استاندار یزد:

مردم نگران طرح اقتصادی دولت نباشند

«فاطمی» با اشاره به برخی نگرانی هایی که مردم از طرح های اقتصادی دولت، عدم دریافت یارانه و ... دارند، گفت: مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند.
کد خبر: ۵۲۲۱۸۴
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۲ - 13May 2022

به گزارش دفاع‌پرس از یزد، «مهران فاطمی» استاندار یزد، ظهر جمعه در سخنرانی پس از خطبه‌های نمازجمعه در مسجد ملااسماعیل اظهار داشت: در دولت سیزدهم اساس برنامه ریزی بر مبنای تحول است و این دولت به دنبال آن است که در حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... این مهم را اعمال کند.
 
وی ادامه داد: بحث اصلاحات عمیق در اقتصاد، از کلان برنامه‌های این دولت است که از ابتدای امر، به دنبال تحقق یافتن آن بود.
 
استاندار یزد با تاکید بر اهمیت مسئله تحول اقتصادی بیان کرد: اصلاحات عمیق که در حال انجام است، محور‌ها و موضوعات گوناگون دارد که اولین مورد، اصلاحات در یارانه‌ها است که متاسفانه با توجه به اینکه سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه انرژی و کالا‌های اساسی پرداخت می‌شود، نرخ رشد اقتصادی تقریبا برابر صفر است.
 
وی ادامه داد: اصلاح در ساختار بودجه دولت، اصلاح در ساختار تجارت و ترانزیت، اصلاح در زمینه تولید، سرمایه گذاری و اشتغال و در نهایت مسئله فقر زدایی و حمایت از اقشار آسیب پذیر از دیگر محور‌های برنامه اصلاح و تحول اقتصادی است.
 
مردمی سازی یارانه‌ها جایگزین عنوان غلط «حذف ارز ترجیحی» شود
 
استاندار یزد با اشاره به اینکه نقشه راه اقتصادی مردم در شورای هماهنگی سران سه قوه با دو رویکرد بدون فقرو بدون تورم تصویب و تایید شد، گفت: نکته اول اینکه عنوان «حذف ارز ترجیحی» عنوان غلطی است و طرحی که دولت به دنبال آن انجام است، بحث مردمی سازی و عادلانه کردن یارانه‌ها است.
 
فاطمی، علت این موضوع را نحوه اختصاص یارانه به افراد عنوان کرد و افزود: در چرخه اقتصاد، یارانه به تولید کننده و مصرف کننده پرداخت و یا در طول زنجیره یارانه پرداخت می‌شد؛ در صورتی که اکنون هدف این است که دست دلالان کوتاه شده و یارانه به طور مستقیم به دست مصرف کننده که مردم هستند، برسد.
 
وی با اشاره به اینکه بحث حذف ارز و یارانه مطرح نیست، گفت: مقدار یارانه نه تنها کم نمی‌شود بلکه زیاد هم می‌شود و این مردم هستند که تصمیم می‌گیرند کدام کالا را انتخاب کنند و مجبور نیستند هر کالایی با هر کیفیتی را بخرند و در نتیجه فضای رقابتی برای تولیدکنندگان به وجود می‌آید.
 
تشریح عوامل اثرگذار بر ساختار بودجه ۱۴۰۱
 
استاندار یزد، علاوه بر بررسی ساختار بودجه ۱۴۰۱ و منابع مالی دولت، به علت خرید ارز آزاد و افزایش پایه پولی کشور پرداخت و گفت: بحث کرونا و استمرار آن در دنیا باعث شد که نیاز و تقاضا برای دارو و کالا‌های پزشکی افزایش یابد و قیمت در این موارد به صورت جهانی افزایش یابد.
 
فاطمی عنوان کرد: مسئله خشکسالی به صورت جهانی و جنگ اوکراین باعث افزایش قیمت دانه‌های روغنی، سویا، گندم، ذرت و حبوبات شد علاوه بر آن همسایگی ایران با ۱۵ کشور و وجود هزار و ۵۰۰ کیلومتر مرز خاکی و صد‌ها کیلومتر مرز آبی، خود عامل افزایش قاچاق و احتکار کالا‌های مهم و اساسی است.
 
وی، با اشاره به وجود مرز‌های مختلف آبی و خاکی با کشور‌های همسایه و همچنین تفاوت فاحش قیمت‌های کالا‌های اساسی با این کشورها، اظهار کرد: کشش قاچاق و احتکار کالا‌های اساسی در ایران بسیار زیاد است، به عبارتی ایران بهشت قاچاقچیان است.
 
استاندار یزد با اشاره به نقش دلالان اظهار داشت: استفاده نادرست دلالان از ارز دولتی و فروش کالا به مردم به قیمت آزاد، خود عاملی است که تولیدکننده بیشتر متضرر شود.
 
فاطمی ادامه داد: افراد ثروتمند جامعه، بیشتر از یارانه استفاده می‌کنند و دهک‌های پایین که نمی‌توانستند کالا‌های مورد نیاز خود را تامین کنند، مجبور شدند کمتر از کالا‌های اساسی استفاده کنند.
 
وی، علاوه بر توضیح علت تفاوت در سرانه مصرف کالا‌ها بین اقشار مختلف جامعه؛ غیر عادلانه بودن، غیر شفاف بودن و رانت‌زا بودن را مشکلات این شیوه اقتصادی دانست و گفت: دولت برای اصلاح این ریل غلط ورود کرد تا این شیوه ناعادلانه یارانه را اصلاح کند.
 
علت واریز نشدن یارانه‌ها به حساب سرپرستان خانوار
 
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود به علت واریز نشدن یارانه‌ها به حساب برخی سرپرست‌های خانوار پرداخت و گفت: افرادی که اخیرا ازدواج یا طلاق داشته اند، افرادی که از ابتدا ثبت نام نکردند و متولدین ۹۹ به بعد می‌توانند با مراجعه به سامانه هدفمندی یارانه‌ها به آدرس www.refahi.ir نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کنند.
 
فاطمی عنوان کرد: افرادی که از دریافت یارانه انصراف دادند، افرادی که قطع یارانه شده اند و افرادی که جزو سه دهک پایینی هستند و به اشتباه در دهک‌های بالا ثبت شده اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه حمایت معیشتی نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.
 
وی با اشاره به اینکه در مسئله نان و دارو، یارانه به خود مردم داده نمی‌شود، گفت: در این مسئله یارانه به خود نانوا داده می‌شود و نان با همان قیمت قبلی به دست مردم می‌رسد.
 
استاندار یزد در مورد کمک هزینه معیشتی نیز گفت: افزایش قیمت‌ها برای یک خانواده چهار نفره برابر ۸۰۰ هزار تومان است و این در حالی است که کمک هزینه معیشتی با توجه به دهک‌های مختلف، بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، به سرپرست خانوار‌ها تعلق داده شده است.
 
کالابرگ الکترونیکی در راه است
 
فاطمی ضمن توضیحات لازم در خصوص کالا برگ الکترونیکی گفت: این کالابرگ همانند کارت بنزین است و صرفا با این یارانه می‌توان خرید کرد و پول نقدی نیست که این خود دارای دو حسن اساسی است؛ تخصیص این کالابرگ ها، نقدینگی در جامعه را افزایش نمی‌یابد در نتیجه تورم زیاد نخواهد شد و حسن دوم این است که با توجه به سرانه مصرف هر خانوار و نیاز آن‌ها به کالا‌های اساسی، اعتبار خرید به مردم داده می‌شود و ارزش سهم مردم و یارانه‌ای که به آن‌ها داده می‌شود در طول خرید و در طول سنوات مختلف تغییر نمی‌کند.
 
استاندار یزد با تاکید بر اینکه مسئله وفور کالا و تامین کالا‌های مورد نیاز مردم در راس این برنامه است، گفت: قیمت کالا‌های انحصاری در دست تولید کننده است و با آزادسازی قیمت، یک فضای رقابتی بین تولیدکنندگان به وجود می‌آید که با قیمت پایین، کالایی با کیفیت بالا به مردم ارائه کنند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار