حشمتیان در شورای راهبردی زنان شاهد و ایثارگر استان اصفهان تاکید کرد

لزوم تعامل با ارگان‌ها برای ثبت و نشر خاطرات زنان شاهد و ایثارگر

معاون سازمان زنان دفاع مقدس گفت: ارتباط و تعامل با دستگاه های اجرایی و سازمانهای مردم نهاد، گام مهمی در راستای ثبت و نشر خاطرات زنان شاهد و ایثارگر است.
کد خبر: ۵۱۲۷۱
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۸ - 16August 2015

لزوم تعامل با ارگان‌ها برای ثبت و نشر خاطرات زنان شاهد و ایثارگر

به گزارش دفاع پرس از اصفهان، در این جلسه دکتر اثنی عشران مدیر کل امور بانوان وخانواده استان، اظهار داشت: استان اصفهان با بیش از 2300 شهید و 48200 جانباز و 3500 آزاده از نظر ایثارگری در رتبه اول کشوری قرار دارد.

وی ادامه داد: در ازای هر 144 نفر در استان اصفهان یک شهید تقدیم انقلاب شده است و یک دهم کل شهدای انقلاب متعلق به استان اصفهان است.

وی با تأکید بر وفاداری مردم اصفهان به انقلاب و نظام افزود: 117 نفر از شهدای اصفهان زن می باشند و در طول دفاع مقدس دو لشگر از اصفهان به نام لشگر امام حسین(ع) و لشگر نجف اشرف حضور داشتند و بسیاری از سرداران جنگ از اصفهان بودند و پایگاههای سپاه در بسیاری از نقاط کشور توسط سرداران اصفهانی پایه گذاری شد.

مدیر کل امور بانوان وخانواده استان با اشاره به حضور پرشور مردم اصفهان در همه صحنه ها عنوان کرد: همیشه شاهد حضور مردم مذهبی اصفهان در عرصه های مختلف بوده ایم و این نشان دهنده تعلقات دینی این مردم می باشد.

اثنی عشران به تقارن این نشست همزمان با ورود کاروان پاک شهدای غواص به شهرهای استان اصفهان اشاره نمود و اظهار داشت: باز هم برگ زرینی از ایثارگری در تاریخ انقلاب و دفاع مقدس توسط شهدای غواص در این استان رقم خورد.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استان به نحوه تدوین طرح شورای راهبردی زنان ایثارگر اشاره نمود و اظهار داشت: طرح شورای راهبردی زنان ایثارگر توسط  بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تدوین گردید و پس از مطرح شدن در کارگروه بانوان وخانواده استان و رفع نقاط ضعف و قوت آن به تصویب نهایی رسید.

اثنی عشران به اهداف شورای راهبردی زنان ایثارگر استان اصفهان اشاره کرد و شناسایی زنان ایثارگر(رزمنده-جانباز-شهید-امدادگر-ستاد پشتیبانی-مادران و همسران شهدا-همسران جانباز و...)، تهیه بانک اطلاعاتی از اسامی زنان ایثارگر، ثبت و ضبط خاطرات زنان ایثارگر،چاپ کتاب  و ساخت فیلم و کلیه امور فرهنگی و هنری که مربوط به شهدا است، برپایی نمایشگاه های مختلف که بیانگر تبیین نقش زنان ایرانی در عرصه های مختلف اجتماعی و خانواده می باشد، شناسایی زنان نخبه و هنرمند ایثارگر در عرصه های مختلف ، تقدیر و تکریم از بانوان ایثارگرو معرفی الگو برای سبک زندگی اسلامی-ایرانی، انتشار تاریخ شفاهی زنان ایثارگر اصفهان و.... را از جمله اهداف این شورا دانست.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استان در پایان اظهار امیدواری کرد با هماهنگی دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردم نهاد بویژه متولیان امور فرهنگی استان بتوان در ارائه مستندات دوران دفاع مقدس به نسل جوان موفق بود.

در ادامه سردار شیروانیان مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس توضیحاتی را در خصوص برنامه تشیع پیکر مطهر شهدای غواص در استان اصفهان ارائه نمود و ادامه داد: با توجه به نقش بی بدلیل زنان در دفاع مقدس احصاء خاطرات این زنان در دستورکار شورای راهبردی قرار گرفته است.

وی افزود: طبق بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از 8 سال دفاع مقدس باید سالیان سال بهره بگیریم واز این گنجینه بهره مند شویم و این امر مستلزم مستندسازی و ثبت ایثارگریها می باشد تا به عنوان الگو به نسل بعد معرفی شوند.

در ادامه فرشته حشمتیان، معاون سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس ضمن ابراز خرسندی از تشکیل شورای هم اندیشی زنان شاهد و ایثارگر بیان داشت: امروز ترویج فرهنگ دفاع مقدس بویژه توجه به نقش بی بدیل زنان در عرصه دفاع مقدس بسیار مهم است و باید فرهنگ مقاومت به نسل جوان منتقل شود تا آیندگان بدانند که زنان همواره ضمن حفظ نقش مادری و همسری خود نیز در عرصه های دفاع مقدس حماسه آفرین بوده و الگوهای مؤثری در فرهنگ ایثار، جهاد، شجاعت و شهامت هستند.

وی ادامه داد: لذا باید توجه داشته باشیم که دفاع مقدس مربوط به گروه و جناح خاصی نیست و متعلق به همه ملت می باشد و بحث دفاع مقدس یک بحث ارزشمند است ودر بحث حضور مردم در ثبت و نشر آثار و ارزشهای زنان در دفاع مقدس نیز خط قرمزی وجود ندارد و باید به حرمت خون شهدا و تکریم خانواده شاهد و ایثارگر همواره در مسیر ارزش ها گام های مؤثری برداریم که اهداف تشکیل این شورا نیز در همین رابطه خواهد بود و با توجه به آماری که سرکار خانم دکتر اثنی عشران اشاره نمودند به طور طبیعی استان شهید پرور اصفهان در موضوع نقش آفرینی زنان در دفاع مقدس از اهمیت خاصی برخوردار است و یقینا این شورا مسئولیت سنگینی را عهده دار خواهد بود.

حشمتیان ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص تشکیل سازمان زنان دفاع مقدس اظهار داشت: این سازمان فعالیت خود را از سال 92 به طور رسمی شروع کرد و شامل 5 معاونت تخصصی می باشد که فعالیتهای محتوایی و سیاستگذاری در این بخش ها صورت می پذیرد که حوزه ماموریتی بنده مربوط به هماهنگی نهادها،سازمانها و دستگاههای اجرایی و ساماندهی شورای راهبردی زنان شاهد و ایثارگر استانها است که جا دارد از تلاش و پیگیری مجدانه ی خانم اشرف سیف الدینی مسئول امور خواهران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اصفهان تشکر کنم.

حشمتیان به انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان حفظ آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس و معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری اشاره نمود و اظهار داشت: با توجه به اینکه این تفاهم نامه به کلیه مشاورین استانداری ها ابلاغ شده است لازم است در اجرایی شدن مفاد این تفاهم نامه با استفاده از ظرفیت شما اعضای محترم شورای راهبردی استفاده مطلوبی داشته باشیم.

معاون سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس بیان داشت: ارتباط و تعامل با دستگاه های اجرایی و سازمانهای مردم نهاد(NGO) در جهت ثبت و نشر خاطرات زنان شاهد و ایثارگر، ضروریست.تقویت شورای راهبردی استانها بسیار مهم است و حتی لازم است که نمایندگان معرفی شده از دستگاه های اجرایی نیز مشابه این شورا را در دستگاه خود تشکیل دهند و با فعال کردن شورا به دنبال جمع آوری مستندات باشند.

وی در ادامه جامعه هدف این شورا را به 4 دسته تقسیم نمود و اظهار داشت: این چهارگروه که از خانواده های (مادر، همسر، خواهر و دختر) شهدا، جانبازان، آزادگان و همچنین زنان رزمنده دفاع مقدس هستند. یکی از اقدامات ماندگار این شورا می تواند ارائه الگوی مناسب و کارآمد به نسل حاضر و نسل آینده باشد و حتی موضوع مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان از طریق شبکه های اجتماعی را می توان از جمله اهداف این شورا تعریف نمود.

حشمتیان بر تشکیل شورای رابطین مناطق نیز تأکید نمود واذعان داشت: انتظار داریم با حمایت مشاور محترم استاندار و اهتمام مدیر کل محترم بنیاد حفظ آثار جامعه زنان دفاع مقدس در مناطق تابعه این  استان با توجه به ظرفیت های خوب شورای راهبردی در جهت برون رفت از مشکلات فعال شده به طوری که در این راستا شورای مناطق نیز تشکیل گردد تا بلکه در سطح گسترده تری اهداف مورد نظر محقق گردد.

حشمتیان در پایان عنوان نمود: در شرایطی که با توجه به هجمه فرهنگی دشمن و آسیب های اجتماعی نگران نسل آینده هستیم ضروریست که با هدف سپردن امور آینده به نخبگان به گونه ای تلاش شود که با ارائه الگوهای ماندگار،موضوع جوان گرایی و مدیر پروری در برنامه ها به ویژه برنامه زنان نیز دیده شود که تحقق این امر نیازمند مدیریت جهادی می باشد.
 
در پایان جلسه اعضا به ارائه نظرات و پیشنهادات  خود پرداختند.

نظر شما
پربیننده ها