به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، سرهنگ «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان در آیین رونمایی از 36 کتاب مکتوب و صوتی دفاع مقدس مقدس استان گیلان که در پژوهشکده گیلان شناسی برگزار شد با بیان اینکه همه ملتها با حماسههای ملی و مذهبی به نظام خودشان قوام و دوام میبخشند، اظهار داشت: ایران اسلامی نیز در پرتو فرهنگ عاشورا و در امتداد پیام امام حسین (ع) به دوران دفاع مقدس به پیروزی رسید و به انقلاب قوام بخشید.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان از دوران دفاع مقدس به عنوان گنجینهای سرشار از گوهرهای ناب یاد کرد و افزود: هرچقدر از دوران دفاع مقدس فاصله میگیریم، ابعاد جدیدی از این تاریخ نورانی برای ما آشکار میشود و لذا وظیفه انتقال فرهنگ ایثار و شهادت را داریم.
وی از همه اهالی قلم و هنرمندان خواست به عرصه دفاع مقدس ورود کنند و تصریح کرد: هنر بهترین ابزار برای تبیین زیبای دستاوردهای دفاع مقدس است.
حبیبی با بیان اینکه امروز باید درسها و دستاوردهای مختلف دوران هشت ساله دفاع مقدس را احصا و برای ادامه راه نظام اسلامی در ابعاد مختلف از آن استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: مدیریت جهادی، سبک زندگی ایرانی - اسلامی، خودباوری، خوداتکایی، اقتصاد مقاومتی و... از مهمترین دستاورهای دوران دفاع مقدس است.
وی با اشاره به لزوم پرداختن به نقش مردم در پیروزیهای دوران دفاع مقدس، تاکید کرد: در دوران دفاع مقدس با دنیا مقابله کردیم و وقتی مردم وارد میدان دفاع شدند، به پیروزی رسیدیم. امروز نیز در عرصههای فرهنگی و اقتصادی و امنیتی باید به دنبال استفاده از ظرفیتهای مردمی برویم تا مسائل و مشکلات را برطرف کنیم.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه یکی از رسالتهای مهم بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، حفظ و نگهداری و انتقال دستاوردهای گرانسنگ آن دوران طلایی است، متذکر شد: دفاع مقدس یکی از مقاطع مهم انقلاب اسلامی است و همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، ۵۰ سال دیگر باید کار کنیم تا ابعاد پنهان جنگ هشت ساله را به منصه بروز و ظهور برسانیم.
وی با بیان اینکه برای ثبت و ضبط و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیازمند یک نگاه هنرمندانه و عالمانه هستیم، تصریح کرد: تا قبل از سال ۹۱ تنها سه و نیم از کتابهای چاپ شده در کشور مرتبط با حوزه دفاع مقدس بود، اما اکنون ۱۹.۵ درصد کتب به دفاع مقدس اختصاص دارد و بیش از ۷ هزار کتاب در این حوزه چاپ و منتشر شده؛ همچنین بنیاد حفظ دفاع مقدس ۱۱.۵ درصد این کتابها را چاپ کرده است.
حبیبی با تاکید بر بهره مندی از ظرفیت پژوهشگران و محققین و نویسندگان و هنرمندان بومی و محلی در حوزه چاپ و نشر آثار مکتوب، افزود: در استان گیلان ۱۶۵ کتاب حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده و نویسندگان گیلانی بدون چشمداشت مالی آثار فاخری را خلق کرده اند و در جشنوارههای ملی شاهد درخشش این نویسندگان و آثار وزینشان هستیم.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر مقوله جهاد تبیین، کتاب دفاع مقدس را از مصادیق جهاد تبیین دانست و خاطرنشان کرد: ایران اسلامی سرشار از قهرمانان واقعی است که باید آنان را شناسایی و معرفی کنیم؛ همچنین باید خاطرات و تجارب و آثار پیشکسوتان عرصه دفاع مقدس را به زیبایی به نگارش درآوریم تا در اختیار نسلهای آینده قرار گیرد.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان با اشاره به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزوده شدن درس معارف دفاع مقدس به عنوان یکی از دروس انتخابی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، تاکید کرد: در راستای تهیه دانشنامه دفاع مقدس گیلان و معرفی رزمندگان و فرماندهان و ایثارگران گیلانی، دست نیاز به سمت محققین و پژوهشگران جوان دراز میکنیم.
وی با بیان اینکه جوانان فعال در حوزه کتاب دفاع مقدس میتوانند از پروژه کسری خدمت جایگزین سربازی برخوردار شوند، افزود: بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس از پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری مرتبط با دفاع مقدس حمایت کامل میکند.
انتهای پیام/