به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «یاسر الحوری» دبیر شورای عالی سیاسی یمن در گفتوگویی اظهار داشت: نخستین پرواز در فرودگاه صنعا، پس از ۴۵ روز از آغاز آتش بس انجام شد، زیرا دشمن میداند که عملیات نظامی یمن پس از پایان دوماه آتش بس به خاطر عهد شکنی هایش در آغاز پروازها از فرودگاه صنعا و جلوگیری از ورود کشتیها به بندر الحدیده، از سر گرفته میشود.
وی بیان کرد: از این رو دشمن تلاش میکند اشتباهات خود را تا حدودی جبران کند و تعهداتی نیز در این باره داده است، زیرا به خاطر بسیاری از تحولات در سطوح مختلف، به شدت به تمدید آتش بس نیازمند است برخلاف صنعا که هیچ احتیاجی به آتش بس صوری و غیرقابل اجرا ندارد.
الحوری افزود: ما به خاطر تجربههای پیشین هیچ اعتمادی به دشمن نداریم، ولی شاید متجاوزان این بار به خاطر احتیاجی که به تمدید آتش بس دارند، بخواهند عدم پایبندی خود را جبران و به دیگر شرطهای صنعا که توسط میانجیها به آنها منتقل شده عمل کنند، زیرا میدانند این تنها راه تمدید آتش بس است.
وی گفت: با نخستین پرواز شمار زیادی از بیماران و دانشجویان منتقل شدند که این اقدام بر نقش اوضاع انسانی به عنوان دروازه و مقدمه ورود به پروندههای نظامی و سیاسی تاکید دارد.
دبیر شورای عالی سیاسی یمن اضافه کرد: ملت یمن از سال ۲۰۱۵ تاکنون از جنگ و محاصره ظالمانهای رنج میبرند که تعطیلی فرودگاه صنعا یکی از ابزارهای فشار برای شکست اراده و پایداری ملت بود.
الحوری گفت: البته پس از فاش شدن اهداف دشمن از جنگ و محاصره زمینی، دریایی و هوایی، اراده ملت یمن دوچندان شد و بر شکست محاصره و استفاده از حمل و نقل هوایی به عنوان یک حق غیرقابل چشم پوشی تاکید کرد.
وی افزود: باتوجه به اینکه ۸۰ درصد جمعیت یمن در مناطق تحت تسلط دولت نجات ملی ساکن هستند، یک یا دو پرواز پاسخگوی نیازیهای این جمعیت نیست.
الحوری تاکید کرد: دشمن نمیتواند حقوق انسانی ملت یمن را به صورت قطره چکانی بازگرداند، یا باید کاملا به تعهدات و وظایف خود عمل کند یا موضوع به شیوه دیگری حل خواهد شد.
وی گفت: ما به این مرحله به عنوان دوره اعتماد سازی نگاه میکنیم در این غیر این صورت صنعا انجام فقط چند پرواز را قبول نمیکرد، زیرا حمل و نقل هوایی یک حق حاکمیتی است و پذیرفتن کاهش آن، نقض حاکمیت و استقلال ملی است.
دبیر شورای عالی سیاسی یمن افزود: حکومت صنعا برای بازپسگیری حقوق ملت یمن از جمله سفر و حمل و نقل آزادانه به همه مناطق جهان و از طریق همه فرودگاهها مصمم است و از آن کوتاه نمیآید.
الحوری اظهار کرد: بسته شدن فرودگاه صنعا بزرگترین فاجعه انسانی را در جهان رقم زد و خسارتهای مادی و معنوی هنگفتی را به ملت یمن وارد کرد.
وی افزود: توقف ورود داروهایی که نیازمند خنک سازی در طول مسیر انتقال هستند باعث جان باختن هزاران بیمار مبتلا به بیماریهای صعب العلاج شد و شمار زیادی از شهروندان نیز در مسیر رسیدن به فرودگاه عدن به خاطر تسلط مزدوران متجاوزان بر مسیرها، ربوده یا کشته شدند.
الحوری اضافه کرد: فرودگاه یمن برغم ادعاهای دشمن، آمادگی پذیرش هر گونه هواپیمایی را دارد همانطور که به صورت روزانه هواپیماهای وابسته به سازمان ملل متحد در آن پذیرش میشوند.
دبیر شورای عالی سیاسی یمن گفت: فعالیت حرفهای سازمان ملل متحد هم اکنون در معرض آزمایش است و هرگونه همراهی بیشتر با دشمن باعث بی آبرویی آن میشود، ولی انتظار میرود فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن اشتباهات همتایان پیشین خود را تکرار نکند.
الحوری افزود: اگر فرستاده سازمان ملل متحد که به دنبال یک پنجره برای موفقیت است، بخواهد در ماموریت خود موفق شود باید ابتدا از پرونده انسانی سربلند خارج شود.
اولین پرواز تجاری از فرودگاه بینالمللی صنعاء به مقصد اردن روز دوشنبه پس از توقف ۶ ساله به دلیل محاصره این فرودگاه از سوی ائتلاف سعودی صورت گرفت.
این پرواز در چارچوب طرح سازمان ملل برای توافق آتشبس دو ماهه در یمن انجام گرفت.
به پیشنهاد سازمان ملل متحد یک آتش بس دوماهه از دوم آوریل (۱۳ فروردین) در یمن برقرار شد که از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا است، اما این آتش بس تاکنون صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شده است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
بسیاری از کارشناسان تشدید حملات اخیر ائتلاف سعودی به یمن را ناشی از شکست این ائتلاف در تحقق اهداف خود در یمن میدانند. سازمان ملل متحد تداوم درگیری در یمن و محاصره غیرانسانی این کشور را دلیل بروز قحطی و فاجعه انسانی بیسابقه در یک قرن گذشته میداند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۹۱۱