازد؛ این نقشهى امام صادق بود. لذا وقتى که در خدمت امام باقرعلیهالسلام در روزهاى آخر عمرش صحبت میشود و سؤال میشود که قائم آل محمد کیست، حضرت یک نگاهى میکنند به امام صادق علیهالسلام میگویند که گویا میبینم که قائم آل محمد این است. البته میدانید که قائم آل محمد یک اسم عام است، اسم خاص نیست، اسم ولیعصر صلواتاللَّهعلیه نیست. حضرت ولیعصر صلواتاللَّهعلیه قائم نهایى آل محمد است، اما همهى کسانى که از آل محمدصلیاللهعلیهوآله در طول زمان قیام کردند -چه پیروزى به دست آورده باشند چه نیاورده باشند- اینها قائم آل محمدند و این روایاتى که میگوید وقتى قائم ما قیام کند این کارها را میکند، این رفاه را ایجاد میکند، این عدل را میگستراند، منظور حضرت ولیعصر (عج) نبود آن روز، منظور این بود که آن شخصى از آل محمد که بناست حکومت حق و عدل را به وجود بیاورد، او وقتى که قیام بکند این کارها را خواهد کرد و این درست هم بود.

کار پنهانی و تشکیلاتی بهطور معمول در صورتیکه با اصول درست پنهانکاری همراه باشد، باید همواره پنهان بماند. آن روز مخفی بوده، بعد از آن نیز مخفی میماند و رازداری و کتمان صاحبانش نمیگذارد پای نامحرمی بدانجا برسد. هرگاه آن کار به ثمر برسد و گردانندگان و عاملانش بتوانند قدرت را در دست گیرند، خود، دقایق کار پنهان خود را برملا خواهند کرد. به همین جهت است که اکنون بسیاری از ریزهکاریها و حتی فرمانهای خصوصی و تماسهای محرمانهی سران بنیعباس با پیروان افراد تشکیلاتشان در دوران دعوت عباسی در تاریخ ثبت است و همه از آن آگاهند.

بیگمان اگر نهضت علوی نیز به ثمر میرسید و قدرت و حکومت در اختیار امامان شیعه یا عناصر برگزیدهی آنان در میآمد، ما امروز از همهی رازهای سربهمهر دعوت علوی و تشکیلات همهجا گسترده و بسیار محرمانهی آن مطلع میبودیم.

تنها راهی که میتواند ما را با خط کلی زندگی امام آشنا سازد، آن است که نمودارهای مهم زندگی آن حضرت را در لابهلای این ابهامها یافته، به کمک آنچه از اصول کلی تفکر و اخلاق آن حضرت میشناسیم، خطوط اصلی زندگینامهی امام را ترسیم کنیم و آنگاه برای تعیین خصوصیات و دقایق، در انتظار قرائن و دلایل پراکندهی تاریخی و نیز قرائنی بهجز تاریخ بمانیم.

نمودارهای مهم و برجسته در زندگی امام صادق علیهالسلام بدین شرح است:

1. تبیین وتبلیغ مسألهی امامت.

2. تبلیغ و بیان احکام دین به شیوهی فقه شیعی و نیز تفسیر قرآن به روال بینش شیعی.

3. وجود تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک سیاسی.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار