گروه حماسه و جهاد دفاعپرس - سید محمدجواد میرخانی؛ منطقه طلاییه که امروز یادمانی در آن احداث شده و محل زیارت کاروانهای راویاننور است، به حماسهها و رشادتهای رزمندگان و سهراهی شهادتش معروف است؛ منطقهای که میگویند صدام بیش از یکمیلیون گلوله بر سر رزمندگان اسلام ریخت و آنها برای عبور، ناچار بودند از روی پیکرهای مطهر شهدا عبور کنند.
سرهنگ «سید فرامرز صادقی» جمعی تیپ ۵۵ هوابرد شیراز است که اینروزها با از سرگیری مجدد راهیاننور، در یادمان طلاییه به روایتگری آنچه در این منطقه بر رزمندگان اسلام گذشته است میپردازد. در این راستا وی در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس اعزامی به راهیاننور، به تشریح حماسههایی که توسط رزمندگان اسلام در طلاییه بهوقوع پیوسته، پرداخته است که ماحصل آن را در ادامه میخوانید:
منطقهای که امروز بهعنوان یادمان طلاییه شناخته میشود، خط پدافندی نیروهای بعثی عراق بود که رزمندگان اسلام سال ۱۳۶۲ عملیات خیبر را در این منطقه انجام دادند. عملیات «خیبر» در سه محور صورت گرفت؛ طلاییه، جزیره مجنون شمالی و جزیره مجنون جنوبی.
رزمندگان اسلام ابتدا در منطقه هور از نیزارها با استفاده از قایقها و بلمها عبور کردند و توانستند تأمین جزیره مجنون جنوبی و جزیره مجنون شمالی را کاملا برقرار کرده و بعد از آن از طریق هوانیروز دیگر رزمندگان به جزیره مجنون شمالی وارد شدند و با استفاده از قایقهای موتوری که از قبل آماده شده بود، به خط دشمن زدند و توانستند وارد منطقه خشکی در خاک عراق شده و در کنار آن، از پلهایی که روی دجله بود، عبور کنند به جاده بصره - العماره برسند.
این درحالی بود که نیروهای شهید «علی هاشمی» حدود یک سال منطقه را شناسایی کرده، نیها را بریده و مسیر را برای عبور قایقها و بلمها آماده کرده بودند.
از سویی دیگر، محور «زید» را لشکر ۱۴ امام حسین (ع) آزاد کرد و بههمراه لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) مأموریت یافتند تا در منطقه طلاییه عمل کنند؛ اما هنگامی که رزمندگان میخواستند از این منطقه عبور کنند، با آتش سنگین دشمن مواجه شدند و آتشی که دشمن در این منطقه اجرا میکرد، طلاییه را به منطقهای غیرقابل عبور تبدیل کرده بود؛ بنابراین ادامه عملیات در طلاییه ناممکن شده و اهداف عملیات «خیبر» به حفظ جزایر مجنون محدود شد و شهید «محمد ابراهیم همت» پس از آن به جزیره مجنون جنوبی رفت و در آنجا به شهادت رسید.
منطقه طلاییه محوری در عملیات خیبر بود که قرار بود از طریق آن تدارکات رزمندگان و پشتیبانی آتش صورت گیرد و ادوات زرهی خود را جلو ببریم؛ اما به در بسته خوردیم و همین مسئله موجب شد تا رزمندگان اسلام مجبور به مقاومت سرسختانه در جزایر مجنون شوند؛ چراکه حجم آتش دشمن در جزایر مجنون نیز زیاد بود.
در اینجا حضرت امام خمینی (ره) به عنوان فرمانده کل قوا در پیامی بر ضرورت حفظ جزایر مجنون تأکید کردند؛ بنابراین رزمندگان اسلام نیز در حالی که دشمن بعثی ۷۲ ساعت در این جزایر آتش میریخت، ایستادگی کرده و جزایر مجنون را حفظ کردند؛ بر همین اساس بود که دشمن دست به سلاح شیمیایی برد، در حالی که برخی از رزمندگان ما به تجهیزات مقابله با سلاح شیمیایی مجهز نبودند و به شهادت رسیدند.
انتهای پیام/ 113