معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه:

اتفاقات خوبی در عرضه کاهش مواد مخدر رقم خورده است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: در عرضه کاهش موادمخدر اتفاقات خوبی رقم خورده است و در این بین نباید از نقش قوه قضائیه در کاهش تخلفات موادمخدر غافل بود.
کد خبر: ۵۱۳۹۲
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸ - 17August 2015

اتفاقات خوبی در عرضه کاهش مواد مخدر رقم خورده است

به گزارش سرویس اجتماعی دفاع پرس،  جلسه کمیته فرهنگی مبارزه با مواد مخدر با حضور محمدباقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، افشار معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر، وهابزاده دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری از وقوع جرم، محسنی رئیس سازمان بهزیستی کشور و دیگر اعضا در ساختمان اصلی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.

در این جلسه محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه درباره نقش این معاونت در پیشگیری از موادمخدر در بین جوانان گفت: به طور کلی در عرضه کاهش موادمخدر اتفاقات خوبی رقم خورده است و فعالیتهای کمیته فرهنگی در رابطه با کاهش عرضه موادمخدر بسیار اثرگذار بوده است.
 
وی در ادامه افزود: بایستی به گونهای عمل کنیم که برنامههای سازمانهای مرتبط در یک راستا باشد و در این بین نباید از نقش قوه قضائیه در کاهش تخلفات موادمخدر غافل بود. البته نقش دادگاهها و دادگستریهای کلانشهرها و به خصوص شهرهای مرزی برای حذف و مهار قاچاقچیان بسیار مهم است.
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه «موادمخدر جزء 2 جرم ابتدایی است» خاطرنشان کرد: از 5 جرمی که در کشور صورت میگیرد، موادمخدر جزء 2 جرم ابتدایی است. البته امیدواریم که دستگاههای مرتبط و به خصوص رسانه ملی در این امر کمک شایانی به کمیته فرهنگی کند.
 
 
افشار، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اعتیاد به موادمخدر ام الامراض جامعه کنونی است و حدود 40 درصد از زندانیان فعلی تنها به دلیل مصرف و یا حمل موادمخدر در زندان هستند.
 
وی گفت: باید به گونهای به موضوع اعتیاد و موادمخدر نگاه کنیم که فعالیت قاچاقچیان به صورت محسوسی کاهش پیدا کند. در همین رابطه تفاهم نامه چهار جانبهای بین وزارت کار و وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین معاونت راهبردی ریاست جمهوری منعقد شده است که از ریاست معاونت راهبردی خواستهایم که گزارشی درباره عملکرد این تفاهمنامه به کمیته فرهنگی اعلام کنند.
 
رضازاده معاون پیشگیری سازمان بهزیستی اظهار کرد: شهرداریها یک نهاد فرهنگی و اجتماعی هستند و بایستی این طرح در شورای عالی استانها و سازمان امور شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور مورد بررسی قرار گیرد.
 
کاوه، معاون پیشگیری از موادمخدر نیروی انتظامی نیز درباره نقش ناجا در پیشگیری از اعتیاد و موادمخدر خاطرنشان کرد: در موضوع پیشگیری از موادمخدر در محلات همکاری جدی بین شهرداری و ناجا انجام شده است که عرضه موادمخدر را به شدت کاهش داده است. اقدامات پیشگیرانه دستگاه قضا نسبت به این چنین موضوعات به طور جدی دارای اهمیت بوده است.
 
بر اساس این گزارش در ابتدای جلسه با پیشنهاد وهابزاده کمیته به انتخاب رئیس کمیته فرهنگی پیشگیری از وقوع جرم پرداخت. در این انتخابات تمامی اعضای کمیته به محسنی رئیس فعلی سازمان بهزیستی رأی مثبت دادند و او به عنوان رئیس کمیته انتخاب شد. در ادامه نیز سه دستور کار جلسه مورد بررسی تمامی اعضای کمیته قرار گرفت.
 
یکی از دستورات رسیدگی به مصوبات جلسه 128 ستاد بود که طبق آن در اجرای بند 11 سیاستهای کلی مبارزه با موادمخدر مبنی بر ارتقاء و اصلاح ساختار مدیریتی مبارزه با موادمخدر و روانگردها در دستگاههای اجرایی عضو و مرتبط مورد بررسی قرار گرفت و تعداد زیادی از اعضا نسبت به وظیفه سازمان مدیریت و برنامهریزی ریاست جمهوری انتقاد داشتند.
 
در ادامه چهل و هفتمین جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری از وقوع جرم به طرح تخصیص 10 درصد از بودجه فرهنگی و اجتماعی شهرداریهای بالای 500 هزار جمعیت درباره پیشگیری از اعتیاد و درمان و کاهش آسیبهای اجتماعی معتادان رسیدگی شد.
 
آگاهسازی و اطلاع رسانی به گروههای مختلف جامعه به خصوص جوانان درباره مضرات سوءمصرف موادمخدر و روانگردهاٰ بر اساس بند 9 قانون اساسنامه صداوسیما و ماده 38 قانون خط مشی کلی و اصول برنامههای سازمان صداوسیما و همچنین بند 4 سیاستهای کلی مبارزه با موادمخدر نیز در این جلسه بررسی شد.
 
در این باره تعداد زیادی از اعضای کمیته فرهنگی نسبت به عملکرد رسانه ملی انتقاد داشتند و معتقد بودند که بودجههایی که صرف تبلیغات کالاهای مصرفی میشود را بایستی برای آگاه سازی و اطلاع رسانی مردم از عوارض ناشی از مصرف موادمخدر هزینه کرد.
 
انتهای پیام /
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار