مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان:

باورهای ایمانی و بینش دینی، تحمل رنج اسارت را بر آزادگان آسان کرده بود

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان گفت: اسرای ایرانی در عراق در ۱۵ اردوگاه نگهداری می‌شدند که در میان آن‌ها زندان ابوغریب و وزارت دفاع و اردوگاه‌های ثبت نام نشده سخت‌ترین شرایط را داشتند اما باورهای ایمانی و بینش دینی، تحمل رنج اسارت را بر آزادگان آسان کرده بود.
کد خبر: ۵۱۳۵۱
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۴ - 17August 2015

باورهای ایمانی و بینش دینی، تحمل رنج اسارت را بر آزادگان آسان کرده بود

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از کرمان، سردار محمدرضا حسنی سعدی در آستانه سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی، در جمع خبرنگاران افزود: ۲۶ مرداد ۶۹ ، اولین گروه آزادگان با دعای خیر امام و امت به آغوش وطن بازگشتند، آزادگانی که در مجموع تعداد ۴۲ هزار و ۷۹۴  نفر بودند.

وی از انسانهای شریف و بزرگواری مانند سرلشکر حسین لشکری؛ شهسواری؛ ابوترابی؛ نام برد و اظهار داشت: در مقابل، تعداد ۷۲ هزار و ۱۱۳ نفر اسیر عراقی نیز در ایران نگهداری میشدند.

سردار حسنی سعدی  تصریح کرد: ۷۵۰۰ نفر از اسرای عراقی  از صلیب سرخ درخواست پناهندگی به ایران را داشتند ولی در اردوگاهی که ما بودیم؛ حتی یکنفر درخواست پناهندگی از دولت بعث عراق نداشت.

وی خاطر نشان کرد: خلبان شهید سرلشکر لشکری ۱۸ سال در نهایت وفاداری به نظام و امام، دوران اسارت را طی کرد و وقتی آزاد شد در اثر جراحات زیادی که دیده بود؛ به شهادت رسید.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان افزود: اسرای ایرانی در عراق در ۱۵ اردوگاه نگهداری میشدند که در میان آنها زندان ابوغریب و وزارت دفاع و اردوگاههای ثبت نام نشده سختترین شرایط را داشتند.

وی ابراز کرد: در یکی از مراکز خشن، نگهداری ۱۵ نفر آزاده قطع نخاع را داشتیم که سه نفر از استان کرمان به اسامی محمد رضایی سرداری، علی حاج علیزاده و غلامعلی محمدی بودند.

این یادگار دوران دفاع مقدس در ادامه گفت: یک گروه دیگر از کسانی که شرایط سختی در اسارت داشتند، خانمها بودند که در این رابطه کتاب “من زندهام” خانم معصومه آباد بیانگر گوشهای از شرایط سخت آن دوران برای این قشر است.

وی افزود: هشتاد نفر از آزادگان ایرانی بالای ده سال اسیر بودند که اعتقادات؛ باورهای ایمانی و بینش دینی و رهبری دینی حضرت امام باعث تحمل دوران سخت اسارت برای آنها شد.

سردار حسنی سعدی اظهار کرد: استان کرمان افتخار داشت   ۱۴۸۴ نفر آزاده در اردوگاههای بعثی داشته باشد که حدودا ۱۱۸ نفر از این عزیزان به رحمت خدا رفتند و ۱۷ نفر از شخصیتهایی مثل آن ۲۳ نفر؛ شهسواری و شاهپسندی از جمله آزادگان استان کرمان بودند.

وی در معرفی بردار آزاده امیر شاهپسندی گفت: او نوجوان ۱۶ ساله بود که سه ساعت و نیم شکنجه شد؛ هزار کابل به کف پای او زدند، اتوی برقی کف پایش گذاشتند و پاهایش جزغاله شد و گوشت اضافه آورد و شش ماه نمیتوانست راه برود.

سردار حسنی سعدی ابراز کرد: مقاومت ایشان به حدی بود که افسر عراقی او را امیر فوق بشر مینامید و میگفت کاش ایشان داماد من میشدند.

این آزادهی دوران دفاع مقدس خاطر نشان کرد: اسرای ما، صبر را خسته کردند؛ دشمن با صراحت میگفت ما اسیر شمائیم.

وی افزود: میشل، رئیس گروه نمایندگان صلیب سرخ بودند که با مرحوم ابوترابی سلام علیک داشت و در اثر تاثیرات ابوترابی مسلمان و شیعه شده بود.

مدیر کل بنیاد دشهید و امور ایثارگران استان کرمان ادامه داد: آزادهای که در چنگال دشمن اسیر بود نه تنها اصالت خود را حفظ کرد بلکه با کار فرهنگی اسلام را ترویج داد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از شکنجه گران ابوترابی تحت تاثیر رفتارها و بزرگی ابوترابی از حزب بعث خارج شد، از ارتش عراق رفت و الان جزء شهدای مدافع حرم حضرت زینب(س) است.

حسنی سعدی گفت: عزت؛ آبرو و پیشرفت امروز کشور ناشی از ایثارها؛ مجاهدتها و مقاومتهای دوران دفاع مقدس است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار