گروه بینالملل دفاعپرس: امروزه روند انتقال تروریستهای داعش از عراق و سوریه به افغانستان بر کسی پوشیده نیست و همین حضور داعش در افغانستان موجب افزایش فعالیتهای تروریستی در منطقه شده است.
گروهک تروریستی داعش در تلاش است که بعد از شکستهای خود در عراق و سوریه این بار فعالیتهای تروریستی خود را در افغانستان دنبال کند. این گروه تروریستی خلافت خود خوانده خود را در عراق و سوریه از دست داده است.
این روزها که نفسهای گروهک تروریست داعش در سوریه و عراق به شماره افتاده است و دیگر پایگاهی در این کشورها ندارند، با تغییر معادلات بحران در سوریه و عراق، بخشی از نیروهای خود را در افغانستان رخنه کردهاند.
داعش از طریق ائتلافسازی و ادغام با دیگر گروهها در حال افزایش دامنه نفوذ خود در افغانستان است و در شرایط کنونی برای افزایش دامنه نفوذ و جمع آوری نیروهای خود در منطقه تلاش میکند.
کارشناسان معتقد هستند که داعش هنوز هم برای امنیت منطقه بزرگترین تهدید محسوب میشود. اگرچه این گروهک تروریستی بسیاری از سرزمینهای تحت کنترل خود را از دست داده است، اما سلاحهای خود را تحویل نداده و کامل خلع سلاح نشده است و در افغانستان و آسیای مرکزی به دنبال اردوگاه جدیدی است تا اندیشه خلافت سازی بیهودهی خود را زنده سازد.
شنیدهها حاکی از آن است که، پایگاه اصلی گروه تروریستی داعش در کوههای دورافتاده و صعبالعبور شمال شرق افغانستان است. این گروه تروریستی در حال گسترش پایگاههای نظامی و استخدام جنگجویان جدید در این منطقه کوهستانی است.
گروهک تروریستی داعش با هدف قرار دادن شیعیان به فتنه مذهبی دامن میزند تا گروههای اهل تسنن تندرو را بهسوی خود جذب کند.
واقعیت این است که داعش یک تهدید بالقوه در قلمرو افغانستان است که با سیاسی شدن طالبان این خطر جدیتر شده است.
تروریستهای داعشی برای مردم افغانستان یک چهره مخوف محسوب میشود، زیرا تمامی حملات انتحاری و کشتارهای بیرحمانهی که سایر شبکههای تروریستی بنا بر ملاحظاتی از پذیرفتن آن سرباز میزنند به نام داعش ختم میشود.
چندی پیش یکی از مسئولان طالبان اعلام کرده بود که داعش در افغانستان زمینه و نفوذ ندارد و در این زمینه بزرگنمایی رخ داده است؛ این در حالی است که امروزه ما شاهد اقدامات گروهک تروریستی داعش در افغانستان هستیم.
ناامنیها در افغانستان در هفتههای اخیر روندی صعودی داشته است و این برخلاف وعدههای طالبان مبنی بر مقابله جدی با این موضوع است.
عملیاتهای تروریستی داعش در مساجد جامع که عمدتاً شیعیان نمازگزار را مورد هدف قرار میدهد نشان از این دارد که داعش برای تشددی ناامن سازی در افغانستان و منطقه اسب خود را دوباره زین کرده است و این گروهک تروریستی به دنبال ایجاد منازعات قومی-مذهبی است.
به نظر میرسد گروهک تکفیری داعش با حمایتهای همه جانبه آمریکا و برخی کشورهای منطقه به دنبال این است که اقدامات بیشتری را در خصوص مراکز دینی و فرهنگی شیعیان در افغانستان انجام دهد.
حال سؤال اینجاست که چرا آمریکا همواره از اقدامات تروریستی این گروهک تروریستی حمایت میکند. آیا آنها قصد رها کردن منطقه را ندارند.
با نگاهی به ترورها، بمبگذاریها و عملیاتهای انتحاریای که در افغانستان رخ داده است میتوان دریافت که داعش تمام ظرفیت خود را برای ناامن سازی افغانستان و منطقه به کار برده است.
گزارش از علیرضا صحرایی
انتهای پیام/ ۹۱۱