به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «علی دعموش» نائب رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان امروز یکشنبه، کسانی را که شعارهای ضد مقاومت در انتخابات این کشور سر میدهند، «ضعیف و بیچاره» توصیف کرد.
پایگاه خبری العهد به نقل از دعموش گزارش داد، چنین افرادی، هیچ برنامهای برای نجات لبنان ندارند؛ بلکه برنامههای آنان، طرحهای خارجی است که هدف آن، آسیب رساندن به مقاومت و الحاق لبنان به کاروان کشورهایی است که روابط خود را با دشمن صهیونیستی عادی کردند.
وی تأکید کرد: «ما در برابر یک جنگ سیاسی و انتخاباتی مهم و حساسی هستیم. جنگ سیاسی ما با آمریکاست که از نظر سیاسی، مردمی و نظامی، مقاومت را هدف قرار میدهد تا لبنان را تضعیف کرده و منافع اسرائیل را تأمین کند».
این مسئول حزب الله ادامه داد، درست نیست که این جنگ را ساده انگاشت و گفت که «نتایج، مشخص است؛ زیرا این جنگ، بسیار سخت است و تفاوت بسیاری بین این است که با عزم و اعتماد وارد جنگ شویم یا اینکه از پیش، به نتایج آن اطمینان داشته باشیم».
دعموش خاطر نشان کرد، اصرار آمریکا به ادامه محاصره، تحریم، جلوگیری از ارائه راهکار و ممانعت از استفاده از پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه برای برخی از بحرانهای مهم مانند برق و زباله، نشان میدهد که آمریکا با گرسنگی و معیشت با ما وارد جنگ شده است.
وی با بیان اینکه از این طریق در تلاش است تا افکار عمومی را تغییر دهد و حزب الله را عامل فروپاشی لبنان معرفی کند، تصریح کرد، آمریکا با این کار قصد دارد در انتخابات پارلمانی، بیشترین تعداد کرسی را به دست آورد.
دعموش با تأکید بر اینکه حزب الله بر روی آگاهی، ثبات و اقبال مردم لبنان به صندوقهای رأی حساب باز کرده است، گفت که مردم لبنان، اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی را در این انتخاب، ناکام خواهند گذاشت.
این مسئول حزب الله در پایان خاطر نشان کرد: «ما یقین داریم که مردم ما، اهل صداقت و وفاداری هستند و در سخت ترین شرایط از مقاومت حمایت خواهند کرد، از رأی خود دریغ نکرده و مقاومت را خوار نخواهند کرد و تنها نخواهند گذاشت، بلکه در برابر توطئهکنندگان خواهند ایستاد».
این در حالی است که ۱۰۴۳ نفر برای حوزههای انتخاباتی نامزد شدند. ۱۵۵ نفر از مجموع تعداد اعلام شده زن هستند و ۱۵ درصد مجموع نامزدها را تشکیل میدهند. انتخابات ۲۰۲۲ لبنان از نظر تعداد نامزدها در ۱۵ سال اخیر بزرگترین است. در انتخابات ۲۰۱۸، ۹۷۶ نفر از جمله ۱۱۱ زن؛ در انتخابات ۲۰۰۹، ۷۰۲ نفر از جمله ۱۲ زن و در انتخابات ۲۰۰۵، ۴۸۴ نفر از جمله ۱۶ زن نامزد شده بودند.
انتخابات پارلمانی لبنان هر چهار سال یکبار برگزار میشود و ۱۲۸ کرسی پارلمان بر اساس توافق طائف (امضا شده در سال ۱۹۸۹) میان مسیحیها و مسلمانان تقسیم میشود: ۲۸ کرسی ویژه اهل سنت، ۲۸ کرسی ویژه شیعیان، هشت کرسی برای دروزیها، ۳۴ کرسی برای مسیحیان مارونی، ۱۴ کرسی برای مسیحیان ارتدوکس، ۸ کرسی برای مسیحیان کاتولیک، پنج کرسی برای ارمنیها، دو کرسی برای علویها ویک کرسی برای اقلیتهای مسیحی.
انتهای پیام/ 241