"سعید حدادیان" در نشست خبری سیزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل:

سیزدهمین همایش سوختگان وصل ویژه مقاومت دزفول در دفاع مقدس برگزار می‌شود/ تجلیل از قیصر امین پور

سعید حدادیان با اینکه سیزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل با عنوان "الف-دزفول" برگزار می‌شود، گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه همایش 20 مهر است.
کد خبر: ۵۱۷۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰ - 24August 2015

سیزدهمین همایش سوختگان وصل ویژه مقاومت دزفول در دفاع مقدس برگزار می‌شود/ تجلیل از قیصر امین پور

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، "سعید حدادیان" در نشست خبری سیزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل که در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد، اظهار داشت: سوختگان وصل عبارتی است که اهل فرهنگ و هنر با آن آشنایی دارند.

وی افزود: دفتر هنر و ادبیات نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران از سال 80 شروع به اجرای این برنامه کرد و در محور شعر برای گرامیداشت جانبازان شیمیایی محفلی را برپا کرد که در انتها کتابی مشتمل بر 150 اثر منتشر شد که مرحوم قیصر امین پور از این کار خوشحال شد.

حدادیان تصریح کرد: از دل آن همایش با حرکت ادبی نوین مواجه شدیم و از سال آغازین دهه 80 کنگره دفاع مقدس بنا بود دوسالانه شود لذا به این نتیجه رسیدیم تقسیم کار صورت گیرد تا حرکت سودمندتر باشد.

وی خاطرنشان کرد: حرکت دوم ویژه شهدای تفحص با عنوان "قاصدکهای سوخته" بود. در این سال محورهای همایش شعر، داستان و عکس بود که در سالهای آینده عکس پایدار نماند.

حدادیان گفت: در سومین همایش با عنوان "فصل صبوری" به نکوداشت آزادگان به سرسلسلگی مرحوم ابوترابی پرداختیم. حرکت چهارم نکوداشت مفقودین بود که در آن سال اعلام شده بود حدود 7 هزار شهید مفقود هستند.

وی بیان کرد: در پنجمین برنامه به نکوداشت همسران جانبازان پرداختیم.

حدادیان افزود: برگزارکنندگان راهیان نور در ادامهی راه به کمک ادبیات و هنر دفاع مقدس آمدند لذا در سالهای بعد در شلمچه، هویزه و مجنون برنامه اجرا کردیم.

وی در ادامه با اشاره به دیدار شاعران آیینی با رهبر معظم انقلاب در آن سالها گفت: ایشان فرمودند که من دوست دارم برای جانبازان شهید شعر سروده شود. لذا در راستای فرمایش رهبر معظم انقلاب برنامهای با این هدف برگزار کردیم.

حدادیان تصریح کرد: در دهمین همایش با کمالی مواجه شدیم چراکه به شهدای علمی پرداختیم و عنوان ان را "راز منور" گذاشتیم که وامدار شعری از فروغ فرخزاد در سالهای آخر عمر وی بود. این شعر پیرامون شهید سروده شده است.

وی اضافه کرد: در یازدهمین و دوازدهمین همایش خیلی شکوفاتر شدیم. احساس ما این بود که عده قابل ملاحظهای از پدران و مادران شهدا را از دست دادهایم. لذا برنامههایمان را به این عزیزان اختصاص دادیم.

سعید حدادیان در ادامه به بیان خاطرهای از روزهای دفاع مقدس پرداخت و گفت: سالروز میلاد امام سجاد(ع) قرار بود وارد عملیات بشویم اما در آن روز جمعی از فرماندهان دستهها و گروهانها به همراه فرمانده گردان در سجده نماز بر اثر اصابت خمپاره شهید و مجروح شده بودند. لذا گردان ما را از اجرای عملیات بازگرداندند و این خیلی برای ما سخت بود.

وی گفت: از سال 67 تا سال 72 در این فکر بودم که آیا کسی است که بداند آن ساعتی که ما را از مسیر عملیات برگرداندند برای ما بسیار سخت بود تا اینکه حضرت آقا در سال 72 طی بیاناتی فرمودند: گاهی ماندن و شهید نشدن، زحمت، اثر و اجرش بیشتر است.

حدادیان در ادامه گفت: یازدهمین همایش تحت عنوان "آب و آینه" ویژه مادران شهید برگزار شد که رئیس جمهور برای آن همایش یادداشتی ارسال کرد. در همایش دوازدهم با عنوان "در مقام صبر" به نکوداشت پدران شهدا پرداختیم.

وی در ادامه با اشاره با دیدار اعضای برگزاری همایش ادبی سوختگان وصل با رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: یکی دو سال قبل خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم و گزارشی خدمت ایشان ارائه دادیم و بیانات ایشان به ما قوت قلبی داد. ایشان در آن دیدار به این مضمون بیان داشتند که بعد از جنگ ادبیات ضد جنگ میشود اما بحث مقاومت و مجاهدت در این همایش احیا شد و این نعمت الهی است و باید شکر کرد.

حدادیان خاطرنشان کرد: من خاطراتی راجع به جبهه نوشته بودم و گوشه و کنار گذاشته بودم و دلیلی برای انتشار آن نمیدیدم اما با سخن حضرت آقا به این نتیجه رسیدم که نعمت نباید معطل بماند.

وی اضافه کرد: در دوازدهمین برنامه فیلم بیانات حضرت آقا پخش و مورد استقبال قرار گرفت.

حدادیان گفت:  به نظر میرسد که در روزگار ما که غزه و یمن مورد تهاجم قرار گرفته است و در آنجا کودک کشی باب شده است و در سوریه و عراق با ظلمهای داعش و آتش افروزیهایش مواجهایم باید به آنچه خود در تاریخ داریم رجعت و تقویت کنیم.

وی افزود: در این روزگار که نیاز به مقاومت در مقابل استکبار است باید این مقاومتها را به نسل امروز منتقل کنیم. در دوران دفاع مقدس شهر دزفول بیش از سایر شهرها مورد تعدی قرار گرفت و این شهر پیوند مهمی نیز با ادبیات دارد.

حدادیان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین علمداران عرصه ادبیات دفاع مقدس مرحوم قیصر امین پور است که اهل این خطه است و بنا است در سیزدهمین همایش از وی برای دومین بار تجلیل کنیم. امین پور اهل گتوند است اما در شعری بیان میکند که من اهل دزفولم.

وی با بیان اینکه سراغ دزفول رفتیم تا صنعا و غزه را تقویت کنیم، به تشریح دلایل نامگذاری سیزدهمین همایش با عنوان "الف-دزفول" پرداخت و گفت: دوست و دشمن به دزفول نمره الف دادند. هر بار میخواستند شهرهای ایران را بمباران کنند میگفتند الف- دزفول؛ یعنی ابتدا دزفول را بمباران میکنیم. همچنین الف نمره برتر دانشگاهی است.

حدادیان یادآور شد: همچنین شاعران و نویسندگانی همچون سنگری و سعیدی راد نیز از اهالی این خطه هستند.

وی تاکید کرد: ما حدود 14 منبع در درگاه اینترنتی خود برای منبع مورد مطالعه قرار دادهایم. همچنین شاعران و نویسندگان اگر کتاب "حماسه ماندگار دزفول در دفاع مقدس" که به کوشش "احمد لطیف پور" نگاشته شده را مورد مطالعه قرار بدهند بعید است طبع شعرشان گل نکند و قلم به حرکت در نیاید.

حدادیان افزود: بنای ما برکمیت و نوع این بوده که به دو سه نفر برنده بسنده نکنیم. نفس اینکه یک نفر شعر سروده مهم است. چون کار مقدس است و قرار است حرکتی ایجاد شود.

وی در پایان گفت: شاعران و نویسندگان محترم میتوانند آثار خود را در دو بخش شعر و داستان حداکثر تا تاریخ 20 مهر سال جاری به دبیرخانه همایش ارسال کنند. همچنین 18 آبان این همایش در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار میشود. علاقهمندان جهت اطلاعات بیشتر نیز میتوانند با شماره 66484522 دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران تماس بگیرند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها