به گزارش دفاع پرس، مریم مجتهدزاده، رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس با اشاره به شبکه های اجتماعی گفت: اگرچه تاثیر مثبت و سازنده استفاده از فناوری در عرصه های گوناگون حیات بشری را نمی توان نادیده گرفت اما متاسفانه گویی این پیشرفت ها در پاره ای موارد به عنوان ابزاری در راستای اهداف کلان کشور های سلطه گر، جهت رخنه در حیات فرهنگی و آرمانی سایر جوامع به کار گرفته می شود و این مهم وقتی اسفبارتر می شود که افراد خود جامعه هدف نیز، ناآگاهانه به برخی مشکلاتی که شبکه ها در زندگی افراد ایجاد نموده اند دامن می زنند.
وی افزود: شبکه های اجتماعی مجازی، نسل جدیدی از وب سایت های اینترنتی هستند که قادرند با جایگزینی جاذبه های غلط مدرن به جای ارزش های اسلامی و ایرانی، سبک زندگی غربی را ترویج نموده و چالش جدی بین الگوهای رفتاری افراد ایجاد نمایند و از آنجایی که ما در کشور اسلامی زندگی می کنیم باید از ظرفیت شبکه های اجتماعی به منظور نهادینه کردن مولفه های ارزشمند ایثار شهادت و وارستگی که برگرفته از انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس است استفاده بهینه کنیم.
مجتهدزاده با اشاره به اهمیت نقش کاربردی خانواده در جامعه اظهار کرد: می دانیم که خانواده به عنوان اولین و مهمترین عنصر از یک جامعه، کارکرد های فراوانی در ابعاد فردی و اجتماعی داشته و دارد وقتی آسیبی متوجه این هسته اصلی اجتماع می گردد در بالاترین سطح آسیب متوجه جامعه می شود که چه بسا برخی از این آسیب ها قابل جبران نباشند. متاسفانه افراد به علل این که ارتباطات در فضای مجازی بسیار آسان، سریع و هم هزینه برقرار می شود ارتباطات گسترده ای برقرار نموده و رفته رفته بسیاری از ارزشهای اجتماعی، اعتقادی و حتی آداب بومی که تا چندی پیش کاملا به آن معتقد و ملتزم بودند را فراموش می کنند. در سایه استمرار این ارتباطات عناصری چون، حیا، مسوولیت پذیری، وفا داری، عفت و ده ها عنصر دیگر که برای تحکیم و بقای خانواده اصل بقای خانواده تلقی می شد؛ رفته رفته از بین می رود.
وی ادامه داد:در این وضعیت مسلما آسیب های جدی متوجه خانواده بوده و نمی توان انتظار داشت که روابط زناشویی و پیوند های باارزش خانوادگی به قوت گذشته، پا برجا باشد چرا که افراد در اثر ارتباطات متعددی که در فضای مجازی برقرار می کنند دیگر ارزش و اهمیت چندانی برای ارتباطات خود در محیط خانواده قایل نبوده و از سوی دیگر طرف مقابل آنان نیز دچار نوعی سرخوردگی نسبت به زندگی مشترک خود شده و این عوامل دست به دست هم داده و کیان مقدس خانواده را در معرض سقوط قرار می دهند.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: آسیب هایی که از سوی شبکه های اجتماعی متوجه اقشار مختلف جامعه است بخشی معلول مدیران این شبکه هاست که آگاهانه مطالبی را که در تضاد و تعارض با ارزشها و آرمان های جوامع هستند در آن منتشر می کنند و از سوی دیگر بخشی از این آسیب ها معلول ناآگاهی و عدم فرهنگسازی در درون خود جوامع است و آثار بسیار زیانباری را بر روی لایه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی در میان اقشار مختلف جامعه می گذارد.
مجتهدزاده تصریح کرد: در واقع به نظر می رسد یکی از مهمترین و کارآمدترین ابزاری که برای مقابله با نفوذ عناصر منفی فضای مجازی، که نشات گرفته از مقاصد سوء دشمنان از سویی و افراد ناآگاه از سوی دیگر است استفاده از این فضا در راستای مدیریت فرهنگی و آرمانی جامعه خواهد بود. به عنوان مثال وقتی ارگان های مختلف به طور کاملا دقیق و علمی و با استفاده از نظر افراد توانمند و مجرب در حوزه هنر و رسانه در راستای ترویج ارزشهای فکری، فرهنگی و آرمانهایی که در یک جامعه وارد عرصه شده و رفته رفته بتوانند مخاطبین زیادی در این فضا برای خود جلب کنند می توان گفت گام مفیدی در این عرصه برداشته شده است.
وی به برنامه ریزی هوشمندانه سیاستگذاران و صاحبنظران عرصه فرهنگ تاکید کرد و گفت: تهدیدات جدی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، در صورت تامین محتوا و برنامه ریزی حوزه های فرهنگی می تواند فرصتهای نابی برای ترویج فرهنگ دینی و ایرانی باشد.
وی در پایان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اینترنت و فضای مجازی، موهبتی الهی هستند، بهره مندی از شبکه های اجتماعی را فرصت مغتنمی در جهت ترویج مولفه های دوران دفاع مقدس، و نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی – ایرانی منطبق با سیره و وصایای شهدا دانست.
منبع: شبستان