گروه بینالملل دفاعپرس: برخی از منابع دیپلماتیک در «اروپا» خبر آغاز فشارهای جدیدی از طرف کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر حاکمان «بحرین» میدهد تا در حوزه حمایت از حقوق فعالان سیاسی و رسیدگی به اوضاع زندانیان سیاسی فعال شود. زیرا عملکرد حکومت این کشور در برخورد با فعالان سیاسی و وضعیت بسیار اسفبار زندانیان سیاسی صدای حامیان غربی آن را هم درآورده است.
وضعیت حقوق بشر در «بحرین» همانند بسیاری از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به هیچ عنوان مطلوب نیست و حاکمان این کشورها از آنجایی که دست نشانده غرب به خصوص آمریکا هستند و مجبور اند سیاستهای حامیان غربی اروپایی و آمریکایی خود را برآورده سازند. این موضوع موجب میشود تا خواه نا خواه رفتارها و عملکردهای آنها در برابر خواست مردم کشورهای خود قرار بگیرد.
حال اگر بخواهیم به صورت اختصاصی به کشور بحرین بپردازیم باید به چیزی بیش از ۱۰ سال پیش برگردیم که در تاریخ ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ اعتراضات مردمی علیه حاکمان این کشور و «انقلاب بحرین» آغاز شد. در این زمان بود که حکومت این کشور مجبور شد بر خلاف میل باطنی خود که در قالب آن همواره در حال فریب کشورهای جهان و نهادهای حقوق بشری بود چهره واقعی خود را نشان بدهد.
درست پس از اغاز جنبشهای اعتراضی مردم بحرین بود که حکومت ظالم و غربگرای این کشور در قدم نخست به سرکوب این اعتراضات مردمی پرداخت. رژیم مستبد و دیکتاتور «بحرین» در جریان سرکوب اعتراضات مردم خود حتی پا را از این هم فراتر گذاشت بعداد قابل توجهی از شیعیان این کشور را در خیابانها و میادین «بحرین» به شهادت رساند و سپس در ادامه با بازداشت و دستگیری شمار فراوانی از فعالان سیاسی و مدنی این کشور آنها را به زندانهای طولانی مدت محکوم کرد.
این نوع برخورد ظالمانه حکومت «بحرین» در ابتدا با سکوت، بایکوت خبری و حتی حمایت رسانههای عربی و غربی حامی این کشور روبرو شد. اما زمانی که این رفتار آل خلیفه با مردم و فعالان سیاسی و مدنی همچنان با گذشت بیش از ۱۰ سال از انقلاب «بحرین» ادامه پیدا کردند حالا دیگر این اروپاییهای حامی آنها هم لب به اعتراض گشودند و در چندین نوبت خواستار توجه بیشتر حاکمان این کشور به مقوله حقوق بشر شدند.
حکومت «بحرین» در طول بیش از ۱۰ سال اخیر با حملهها و یورشهای شبانه به مردم و فعالان سیاسی و مدنی صدها نفر از آنها را بازداشت کرده به صورتی که بر اساس آماری که اخیرا منتشر شده چیزی در حدود ۳۵۰۰ نفر از مخالفان نظام آل خلیفه هم اکنون در زندانهای جور و ستم حاکمان این کشور حضور داشته و اسیر ظلم و ستم دیکتاتورهای حاکم بر کشور خود هستند.
سرکوب خشونت بار و وحشیانه اعتراضات مردمی «بحرین» که در ابتدا بسیار محدود بود موجب شکلگیری «انقلاب بحرین» شد. اما حکام مستبد این کشور فقط به سرکوب شهروندان خود اکتفا نکردند و با اعمال شکنجه بر زندانیان سیاسی و یورشهای شبانه به منازل شیعیان این کشور و بازداشتهای غیرقانونی مردم انقلابی این کشور کارنامه سیاهی را برای خود درست کردند.
مسئله دیگری که نه تنها اعتراض مردم و فعالان سیاسی این کشور بلکه نارضایتی نهادهای حقوق بشری اروپا و بین المللی را درآورده جو و فضای خفقان موجود در فضای سیاسی و اجتماعی بحرین است. در این میان چهرههای سرشناس سیاسی و اجتماعی خفقان حاکم بر این کشور را تا آنجایی بالا میدانند که به این نکته اشاره میکنند که با توجه به اینکه اکثر جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل میدهند، اما آنها از اغلب حق و حقوق خود محروم بوده به صورتی که از انجام شعائر مذهبی خود در این کشور محروم هستند.
حال آنقدر آش حاکمان ظالبم و ستمگر بحرین در حوزه رعایت حقوق بشر شور شده که دیگر حامیان آنها در اروپا و آمریکا تحمل این نوع رفتار حاکمان بحرین با شهروندان خود را ندارند به صورتی که اخیرا برخی از منابع دیپلماتیک در «اروپا» خبر از آغاز فشارهای جدیدی بر حکومت پادشاهی «بحرین» به منظور حمایت از حقوق فعالان و زندانیان سیاسی میدهند.
با توجه به تمامی مسائل گفته شده حال که نهادهای بین المللی حقوق بشر و اتحادیه اروپا فشارهای جدیدی بر حکومت پادشاهی «بحرین» به منظور حمایت از حقوق فعالان و زندانیان سیاسی آغاز کردند باید منتظر شد و دید حاکمان این کشور تا چه اندازه در برابر خواستههای آنها مقاومت میکنند و تا چه میزان دست به انجام تغییرات مطلوب اروپاییها میزنند.
انتهای پیام/ ۱۳۴