دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ترور سردار سلیمانی برگزار شد

دومین دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به ریاست قاضی پورمریدی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران برگزار شد.
کد خبر: ۵۱۱۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۳ - 13March 2022

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ترور سردار سلیمانی برگزار شدبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، دومین دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به ریاست قاضی پورمریدی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران برگزار شد.

قاضی پورمریدی در آغاز این جلسه گفت: موضوع دادگاه بررسی دادخواست ۸۰ پرونده با شکایت دو هزار و ۵۷۵ نفر از سراسر کشور به طرفیت ۴۲ نفر اشخاص حقیقی و حقوقی از متهمان این پرونده است. متهمان این پرونده، ترامپ، پمپئو، وزارت خزانه داری آمریکا و سایر اشخاصی هستند که در ترور شهید سلیمانی، طارمی، شهروز‌مظفری و پورجعفری دخیل بودند.

وی تأکید کرد: ترور سردار شهید سلیمانی در ۲ جنبه کیفری و حقوقی قابلیت پیگیری دارد. این شعبه از منظر حقوقی به این موضوع رسیدگی می‌کند چراکه شعبه حقوقی روابط بین الملل تهران بوده و این دادگاه صلاحیت جهانی رسیدگی به دعاوی حقوقی جهانی را دارد.

رئیس شعبه ۵۵ دادگاه عمومی حقوقی تهران افزود: ٨۵ میلیون ایرانی همه داغدیده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هستند و همه مردم ایران امکان تحویل دادخواست به شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی تهران که طبق قانون صلاحیت جهانی برای رسیدگی به دعاوی علیه دولت‌های خارجی است، دارند.

در ابتدای این جلسه دادگاه حمید رضا احمدی وکیل تعدادی از خواهان در جایگاه قرار گرفت و گفت: سال‌های زیادی است که گروه‌های تروریستی در غرب آسیا مورد حمایت کشور آمریکا قرار گرفتند؛ داعش از جمله این گروه‌های تروریستی بود.
وی ادامه داد: یکی از ابزار‌های آمریکا در جهت دست‌اندازی به منطقه غرب آسیا ایجاد گروه‌های تروریستی است. در تشکیل گروه‌های تروریستی نقش دولت آمریکا و سازمان سیا بسیار پررنگ است. دولت آمریکا در سال‌های گذشته گروهک تروریستی القاعده را شکل داد، افسران آمریکایی با آموزش به این گروهک تروریستی و ارسال تجهیزات نقش مهمی در اقدامات تروریستی ایفا کردند.

این وکیل افزود: مقامات ارشد آمریکا از جمله هیلاری کلینتون بار‌ها به نقش حمایتی آمریکا در حمایت از گروه‌های ترویستی اذعان کرده است مقامات عالی سازمان سیا نیز بار‌ها بر حمایت از سرکرده‌های گروهک‌های تروریستی همچون الزرقاوی و ابوبکر البغدادی اذعان کرده‌اند. دونالد ترامپ باراک اوباما و هیلاری کلینتون را بنیانگذار داعش خوانده بود و بار‌ها بر این مسئله تأکید کرده بود.

در ادامه این جلسه دادگاه ابوطالب ایاز دیگر وکیل خواهان در جایگاه قرار گرفت و گفت: باتوجه به مبانی صلاحیت دادگاه و مسئولیت خواندگان دعوی در قوانین داخلی و بین‌المللی شرح دادخواست تقدیمی قرائن و شواهد و ادله و مستندات و اقاریر و اظهارات طرف دعوی پس از ترور سپهبد قاسم سلیمانی و پذیرفتن مسئولیت ترور و اینکه این عملیات توسط رئیس جمهور سابق آمریکا و ارتش آمریکا اجرا شده است و حضور سپهبد قاسم سلیمانی در عراق بنا به دعوت کشور میزبان و به عنوان نمایندگی جمهوری اسلامی ایران بوده است و اقدامات تروریستی سبب ایراد آلام و رنج‌های متعدد به ملت شریف جمهوری اسلامی ایران و خسارت‌های مادی و معنوی شده است به طور قطع این اقدام یک اقدام تروریستی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: اقدام تروریستی آمریکا در ترور سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهان وی عملی مغایر حقوق بین‌الملل و نقض موازین حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی است. این اقدام تروریستی منجر به فوت و صدمه و آسیب‌های جبران ناپذیری اعم از مادی و معنوی، روحی و روانی برای خانواده‌های قربانیان و بازماندگان تحمیل و برجای گذاشته است.

ابوطالب ایاز ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی گروه‌ها و جریانات وابسته به بلوک شرق و غرب که مخالف حاکمیت مردم سالاری اسلامی در کشور بودند با به راه انداختن عملیات تروریستی در صدد ایجاد ناامنی برآمدند.

وی ادامه داد: آن‌ها با به کار بستن حربه ترور از ابتدای پیروزی انقلاب مقامات و مسئولین نظام و تعداد زیادی از مردم را مورد هدف قرار داده و به شهادت رساندند. با اتخاذ جهت‌گیری براندازی نظام جمهوری اسلامی در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا سران کاخ سفید برای وارد کردن ضربات کاری بر پیکر نظام اسلامی ایران با خط دهی، هدایت، پشتیبانی و حمایت مالی از گروه‌های تروریستی و توسل به تروریسم کور دامنه ترورها را توسعه دادند. یکی از مجریان اصلی عملیات تروریستی علیه جمهوری اسلامی، گروهک تروریستی سازمان منافقین بود که اعضای آن به عنوان مهره‌های اجرایی عملیات طراحی شده آمریکا وارد عمل می‌شدند و هم‌اکنون نیز مورد حمایت بی‌قید و شرط آمریکا هستند.

ابوطالب ایاز افزود: اقدام تروریستی ایالت متحده آمریکا در ترور سپهبد قاسم سلیمانی و همراهان وی عملی مغایر حقوق بین‌الملل بوده و نقض موازین حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی است همانگونه که در قانون فوق و بسیاری از اسناد بین‌المللی حمایت، تشویق و و ترغیب به اقدام ترویستی منع شده است اعمال و اقدامات خواندگان دعوی از جمله نهاد‌های دولتی و خصوصی ایالات متحده آمریکا منجر به صدمه و آسیب به اتباع جمهوری اسلامی ایران شده و منجر به فوت آن‌ها و لطمات و آسیب‌های جبران ناپذیری بر بازماندگان تحمیل شده است.

این وکیل ادامه داد: اقدامات و عملیات تروریستی در ترور سپهبد قاسم سلیمانی توسط دولت آمریکا و نهاد‌های دولتی و خصوصی آن و مقامات رسمی ایالات متحده در تأمین مالی، اطلاعاتی، تسلیحاتی، آموزشی، پشتیبانی از عملیات تروریستی نقض آشکار ماده یک قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب سال ۱۳۹۶ است که به موجب این قانون نهاد‌ها و اشخاص عمومی و خصوصی آمریکایی که مشمول ماده فوق قرار می‌گیرند مسئول هستند.

وی تأکید کرد: مطابق تبصره ۳ ماده یک قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب ۱۳۹۶ برای تعقیب تأمین کننده مالی اقدامات تروریستی علیه افراد حقیقی و حقوقی صرف نظر از محل ارتکاب جرم، تابعیت و محل اقامت مجرم مفاد این قانون اجرا خواهد شد.

در ادامه جلسه دادگاه مهدی معتمدنیا وکیل تعدادی از خواهان مردم خوزستان در جایگاه قرار گرفت و گفت: نقش و محبوبیت سردار سلیمانی در دفاع مقدس، دفاع از حرم اهل بیت و دفاع از مردم سایه‌ای از غیرت را برای مردم خوزستان نشان داده است و باعث شد که او به چهره‌ای محبوب در میان مردم تبدیل شود.

وی با بیان اینکه سردار قاسم سلیمانی برای تمام ایران و جهان شناخته شده بود، تأکید کرد: ایستادگی او در برابر گروه‌های تکفیری نشان از شهامت و رشادت این سردار عزیز داشت و نقش او در مبارزه با اقدامات تروریستی بسیار پررنگ است.

در ادامه این جلسه دادگاه قاضی پورمریدی اعلام کرد: جلسه رسیدگی بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها